Ένα σαμπουάν που καθαρίζει σε βάθος τα μαλλιά δεν ακούγεται σαν μία νέα, υπερβολική απαίτηση. Τότε γιατί τόσος ντόρος γύρω από μία νέα κατηγορία σαμπουάν με την ονομασία "clarifying shampoo", δηλαδή «σαμπουάν εκκαθάρισης»; 

Ειδικά σχεδιασμένα όχι μόνο να πλένουν τα μαλλιά σου αλλά να κάνουν πραγματικά αποτοξίνωση στην τρίχα, αφήνοντας την απόλυτα καθαρή από το νέφος, τις τοξίνες του περιβάλλοντος, τα καυσαέρια και την συσσωρευμένη βρωμιά, αφήνοντας τα μαλλιά σου φρέσκα και ανάλαφρα σα να έχουν κάνει μία βαθιά και αποτελεσματική μάσκα ανανέωσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους beauty experts, τα λεγόμενα «σαμπουάν εκκαθάρισης» δεν έχουν την δυνατότητα μόνο να απομακρύνουν τους περιβαλλοντολογικούς ρύπους από τα μαλλιά σου αλλά τα αφήνουν καθαρά και από το φυσικό λάδι της τρίχας, διατηρώντας μόνο όσα είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση του κεφαλιού και την υγεία των μαλλιών μας.

Βέβαια ένα τόσο δραστικό προϊόν έχει περιορισμό ως προς το πόσο συχνά επιτρέπεται να τα χρησιμοποιούμε. Εννοείται, ότι δεν πρέπει να λούζεις πολυ τακτικά τα μαλλιά σου με κάποιο «σαμπουάν εκκαθάρισης» και παρόλο που το επιτρεπτό όριο ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας σου, οι κομμωτές λένε πως δεν πρέπει να το εφαρμόζεις στα μαλλιά περισσότερες από 2 φορές το μήνα.

Η εφαρμογή του είναι απλή. Ξεκίνα λούζοντας τις ρίζες των μαλλιών σου και προχώρα σταδιακά προς τις άκρες.

Παρακάτω θα δεις και 4 από τα πιο δημοφιλή προϊόντα στην αγορά του εξωτερικού.

Δες το εδώ

Bumble and Bumble, Sunday Shampoo, £20, Feel Unique

Δες το εδώ

 

Oribe, The Cleanse Clarifying Shampoo, £40, Space NK

Δες το εδώ

Pureology, Purify Shampoo, £16.50, Cult Beauty

Δες το εδώ

Moroccanoil, Clarifying Shampoo, £18.95, Look Fantastic

 

 

TAGS