0
SHARES

Ίσως επενδύεις στα foundations με τις καλύτερες φόρμουλες, και πολύ καλά κάνεις, ωστόσο εξίσου σημαντική με την ποιότητα της βάσης ενός μακιγιάζ είναι η σωστή εφαρμογή του. Σε όλες μας έχει τύχει π.χ. να το απλώσουμε βιαστικά και απρόσεκτα και βγαίνοντας από το σπίτι να κοιταχτούμε σε έναν καθρέφτη και να μην ξέρουμε πού να κρυφτούμε – ή να κάνουμε μεταβολή και πίσω.

Ποια είναι όμως τα πιο κοινά και μοιραία λάθη στη συγκεκριμένη ρουτίνα; Δεν υπάρχουν καταλληλότεροι άνθρωποι να απαντήσουν από εκείνους που καθορίζουν τη δημόσια εικόνα των διασήμων, όπως είναι οι makeup artists Kelsey Deenihan (με πελάτισσες τις Ρις Γουίδερσπουν, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Λούσι Χέιλ κλ.π.) και Sarah Tanno (έμπιστη της Lady Gaga). Μας αποκαλύπτουν μικρές κινήσεις με μεγάλο αντίκτυπο, τις οποίες ίσως δεν συνειδητοποιούμε καν ότι κάνουμε (ή ότι θα έπρεπε να κάνουμε).

Λάθος Νο1: Απλώνουμε το foundation τρίβοντάς το έντονα. Ένα μεγάλο λάθος που σαμποτάρει το τελικό αποτέλεσμα, όπως τονίζει η Deenihan. «Όλοι βιαζόμαστε υπερβολικά. Μπορεί να χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα αντιγηραντικά προϊόντα, να κάνετε αισθητικές επεμβάσεις και θεραπείες προσώπου, αλλά να επιβαρύνετε κυριολεκτικά το πρόσωπό σας πιέζοντας το μέικαπ με τα δάχτυλα». Σημασία δεν έχει πώς το εφαρμόζετε, προσθέτει η ίδια -με πινέλο, σφουγγάρι ή τα δάχτυλα- αλλά να το κάνετε με απαλές, ήπιες κινήσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Λάθος Νο2: Φοράμε λάθος απόχρωση μέικαπ. Η επιλογή της σωστής απόχρωσης ίσως ακούγεται απλή, αλλά τόσο η Deenihan όσο και η Tanno τονίζουν ότι δεν είναι. Καταρχήν λάβετε υπόψη ότι το πρόσωπό σας πιθανότατα συνδυάζει πάνω από έναν φυσικούς τόνους. «Θέλετε να ταιριάξετε το μέικαπ με το πιγούνι σας, ώστε να υπάρχει μια ομοιομορφία με τον λαιμό» υπενθυμίζει η Tanno. Από την άλλη, το μέτωπο συνήθως έχει μια πιο σκούρα και θερμή απόχρωση. Η πρόταση της επαγγελματία; Να μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μέικαπ σε δύο διαφορετικούς τόνους, ή να επιστρατεύσετε το bronzer για μεγαλύτερη ομοιομορφία. «Σε κάποιους ανθρώπους χρησιμοποιώ έως και έξι διαφορετικά χρώματα» λέει χαρακτηριστικά η Deenihan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Λάθος Νο3: Δεν χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα κάτω από το foundation. Το γεγονός ότι κάποια μέικαπ περιέχουν και ενυδατικά συστατικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείπουμε την ίδια την ενυδατική κρέμα. Η τελευταία όχι μόνο διατηρεί υψηλά τα επίπεδα υγρασίας αλλά ταυτόχρονα βοηθάει στην ευκολότερη εφαρμογή του μακιγιάζ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Λάθος Νο4: Χρησιμοποιούμε τεράστια ποσότητα foundation. Αν θέλετε να αποφύγετε το εφέ των διαδοχικών στρώσεων, και οι δύο makeup artists των διασήμων συμβουλεύουν να αρχίσετε με μια μικρή ποσότητα. «Αν δεν πρόκειται να ανεβείτε στη σκηνή, δεν πρέπει να μακιγιαριστείτε σαν να ετοιμάζεστε για παράσταση. Επιδιώκω μια καλή κάλυψη για κάθε περίσταση, αλλά χωρίς υπερβολές» επισημαίνει η Tanno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Λάθος Νο5: Βαφόμαστε στο ημίφως. Η καθαρή αντανάκλαση των χρωμάτων και των γραμμών στον καθρέφτη είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία ενός μακιγιάζ. «Βεβαιωθείτε ότι το foundation απλώνεται ομοιόμορφα μέχρι τον λαιμό και τα αυτιά. Τσεκάρετέ το δίπλα σε παράθυρο. Αν το αποτέλεσμα δείχνει ικανοποιητικό κάτω από το φως του ήλιου, είστε έτοιμες» καταλήγει η Tanno.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: REUTERS/Valentyn Ogirenko/TPX IMAGES OF THE DAY

TAGS