ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θέλετε μια ξεχωριστή εμπειρία ευεξίας και χαλάρωσης; Τα «Asian Spa» σάς την προσφέρουν

Σε μια εποχή έντασης και άγχους, ένα προσεγμένο spa είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Ας δούμε γιατί.

Θέλετε μια ξεχωριστή εμπειρία ευεξίας και χαλάρωσης; Τα «Asian Spa» σάς την προσφέρουν

Κάποιοι το θεωρούν πολυτέλεια, ενώ άλλοι δεν έχει τύχει να το δοκιμάσουν ποτέ. Όσοι, όμως, έχουν κάνει ως τώρα, έστω και μία φορά, spa, μιλούν για μια μοναδική μέθοδο ευεξίας και χαλάρωσης, που, μάλιστα, είναι ακόμα πιο πολύτιμη στη σημερινή αγχωτική και γκρίζα εποχή. Η κα Αλεξάνδρα Μαντζούκη, λοιπόν, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου «Asian Spa», μας εξηγεί με ποιο τρόπο ακριβώς μια ολοκληρωμένη εμπειρία spa ευνοεί το σώμα και το πνεύμα μας, πόσο εξοικειωμένες είναι πλέον οι Ελληνίδες με αυτό, αλλά και γιατί είναι ένα υπέροχο δώρο που θα μπορούσαμε να κάνουμε στον εαυτό μας:

- Tα «Asian Spa» είναι από τις πιο αναγνωρισμένες αλυσίδες spa στην ελληνική αγορά, διαθέτοντας 13 σημεία παροχής των υπηρεσιών τους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά και έχοντας αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις. Ποια είναι η φιλοσοφία τους, μέσω της οποίας μας χαρίζουν μια εμπειρία spa διαφορετική από όσες γνωρίζαμε ως τώρα;

Όταν το πρώτο spa του Ομίλου «Asian Spa» άνοιξε τις πόρτες του το 2008 στα Γουβιά της Κέρκυρας, δεν φανταζόμασταν πως η επιτυχία του συνδυασμού της ασιατικής με την δυτική φιλοσοφία σε έναν χώρο spa θα λάμβανε τέτοια ανταπόκριση από το ελληνικό κοινό. Ξεκινώντας, λοιπόν, από εκεί και στη συνέχεια σε κάθε ένα από τα σημεία που δημιουργήθηκαν ανά την Ελλάδα, ο «επισκέπτης», από την πρώτη στιγμή που εισέρχεται στους χώρους μας έως και το τέλος της θεραπείας του, απολαμβάνει ένα ολόκληρο τελετουργικό spa, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει την απόλυτη απεμπλοκή από το άγχος και τη σωματική και ψυχική κούραση σε ένα περιβάλλον κατακλυσμένο από προσεκτικά επιλεγμένα αρώματα, ήχους και εικόνες.

Θέλετε μια ξεχωριστή εμπειρία ευεξίας και χαλάρωσης; Τα «Asian Spa» σάς την προσφέρουν
Η κα. Αλεξάνδρα Μαντζούκη στους χώρους των «Asian Spa»

- Οι θεραπείες αφορούν την περιποίηση του προσώπου, του σώματος, αλλά και συγκεκριμένους στόχους όπως την ενίσχυση της γονιμότητας. Ποιες είναι οι πιο καινοτόμες που διατίθενται σήμερα και με ποιο τρόπο αυτές συμβάλλουν στην ευεξία και την καλύτερη ποιότητα της ζωής μας;

Στόχος ενός ολοκληρωμένου spa είναι η απόλυτη απεμπλοκή από το άγχος και τη σωματική και ψυχική κούραση σε ένα περιβάλλον κατακλυσμένο από προσεκτικά επιλεγμένα αρώματα, ήχους και εικόνες.

Τα μενού περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα θεραπειών προσώπου και σώματος, που ξεχωρίζουν για τον συνδυασμό της μοναδικής ποιότητας προϊόντων ομορφιάς εταιρειών παγκόσμιου βεληνεκούς (όπως η ila-100% beyond organic και η Environ) με τις ιδιαίτερες τεχνικές που ακολουθούν οι θεραπευτές. Βέβαια, ανανεώνονται συνεχώς με νέες, καινοτόμες θεραπείες. Αυτή τη στιγμή, θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε τις τελευταίες προσθήκες στο μενού θεραπειών του «City Spa» μας στο Χαλάνδρι, που στοχεύουν στην αύξηση της γονιμότητας, αλλά και την εξισορρόπηση των ορμονών, αυστηρά με την χρήση ειδικών προϊόντων που περιλαμβάνουν συγκεκριμένους συνδυασμούς βοτάνων και εκχυλισμάτων από καρπούς και άνθη.

