Φέτος η επιδερμίδα μας έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, καθώς στο στρες και την εξάντληση ήρθε να προστεθεί το επίμονο κρύο, που της προκαλεί ξηρότητα και επιδεινώνει την κουρασμένη όψη της. Υπάρχει ωστόσο ένα σχεδόν θαυματουργό συστατικό, που υπόσχεται να την ανανεώσει μέσα σε δευτερόλεπτα.

Είναι το υαλουρονικό οξύ, που όταν εφαρμόζεται σε μορφή σέρουμ εγκλωβίζει την υγρασία στο δέρμα και μειώνει τις γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου. «Το ονομάζω το εφέ της Σταχτοπούτας» λέει χαρακτηριστικά η δερματολόγος Gervaise Gerstner, M.D., αναφερόμενη στην ιδιότητα του υαλουρονικού οξέος να εξαφανίζει την κουρασμένη όψη, τις κοκκινίλες και γενικά τις ανομοιομορφίες της επιδερμίδας μέσα σε δευτερόλεπτα. Μάλιστα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τέτοιο σέρουμ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας νιώσουμε ότι η επιδερμίδα μας χρειάζεται ενισχύσεις –βλέπε επιπλέον ενυδάτωση– όπως την ώρα του μακιγιάζ.

«Το δέρμα ήδη παράγει υαλουρονικό οξύ και η άνοδος των επιπέδων του βοηθάει στην ενυδάτωσή του» εξηγεί η δερματολόγος, η οποία μάλιστα προσθέτει ότι το συγκεκριμένο συστατικό δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα καλλυντικά προϊόντα. Μάλιστα πέρα από την άμεση δράση του έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη: «Ενισχύει τη φυσιολογική ικανότητα της επιδερμίδας για επανόρθωση και αποκατάσταση» καταλήγει η ειδικός.

Μια δημοσιογράφος ομορφιάς εξηγεί απλά πώς δρα το υαλουρονικό οξύ στην επιδερμίδα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo: Reuters

TAGS