Ο πρώτος ηλεκτρονικός αισθητήρας χωρίς μπαταρίες που μετρά την έκθεση στην ακτινοβολία UV—είναι πλέον διαθέσιμος στις ΗΠΑ, στο apple.com και σε επιλεγμένα καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ.

Το My Skin Track UV, αναπτύχθηκε από το Εκκολαπτήριο Τεχνολογίας της L'Oréal (L'Oréal Technology Incubator) και χάρη σε έναν αισθητήρα ακριβείας που μετρά τα ατομικά επίπεδα ακτινοβολίας UV και σε μια συνοδευτική εφαρμογή που παρακολουθεί την έκθεση στη ρύπανση, τη γύρη και την υγρασία, το My Skin Track UV δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν πιο ενημερωμένες επιλογές σε ό,τι αφορά την προστασία του δέρματός τους.

Το βραβευμένο La Roche-Posay My Skin Track UV μετρά τόσο τις ακτίνες UVA όσο και τις UVB, ενώ ενημερώνεται αυτόματα και μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα έως και τριών μηνών. Αυτός ο αισθητήρας λειτουργεί χωρίς μπαταρίες, καθώς ενεργοποιείται από τον ήλιο και τροφοδοτείται από το κινητό τηλέφωνο του χρήστη χρησιμοποιώντας τεχνολογία Επικοινωνίας Κοντινού Πεδίου.

Το My Skin Track UV μεταφέρει τα αποθηκευμένα δεδομένα στη συνοδευτική εφαρμογή μέσω μιας απλής λειτουργίας αφής: ο χρήστης απλώς πατά το My Skin Track UV κρατώντας το κοντά στη συσκευή του, ώστε να ενημερωθεί η εφαρμογή. Πέραν των εκτενών δεδομένων σχετικά με την ακτινοβολία UV, η εφαρμογή—η οποία ενσωματώνεται άψογα στο Apple HealthKit—παρέχει πληροφορίες για τα επίπεδα υγρασίας, γύρης και ρύπανσης. Έχοντας σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον οραματιστή σχεδιαστή Yves Behar, ο διακριτικός αυτός φορέσιμος αισθητήρας έχει διαστάσεις 12 χιλιοστά πλάτος και 6 χιλιοστά ύψος, είναι αδιάβροχος, και διαθέτει ένα ανθεκτικό συρμάτινο κλιπ για να στερεώνεται εύκολα στα ρούχα ή σε κάποιο αξεσουάρ.

«Οι έρευνές μας έχουν προ πολλού δείξει την ανάγκη καλύτερης κατανόησης, εκ μέρους των καταναλωτών, της προσωπικής τους έκθεσης στην ακτινοβολία UV», δήλωσε ο Guive Balooch, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Εκκολαπτηρίου Τεχνολογίας της L'Oréal Παγκοσμίως. «Δημιουργήσαμε έναν αισθητήρα χωρίς μπαταρίες, ο οποίος θα ενσωματωθεί πλήρως στην καθημερινή ζωή και ρουτίνα όσων τον χρησιμοποιούν. Ευελπιστούμε ότι το λανσάρισμα αυτής της τεχνολογίας επίλυσης προβλημάτων, θα διευκολύνει τους ανθρώπους να κάνουν έξυπνες επιλογές υιοθετώντας πιο ασφαλείς συμπεριφορές κάτω από τον ήλιο.»

Μάθετε περισσότερα για το My Skin Track UV στο www.laroche-posay.us.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη La Roche-Posay, επισκεφθείτε το www.laroche-posay.gr και ακολουθήστε τα @LaRochePosayGreece, @Larocheposaygr

 

TAGS