- Οι υπηρεσίες απευθύνονται όχι μόνο σε γυναίκες, αλλά και σε άνδρες. Θα μπορούσε ένα ζευγάρι να έρθει μαζί για να βιώσει από κοινού μια ξεχωριστή εμπειρία spa; Και τι θα μπορούσε να δοκιμάσει;

Η εμπειρία ενός spa αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές για ένα ζευγάρι όταν αναζητά έναν τρόπο να χαλαρώσει από κοινού και να αποβάλλει το άγχος της καθημερινότητας. Μιλώντας για τον Όμιλο στο σύνολό του, στα περισσότερα «Asian Spa» υπάρχουν σουίτες για ζευγάρια όπου την ίδια στιγμή απολαμβάνουν την θεραπεία τους στον ίδιο χώρο. Έπειτα, ακολουθεί χαλάρωση στο relaxation area και χρήση των wet facilities όπως η sauna, το hamam, το kneip (εξαρτάται από τον χώρο). Για παράδειγμα, στο «Asian Spa City Retreat» στο ξενοδοχείο «Hyatt RegencyThessaloniki» διατίθεται η θεραπεία 110 λεπτών «Togetherness» που περιλαμβάνει ένα καταπληκτικό scrub, ένα full body Signature Massage και ένα Jasmine Bath για δύο. Ή, στο «Asian Spa Resort» του ξενοδοχείου «Poseidonion Grand Hotel» διατίθεται το «Royal Poseidοnion Massage».

- Επίσης, υπάρχουν και θεραπείες για εφήβους. Τι μπορεί να προσφέρει το spa σε αυτή την ηλικία;

Στο μενού του νέου μας «City Spa» στο Χαλάνδρι, όπου οι στοχευμένες θεραπείες προσώπου της ENVIRON έχουν πρωταρχικό ρόλο, διατίθεται η θεραπεία «Teen Screen Facial», μια 25λεπτη θεραπεία προσώπου που εστιάζει στις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος των εφήβων και ρυθμίζει την υπερέκκριση σμήγματος. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, προτείνεται ως το ιδανικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της ακμής, αλλά και την πρόληψη της εμφάνισής της.

- Σε εσάς, έχει κανείς τη δυνατότητα να βρει και προϊόντα απολύτως οργανικά, που μπορεί να χρησιμοποιήσει και στο σπίτι του. Σε ποιο βαθμό μπορεί κανείς πράγματι να μεταφέρει την εμπειρία ενός ολοκληρωμένου spa στον δικό του χώρο χωρίς να έχει δίπλα του εξειδικευμένους επαγγελματίες;

Την εποχή που διανύουμε, το spa μπορεί να θεωρηθεί πολυτέλεια. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις, τα οφέλη του αξίζουν πολύ περισσότερα από το κόστος.

Ένα από τα επιτεύγματα του Ομίλου «Asian Spa» είναι η εξασφάλιση της αποκλειστικής εκπροσώπησης της 100% οργανικής εταιρείας «ila» στη Ελλάδα. Μιας εταιρείας που έχει παρουσία σε 38 χώρες και 145 spa σε ξενοδοχεία κολοσσούς σε όλο τον κόσμο όπως τα Four Seasons, Shangri-La, Ananda Himalaya, The Chedi Andermatt και Alpina Gstaad, σε κορυφαία πολυκαταστήματα, όπως τα Harvey Nichols, Isetan, καθώς και σε e-shops όπως η net a porter.

Δύσκολα θα μπορούσε να μεταφερθεί με λόγια η «μαγεία» αυτών των προϊόντων. Motto τους, είναι το «beyond organic» (πέρα από οργανικά) και βασίζονται στην αγνότητα της φύσης και στην δύναμη των «δώρων» της για να εξασφαλίσουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Πηγή αυτών των συστατικών είναι αποκλειστικά βιώσιμες καλλιέργειες από όλο τον κόσμο, οι οποίες προωθούν γεωργικές πρακτικές που διατηρούν τους πόρους και βελτιώνουν τη γη με την απουσία της χρήσης χημικών πρόσθετων.

