Ζώντας στην Ελλάδα έχουμε όλοι μάθει πολύ καλά την ανάγκη να φοράμε αντηλιακό λόγω των κινδύνων που κρύβει ο υπέροχος κατα τ’άλλα ήλιος. Βομβαρδιζόμαστε από παντού για την αναγκαιότητα της προστασίας του δέρματός μας από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά ακόμα κι έτσι πάντα κάπως γίνεται και καταλήγουμε ηλιοκαμένοι. Αυτό φυσικά προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος καθώς επίσης μας κάνει ευάλωτους στον καρκίνο του δέρματος.

Η L'Oréal θέλει να βοηθήσει στην ενημέρωση των καταναλωτών για το πόσο ακριβώς εκτίθενται στον ήλιο σε καθημερινή βάση. Η εταιρεία καινοτομεί και ξεφεύγει λίγο από τα προϊόντα κοσμετολογίας δημιουργώντας το My UV Patch.

Το επίθεμα έχει πάνω του μια καρδιά η οποία, χάρη στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί, αλλάζει χρώμα ανάλογα με την έκθεση στον ήλιο.

Το Μy UV Patch είναι ένας εξαιρετικά λεπτός, ελαστικός αισθητήρας τον οποίο κολλάτε οπουδήποτε στο δέρμα σας για να παρακολουθείτε την καθημερινή σας έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Το μικροσκοπικό επίθεμα έχει πάχος όσο το μισό μιας τρίχας και περιέχει φωτοευαίσθητες βαφές που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το πόσο UV ακτινοβολία έχετε δεχτεί.

Το σημαντικό είναι να ξέρεις ακριβώς το μέγεθος της ακτινοβολίας που έχεις δεχτεί και αυτό δε μπορεί να στο πει μια εφαρμογή στο κινητό σου αλλά πρέπει να τη μετρήσεις. Το επίθεμα έχει πάνω του μια καρδιά η οποία, χάρη στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί, αλλάζει χρώμα ανάλογα με την έκθεση στον ήλιο. Για να μάθετε πόσο έχετε εκτεθεί ανοίγεται μια ειδική εφαρμογή στο κινητό σας, φωτογραφίζετε την καρδιά μετά από ώρες ή μέρες που το φοράτε και η εφαρμογή αποκωδικοποιεί τις αλλαγές χρώματος.

Με αυτό τον τρόπο η L’Oreal μπορεί να σου δώσει στοιχεία και για τον τρόπο ζωής που ακολουθείς. Μπορεί να σου πει ποιά ώρα της ημέρας εκτίθεσαι περισσότερο στον ήλιο οπότε να αλλάξεις συνήθειες ή να φροντίσεις να προστατεύεσαι παραπάνω εκείνο το διάστημα της ημέρας. Επίσης, σε αντίθεση με την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία και τα διάφορα gadget που φοράς και σου δίνουν πληροφορίες, το My UV Patch είναι μιας χρήσης. Είναι κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να μάθεις από αυτό χωρίς να ξοδέψεις εκατοντάδες ευρώ.

Το My UV Patch δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα αλλά η εταιρία δηλώνει ότι όταν βγει αργότερα μέσα στο χρόνο δεν έχει σκοπό να επιβαρύνει τον καταναλωτή αλλά απλά θέλει να τον βοηθήσει μέσω της τεχνολογίας για την πρόληψη της υγείας του. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η εταιρία σκοπεύει να δίνει το προϊόν δωρεάν στους καταναλωτές που αγοράζουν κάποιο από τα υπόλοιπα προϊόντα της. Ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε!

TAGS