Στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας συλλογής Cruise Collection 2022 την Πέμπτη 17 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ο οίκος Dior δημιούργησε το μοναδικό υπερθέαμα "Dior Celebrates Greece" θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης και το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ανακαλύψτε όλες τις λεπτομέρειες για τη δημιουργία του μακιγιάζ της κολεξιόν μέσα από την απολαυστική συνέντευξη με το δημιουργικό διευθυντή και διευθυντή εικόνας του μακιγιάζ Dior, Peter Philips.

Ανακαλύψτε όλες τις λεπτομέρειες για τη δημιουργία του μακιγιάζ της κολεξιόν μέσα από την απολαυστική συνέντευξη με το δημιουργικό διευθυντή και διευθυντή εικόνας του μακιγιάζ Dior, Peter Philips.

H.B.: Από που αντλήσατε την έμπνευση για τη δημιουργία του μακιγιάζ της Cruise Collection 2022 και τι καθοδήγηση είχατε από τη Maria Grazia Chuiri για να καταλήξατε σε αυτό το look;

P.P.: Η Maria Grazia Chuiri μου έδειξε αρχικά μια φωτογραφία από ένα editorial της δεκαετίας του '90. Η κοπέλα είχε wet κυματιστά μαλλιά και μικρές πέρλες σε διάφορα σημεία του προσώπου και των μαλλιών της. Η αρχική της κατεύθυνση ήταν να δημιουργήσω ένα φυσικό look με λάμψεις και μου έδωσε την απόλυτη ελευθερία σε αυτό. Καθώς και η ίδια είχε επιλέξει να προσθέσει στις δημιουργίες της για την Cruise Collection λεπτομέρειες με πέρλες, αποφάσισα να εντάξω και εγώ τις πέρλες στο eye look των μοντέλων του σόου. Επιπλέον ήθελα μέσα από το μακιγιάζ να συνδέσω τις πτυχώσεις των ρούχων της κολεξιόν και την αναφορά τους στα ελληνικά αγάλματα, αλλά και τον πιο σπορ χαρακτήρα τους, που αντλεί έμπνευση από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Άλλη μια πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο συλλέκτης έργων μοντέρνας τέχνης και γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας και η αγάπη του για το κίνημα του σουρεαλισμού. Καθώς είμαι και εγώ λάτρης της τέχνης του σουρεαλισμού όπως και η Maria Grazia Chuiri, αποφάσισα να εντάξω τις πέρλες στο μακιγιάζ των μοντέλων ώστε ένα φυσικό μίνιμαλ look να αποκτήσει ένα πιο σύγχρονο και εντυπωσιακό χαρακτήρα ιδανικό για την πασαρέλα. Έδωσα έμφαση μόνο στα μάτια καθώς το έντονο βλέμμα είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής ομορφιάς ενώ υπάρχει στην κουλτούρα των Ελλήνων ως σύμβολο προστασίας και καλής τύχης.

Έδωσα έμφαση μόνο στα μάτια καθώς το έντονο βλέμμα είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής ομορφιάς ενώ υπάρχει στην κουλτούρα των Ελλήνων ως σύμβολο προστασίας και καλής τύχης.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρούχο του κάθε μοντέλου και το σχήμα των ματιών του επέλεξα να προσθέσω πέρλες με διαφορετικό τρόπο. Είτε τοποθετώντας μόνο μια πέρλα στην εσωτερική και μια στην εξωτερική γωνία του ματιού, είτε προσθέτοντας πέρλες σε όλο το περίγραμμα των ματιών ή δημιουργώντας ένα σχήμα διαμαντιού με τέσσερις πέρλες. Όταν έδειξα στην Maria Grazia Chuiri την εικόνα με τα μάτια γεμάτα πέρλες έμεινε από την αρχή πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Έτσι συνέδεσα όλα τα στοιχεία, το σουρεαλισμό, τις πέρλες και το ελληνικό μάτι ως σύμβολο.

Διαβάστε περισσότερα στο Harper's Bazaar

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS