Με τα ραντεβού στις κλινικές αισθητικής να είναι πλέον τόσο περιζήτητα όσο και στο κομμωτήριο, δεν αποκλείεται να έχετε μπει κι εσείς στον πειρασμό για ένα ενέσιμο refresh. Πριν όμως πάρετε τη μεγάλη απόφαση να κάνετε μπότοξ, διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι ερωτήσεις-κλειδιά που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στο γιατρό σας, γιατί όταν πρόκειται για μη επεμβατικές θεραπείες, αυτό που θέλετε, δεν είναι πάντα αυτό που χρειάζεστε.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά:

Τι είναι το μπότοξ;

Το μπότοξ είναι μια ανώδυνη, ασφαλής, μη επεμβατική θεραπεία, κατά τη οποία ένα υψηλής καθαρότητας εκχύλισμα Βοτουλινικής τοξίνης Α το οποίο ενίεται στους μυς του προσώπου για την εξομάλυνση των ρυτίδων και των γραμμών, προκειμένου να επιτευχθεί μια πιο νεανική εμφάνιση.

Λειτουργεί μπλοκάροντας προσωρινά τη μεταβίβαση των ερεθισμάτων από τα νεύρα προς τους μυς, οι οποίοι προκαλούν τις ρυτίδες, επιτρέποντάς τους να χαλαρώσουν. Το αρχικό αποτέλεσμα μετά από την θεραπεία με μπότοξ, φαίνεται μέσα στις πρώτες 3 ημέρες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα σε 7 ημέρες μετά τη θεραπεία και διαρκεί μέχρι και 4 μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο Harper's Bazaar

Kεντρική φωτογραφία: iStock

TAGS