ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

The colour Black: Οι 6 αποχρώσεις του μαύρου στα μαλλιά που θα σε αποθεώσουν

Μάθε ποιο μαύρο σου ταιριάζει αλλά και τα μυστικά των επαγγελματιών για να εμφανιστείς με το τέλειο Black Look

The colour Black: Οι 6 αποχρώσεις του μαύρου στα μαλλιά που θα σε αποθεώσουν

Η πιο βαθιά και σκούρα απόχρωση για το βάψιμο μαλλιών δεν είναι άλλη από το μαύρο. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά υπάρχει μια ευρεία γκάμα τόνων και μαύρων αποχρώσεων, που μπορείς να υιοθετήσεις για ένα εντυπωσιακό look στα μαύρα μαλλιά σου.

Σου παρουσιάζουμε, όχι μόνο τις 6 πιο δημοφιλείς αποχρώσεις για το βάψιμο των μαύρων μαλλιών, αλλά και τα κατάλληλα tips για ένα ολοκληρωμένο look.

Απαλό μαύρο

Αν προτιμάς μια πιο φυσική απόχρωση για τα μαύρα μαλλιά, το απαλό μαύρο είναι αυτό που ψάχνεις. Κοντά στο όριο του καφέ/μαύρου φάσματος, δίνει φυσικό αποτέλεσμα στο βάψιμο των μαλλιών, τόσο σε πιο σκούρες, όσο και σε πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Συνδύασέ το με ένα απαλό μακιγιάζ σε ροζ τόνους.

Φυσικό μαύρο χρώμα

Για μαύρα μαλλιά με βαθύ χρώμα που προσφέρει λάμψη, προτίμησε τη φυσική μαύρη απόχρωση, ακόμα κι αν τα μαλλιά σου απέχουν κάπως από αυτή. Μην ξεχνάς πως επιλέγοντας ένα τέτοιο βάψιμο μαλλιών, θα βρεις αρκετές ανταύγειες και φωτεινότητες, που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο τα δικά σου χαρακτηριστικά. Το φυσικό μαύρο χρώμα είναι ιδανικό αν έχεις ανοιχτόχρωμα μάτια και ουδέτερη επιδερμίδα.

Μεταλλικό μαύρο χρώμα, του πάγου

Το μεταλλικό μαύρο χρώμα με τις πιο “κρύες” ανταύγειες του προσφέρει έντονο αποτέλεσμα και λάμψη, κάνοντας τα μαύρα μαλλιά σου ακόμη πιο εντυπωσιακά. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες που το μεταλλικό μακιγιάζ σε αποχρώσεις του γκρι ή του έντονου highlighter έχει τα πάνω του, αν επιλέξεις μια τέτοια βαφή μαλλιών, θα είσαι εσύ η θεά, που θα τους καταπλήξει όλους.

Μαύρο jet χρώμα

Η βαθύτερη εκδοχή του μαύρου χρώματος στα μαύρα μαλλιά προσφέρει εκπληκτικές σκιάσεις και ιδιαίτερους τόνους. Ιδανικά αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, τότε ετοιμάσου να εντυπωσιάσεις τα πλήθη με αυτή την τόσο dark απόχρωση. Ανάδειξε το βάψιμο των μαλλιών σου με cat-eye μακιγιάζ ή κι ένα τολμηρό κόκκινο κραγιόν!

Καστανόμαυρο

Είναι το ιδανικό βάψιμο μαλλιών για τις φυσικές μελαχρινές, που δε θέλουν να απέχουν ιδιαίτερα από τη φυσική τους απόχρωση, επιθυμούν όμως μια αλλαγή κι έναν ιδιαίτερο συνδυασμό. Εξάλλου αυτή η απόχρωση φωτίζει και ταιριάζει εξαιρετικά με χρυσά κοσμήματα και αρκετό bronzer!

Blue black

Φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε αυτή την απόχρωση που τόσες μελαχρινές -και όχι μόνο- γυναίκες έχουν αγαπήσει. Οι μπλε τόνοι θα αναδείξουν τη… μελαχρινή πλευρά σου, ενώ οι μπλε αποχρώσεις που μπορείς να επιλέξεις για τα μαύρα μαλλιά σου, ποικίλλουν. Εδώ δε χρειάζεται έντονο μακιγιάζ, αρκεί ένα ροζ gloss!

Extra tips:

Φυσικά, δεν αρκεί μόνο η σωστή απόχρωση για να αναδείξει τα εντυπωσιακά μαύρα μαλλιά, καθώς καίριο ρόλο παίζουν οι μικρές λεπτομέρειες στο βάψιμο των μαλλιών, που όμως θα κάνουν τη διαφορά:

Τα μαύρα μαλλιά σου θα πρέπει να είναι αλλά και να φαίνονται υγιή και λαμπερά. Για αυτό, φρόντισε τόσο η βαφή όσο και τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσεις να είναι πλούσια σε ενυδατικά έλαια περιποίησης, ώστε τα μαλλιά σου να έχουν πάντα τη λάμψη, που τους αξίζει.

Δώσε προσοχή στη ρίζα. Αν το φυσικό σου χρώμα δεν είναι το μαύρο και απέχει πολύ περισσότερο από αυτό, τότε θα πρέπει να είσαι περισσότερη προσεκτική με τις ρίζες και ενδεχομένως να χρειάζεται να τις περνάς συχνότερα με βαφή. Μην το αμελείς.

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

Περισσότερα από

Ομορφιά

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.