Όλες έχουμε τον τύπο μας. Αυτό που ταιριάζει στη φίλη σας, όσο κι αν σας αρέσει και θέλετε να το αντιγράψετε, ίσως να μην είναι το ιδανικό για σας. Αμυγδαλωτά, κουκουλωτά, στρογγυλά, τα σχήματα είναι πολλά αλλά εσείς, οδηγηθείτε από το σχήμα των δικών σας ματιών, για καλύτερο αποτέλεσμα.

Αμυγδαλωτά:

Tαιριάζουν σχεδόν τα πάντα σε αυτό το κλασσικό σχήμα ματιού αλλά η πιο επιτυχημένη γραμμή eyeliner είναι αυτή που ξεκινάει λεπτή από το εσωτερικό του ματιού και καταλήγει αρκετά πιο φαρδιά προς το τελείωμά του. Εκεί μπορείτε να συνεχίσετε, σηκώνοντας  λίγο ακόμα τη γραμμή.

Κουκουλωτά:

To μεγαλύτερο πρόβλημα γι' αυτό το σχήμα είναι ότι το βλέμμα δείχνει βαρύ και κουρασμένο εξαιτίας του βλεφάρου που κατεβαίνει κι όχι γιατί πραγματικά είναι. Γι' αυτό προτιμότερο είναι να μην αρκεστούμε στην απλή κλασσική γραμμή αλλά να δώσουμε εφέ βάθους στο βλέφαρο με σκιές και αρκετή μάσκαρα.

Κατεβασμένα:

Μια λεπτή γραμμή που ανεβαίνει στο τελείωμα αρκεί για να μειώσει την θλιμμένη εντύπωση που πολλές φορές δίνουν τα μάτια με την εξωτερική γωνία προς τα κάτω.

Στρογγυλά: 

Η γραμμή του eye liner έχει τον σκοπό, εδώ, να επιμηκύνει το σχήμα των ματιών σας. Πρέπει να φτάσει αρκετά έξω. Το ίδιο και στην εξωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου. Το να ενωθούν στο τελείωμά τους, δημιουργεί ματιά αμυγδαλωτού σχήματος.

Η YouTuber Crystal Lindy ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο δείχνει τον τρόπο που αλλάζει το βλέμμα ανάλογα με το πώς τραβάμε την μαύρη γραμμή, στο πάνω βλέφαρο. Συγκεκριμένα εστιάζει στο χαρούμενο και στο θλιμμένο βλέμμα και σου δείχνει ποιο στυλ γραμμής «κατεβάζει» το πρόσωπο και ποιο το φωτίζει.   

Δείτε το αναλυτικό βίντεο και θα καταλάβετε τη διαφορά: 

*Με πληροφορίες από το gamos.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS