ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το λάθος στο μακιγιάζ που οι makeup artists των διασήμων θα ήθελαν να σταματήσεις να κάνεις

Ίσως δεν το συνειδητοποιείς, αλλά με αυτό τον τρόπο υπονομεύεις την ομοιομορφία του.

Το λάθος στο μακιγιάζ που οι makeup artists των διασήμων θα ήθελαν να σταματήσεις να κάνεις

Ίσως επενδύεις στα foundations με τις καλύτερες φόρμουλες, και πολύ καλά κάνεις, ωστόσο εξίσου σημαντική με την ποιότητα της βάσης ενός μακιγιάζ είναι η σωστή εφαρμογή του. Σε όλες μας έχει τύχει π.χ. να το απλώσουμε βιαστικά και απρόσεκτα και βγαίνοντας από το σπίτι να κοιταχτούμε σε έναν καθρέφτη και να μην ξέρουμε πού να κρυφτούμε – ή να κάνουμε μεταβολή και πίσω.

Ποια είναι όμως τα πιο κοινά και μοιραία λάθη στη συγκεκριμένη ρουτίνα; Δεν υπάρχουν καταλληλότεροι άνθρωποι να απαντήσουν από εκείνους που καθορίζουν τη δημόσια εικόνα των διασήμων, όπως είναι οι makeup artists Kelsey Deenihan (με πελάτισσες τις Ρις Γουίδερσπουν, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Λούσι Χέιλ κλ.π.) και Sarah Tanno (έμπιστη της Lady Gaga). Μας αποκαλύπτουν μικρές κινήσεις με μεγάλο αντίκτυπο, τις οποίες ίσως δεν συνειδητοποιούμε καν ότι κάνουμε (ή ότι θα έπρεπε να κάνουμε).

Λάθος Νο1: Απλώνουμε το foundation τρίβοντάς το έντονα. Ένα μεγάλο λάθος που σαμποτάρει το τελικό αποτέλεσμα, όπως τονίζει η Deenihan. «Όλοι βιαζόμαστε υπερβολικά. Μπορεί να χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα αντιγηραντικά προϊόντα, να κάνετε αισθητικές επεμβάσεις και θεραπείες προσώπου, αλλά να επιβαρύνετε κυριολεκτικά το πρόσωπό σας πιέζοντας το μέικαπ με τα δάχτυλα». Σημασία δεν έχει πώς το εφαρμόζετε, προσθέτει η ίδια -με πινέλο, σφουγγάρι ή τα δάχτυλα- αλλά να το κάνετε με απαλές, ήπιες κινήσεις.

Λάθος Νο2: Φοράμε λάθος απόχρωση μέικαπ. Η επιλογή της σωστής απόχρωσης ίσως ακούγεται απλή, αλλά τόσο η Deenihan όσο και η Tanno τονίζουν ότι δεν είναι. Καταρχήν λάβετε υπόψη ότι το πρόσωπό σας πιθανότατα συνδυάζει πάνω από έναν φυσικούς τόνους. «Θέλετε να ταιριάξετε το μέικαπ με το πιγούνι σας, ώστε να υπάρχει μια ομοιομορφία με τον λαιμό» υπενθυμίζει η Tanno. Από την άλλη, το μέτωπο συνήθως έχει μια πιο σκούρα και θερμή απόχρωση. Η πρόταση της επαγγελματία; Να μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μέικαπ σε δύο διαφορετικούς τόνους, ή να επιστρατεύσετε το bronzer για μεγαλύτερη ομοιομορφία. «Σε κάποιους ανθρώπους χρησιμοποιώ έως και έξι διαφορετικά χρώματα» λέει χαρακτηριστικά η Deenihan.

Λάθος Νο3: Δεν χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα κάτω από το foundation. Το γεγονός ότι κάποια μέικαπ περιέχουν και ενυδατικά συστατικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείπουμε την ίδια την ενυδατική κρέμα. Η τελευταία όχι μόνο διατηρεί υψηλά τα επίπεδα υγρασίας αλλά ταυτόχρονα βοηθάει στην ευκολότερη εφαρμογή του μακιγιάζ.

Λάθος Νο4: Χρησιμοποιούμε τεράστια ποσότητα foundation. Αν θέλετε να αποφύγετε το εφέ των διαδοχικών στρώσεων, και οι δύο makeup artists των διασήμων συμβουλεύουν να αρχίσετε με μια μικρή ποσότητα. «Αν δεν πρόκειται να ανεβείτε στη σκηνή, δεν πρέπει να μακιγιαριστείτε σαν να ετοιμάζεστε για παράσταση. Επιδιώκω μια καλή κάλυψη για κάθε περίσταση, αλλά χωρίς υπερβολές» επισημαίνει η Tanno.

Λάθος Νο5: Βαφόμαστε στο ημίφως. Η καθαρή αντανάκλαση των χρωμάτων και των γραμμών στον καθρέφτη είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία ενός μακιγιάζ. «Βεβαιωθείτε ότι το foundation απλώνεται ομοιόμορφα μέχρι τον λαιμό και τα αυτιά. Τσεκάρετέ το δίπλα σε παράθυρο. Αν το αποτέλεσμα δείχνει ικανοποιητικό κάτω από το φως του ήλιου, είστε έτοιμες» καταλήγει η Tanno.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: REUTERS/Valentyn Ogirenko/TPX IMAGES OF THE DAY

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

Περισσότερα από

Ομορφιά

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.