Είναι βαρετός, κουραστικός και πιθανόν το τελευταίο πράγμα που έχεις όρεξη να υποστείς μετά από μία μέρα στους δρόμους της πόλης. Τα μαντηλάκια καθαρισμού μπορεί να είναι πολύτιμα γιατί χάρη σε αυτά γλιτώσαμε το νερό, τους αφρούς και τα τζελ όταν η νύστα πέφτει βαριά, όμως σύμφωνα με τους δερματολόγους, δεν είναι σε καμία περίπτωση το προϊόν εκείνο που χαρίζει στο δέρμα μας έναν πραγματικά βαθύ καθαρισμό.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Independent μία δερματολόγος εξηγεί αναλυτικά τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το πρόσωπο μας και πόσο επιβλαβή μπορεί να αποδειχθούν σε βάθος χρόνου για το δέρμα μας.

Σύμφωνα λοιπόν με την καθηγήτρια δερματολογίας, Dr. Natasha Cook, o ακρογωνιαίος λίθος ενός πραγματικού καθαρισμού είναι το να απομακρύνουμε από πάνω μας ακόμα και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ, τα χημικά συστατικά του οποίου εμποδίζουν την επιδερμίδα από το να αναγεννηθεί.

Κάθε φορά, λοιπόν, που νομίζεις πως όντως καθαρίζεις το πρόσωπο σου χρησιμοποιώντας απλά ένα υγρό μαντηλάκι ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι στην πραγματικότητα το μόνο που κάνεις είναι να πασαλείβεις τους ρύπους και τη βρωμιά πάνω στο πρόσωπο σου κάτ που κάνει το πρόσωπο σου να φαίνεται εντελώς κουρασμένο και θαμπό την επόμενη ημέρα.

Ποια είναι άρα η πιο σωστή μέθοδος καθαρισμού του προσώπου και πόσο συχνά πρέπει να την εφαρμόζουμε στη επιδερμίδα μας; Σύμφωνα πάντα με τη Natasha Cook η μεγαλύτερη παρεξήγηση που υπάρχει γύρω από αυτό το ζήτημα είναι πως πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπο μας μόνο το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο προκειμένου να απομακρύνουμε το makeup. «Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και η αλήθεια είναι πως ο πρωινός καθαρισμός είναι εξίσου σημαντικός». Αν πούμε οπότε πως υπάρχει ένα μεγάλο, ανομολόγητο ίσως μυστικό γύρω από τον βαθύ καθαρισμό τότε αυτό είναι το εξής. Ό,τι κι αν κάνεις μην σταματήσεις να τον κάνεις δύο φορές την ημέρας.

Από την άλλη η Cook συμπληρώνει πως εξίσου βασική είναι και η σωστή χρήση ενυδατικής κρέμα ή άλλων serums που τονώνουν και μπουστάρουν την επιδερμίδα σου, ενώ τονίζει πως το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις τελικά είναι το να χρησιμοποιείς προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για το δέρμα σου, όπως για παράδειγμα αφρό στις περιπτώσεις που έχεις ξηρή επιδερμίδα ή πολύ λιπάρες κρέμες σε επιδερμίδα με υψηλής συγκέντρωσης σμήγμα.

Με πληροφορίες από τον Independent.

TAGS