Κατά κανόνα, ένα τελετουργικό «Asian Spa» περιλαμβάνει τόσα στάδια που πολύ δύσκολα θα μπορέσει κανείς να ζήσει στον δικό του χώρο. Όμως, διατίθεται μια μεγάλη γκάμα προϊόντων λιανικής (τόσο στα σημεία παροχής των υπηρεσιών μας, όσο και στο e-shop μας), καθένα από τα οποία έχει διαφορετικές ιδιότητες που καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες. Έτσι, με την βοήθεια των εξειδικευμένων θεραπευτών του Ομίλου, μπορεί καθένας να προμηθευτεί αυτά που του ταιριάζουν και να φτιάξει ένα μικρό spa στον δικό του χώρο.

- Θεωρείτε, από την εμπειρία σας, ότι οι Ελληνίδες σήμερα είναι εξοικειωμένες με το spa; Και τι θεραπείες επιλέγουν συχνότερα;

Με χαρά παρατηρώ πως οι Ελληνίδες υιοθετούν ολοένα και περισσότερο έναν υγιεινό τρόπο ζωής με στόχο την διατήρηση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής τους υγείας. Στα πλαίσια αυτής της προσέγγισης, φαίνεται πως οι θεραπείες spa αποτελούν από τις βασικές προτιμήσεις τους. Ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες επιλογές τους, θα έλεγε κανείς πως είναι το Ananda Facial της ila, το γνωστό Asian Spa Signature Massage, αλλά και το best seller Cocktail and Face Gym.

Οι Ελληνίδες υιοθετούν ολοένα και περισσότερο έναν υγιεινό τρόπο ζωής και, στο πλαίσιο αυτού, οι θεραπείες spa εντάσσονται στις προτιμήσεις τους.

- Ωστόσο, αρκετοί εξακολουθούν να θεωρούν το spa «πολυτέλεια» (δεδομένου, κυρίως, του κόστους που απαιτεί). Τι θα τους απαντούσατε;

Την εποχή που διανύουμε, φυσικά και οι θεραπείες spa μπορούν να χαρακτηριστούν ως πολυτέλεια. Ωστόσο, σας μεταφέρουμε λίγα μόνο από τα σχόλια των πελατών μας, τα οποία οι ίδιοι έγραψαν στα comment cards μετά το τέλος της θεραπείας τους:

«Δεν μπορώ να βρω λόγια να σας ευχαριστήσω για την σημερινή εμπειρία. Άξιζε χίλιες φορές να αφιερώσω τον χρόνο και τα χρήματά μου για να ζήσω αυτό….» Κ.Π. 2/1/2016

«Σκεφτόμουν μέρες να κλείσω θεραπεία. Τα 25 λεπτά που απόλαυσα άξιζαν πολύ περισσότερο από το κόστος» Λ.Μ. 4/4/2016

«Mε την θεραπεία του Souvick, ένιωσα πως μεταφέρομαι σε μια άλλη διάσταση. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Σας ευχαριστώ!» Α.Μ. 15/5/2016

- Καθώς έχει έρθει ήδη το καλοκαίρι, τι θα μας προτείνατε να δοκιμάσουμε για να ξεκινήσουμε τις διακοπές μας με την καλύτερη δυνατή σωματική και ψυχική ευεξία;

Αφετηρία της ιδανικής περιποίησης, ένα ila Instantly Detoxifying Scrub που προετοιμάζει το δέρμα για το καλοκαίρι και την επαφή με τον ήλιο, διεγείρει την κυκλοφορία και απομακρύνει τις τοξίνες. Για το πρόσωπο, θα συστήναμε το Cocktail and Face Gym, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Κατά την εφαρμογή του, χρησιμοποιείται συνδυασμός βιταμινών A, C και Ε, colostrum gel (αναπλαστικό πρωτόγαλα) ή υαλουρονικού οξέως και ολοκληρώνεται με την τεχνική massage Face Gym. Τέλος, θα προτείναμε ένα full body ή back massage – ιδανικές θεραπείες απόλυτης χαλάρωσης τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια των διακοπών μας. Μια επίσκεψη στα μενού των Asian Spa στο www.asianspa.gr είναι ακόμη πιο κατατοπιστική!

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

Περισσότερα από

Ομορφιά

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.