Τα μάτιαείναι το πιο εκφραστικό χαρακτηριστικό στο πρόσωπό μας. Αποκαλύπτουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα αλλά και αρκετές φορές, ακόμη και τις προθέσεις που έχουμε. Είναι αστείο το πώς μία ματιά και μόνο μπορεί να εμπνεύσει τη ζεστασιά και την ευτυχία ή αντίθετα τον θυμό και τον πόνο.

Και γνωρίζοντας όλα αυτά πως είναι δυνατόν να μην προσπαθούμε να τους δώσουμε μια ακόμη πιο όμορφη, αλλά και ξεχωριστή όψη, εφαρμόζοντας το κατάλληλο είδος του μακιγιάζ στα μάτια μας.

Συμβουλές για τη σωστή χρήση του eyeliner: Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σχήματα ματιών, όπως για παράδειγμα τα μάτια που έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, τα αμυγδαλωτά μάτια, τα μάτια που προεξέχουν και πολλά ακόμη.

Τα δυο βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αρχικά, πριν εφαρμόσεις το eyeliner είναι:

  • Να παρατηρήσεις καλά τα μάτια σου ώστε να καταλάβεις ακριβώς σε ποιόν τύπο ματιών ανήκουν. Πολλές φορές μπορεί να είναι συνδυασμός δυο διαφορετικών ειδών, όπως π.χ. να είναι σχιστά αλλά να έχουν και μικρή απόσταση μεταξύ τους. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις κοιτώντας τον καθρέφτη σου, αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια περιοχή πρέπει να τονιστεί και φυσικά να βελτιωθεί.
  • Το δεύτερο και βασικότερο βήμα είναι να διαλέξεις ένα καλό eyeliner. Είτε είναι σε μολύβι, είτε σε gel το σημαντικό είναι να είναι αδιάβροχο για να αποφύγεις τις εύκολες μουτζούρες και φυσικά να είναι μακράς διάρκειας.

Μάτια με μικρή απόσταση

Για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι τα μάτια σου είναι πιο μακριά από τη μύτη πρέπει να εφαρμόσεις το make up προς το εξωτερικό μέρος του ματιού. Ενώ η γραμμή του eyeliner, δεν πρέπει να επεκτείνεται μέχρι την εσωτερική περιοχή του ματιού, αλλά προς τα έξω, πέρα από την γραμμή των βλεφαρίδων.

Βαθουλωτά μάτια

Όταν βάζεις eyeliner, βεβαιώσου ότι έχεις εφαρμόσει μια λεπτή γραμμή, καθώς οι χοντρές γραμμές κάνουν τα μάτια σου να βυθίζονται πολύ βαθύτερα. Οι λεπτές γραμμές όμως, όπως και οι φωτεινές σκιές ματιών είναι αυτές που θα λειτουργήσουν καλύτερα για εσένα.

Μάτια που προεξέχουν

Για να ωθήσεις το σχήμα των ματιών σου προς τα μέσα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις χοντρές γραμμές eyeliner για να δίνουν την ψευδαίσθηση του βάθους, όπως και σκούρες σκιές.

Μάτια με μεγάλη απόσταση

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνεις το ακριβώς αντίθετο από την πρώτη περίπτωση, δηλαδή το eyeliner να ξεκινάει από την εσωτερική γωνία του ματιού και να σταματάει με το τέλος των βλεφαρίδων.

Δες ένα αναλυτικό βίντεο:

 

Πηγή: ediva.gr

TAGS