ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Tα μυστικά ομορφιάς της Σίντι Κρόφορντ τα οποία μπορεί να υιοθετήσει κάθε γυναίκα

Τα μυστικά ομορφιάς του supermodel θα γίνουν η νέα beauty routine σας.

Tα μυστικά ομορφιάς της Σίντι Κρόφορντ τα οποία μπορεί να υιοθετήσει κάθε γυναίκα

Κανείς δεν γνωρίζει την ομορφιά καλύτερα από ένα supermodel. Και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη Σίντι Κρόφορντ, η οποία μεσουρανούσε στα ένδοξα ‘90s, διατηρώντας μέχρι σήμερα την καλλίγραμμη σιλουέτα της αλλά και την – πάντα – φωτεινή και αγέραστη επιδερμίδα της. Όχι, δεν σταματάει ο χρόνος για τις γυναίκες αυτές. Ούτε υπάρχει μαγική συνταγή που διατηρεί για πάντα την νεανική όψη τους. Το μυστικό είναι πολύ πιο «κοινότυπο» από όσο πιστεύουν: αγαπούν τον εαυτό τους και έχουν μάθει να τον περιποιούνται, σαν έμφυτη νοοτροπία. Επομένως, αν κατακτήσουμε στο μέγιστο τα δύο παραπάνω, θα παρατηρήσουμε θεματική αλλαγή τόσο στο δέρμα μας, όσο και στην γενικότερη εικόνα μας.

«Η ομορφιά, για μένα, είναι δύο πράγματα: αυτοπεποίθηση και πάθος. Είναι ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου, διατηρώντας την σιγουριά πως έχεις πάντα ενδιαφέρον», δηλώνει το διάσημο μοντέλο, το οποίο λατρεύει να αφιερώνει καθημερινά έστω και ελάχιστο χρόνο στην περιποίηση του. Και ενώ είναι λογικό οι διάσημες κυρίες να δείχνουν αιώνια νέες, καθώς έχουν πρόσβαση σε σημαντικούς πόρους, τις περισσότερες φορές η ρουτίνα ομορφιάς τους είναι τόσο απλή που μπορεί να υιοθετηθεί από την καθεμιά μας, που φιλοδοξεί μια αψεγάδιαστη, υγιή επιδερμίδα. Γι' αυτό και η Σίντι Κρόφορντ θεώρησε απαραίτητο να μοιραστεί τα μυστικά ομορφιάς που ακολουθεί – κυριολεκτικά - από την κορυφή έως τα νύχια.

Η ομορφιά, για μένα, είναι δύο πράγματα: αυτοπεποίθηση και πάθος.

Για υγιή, πλούσια μαλλιά: Με το πέρασμα των χρόνων, τα μαλλιά δεν είναι τόσο δυνατά, όσο ήταν κάποτε. Το συνεχές hair styling, η αλλαγή χρώματος καθώς και τα ακατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σας προϊόντα του εμπορίου, κάνουν τις άκρες πιο εύθραυστες. Η Σίντι Κρόφορντ επιλέγει να εφαρμόζει στα μαλλιά της μια μάσκα θρέψης 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, πριν τον βραδινό ύπνο. Το επόμενο πρωί τα μαλλιά είναι λεία και απαλά, ενώ διατηρούν έναν ανέμελο κυματισμό. Το σημαντικότερο όλων είναι να μην κοιμάστε ποτέ με σφιχτά λαστιχάκια και τσιμπιδάκια στα μαλλιά καθώς φριζάρουν και σπάνε.

Για απαλή, λαμπερή επιδερμίδα: To dry brushing, aka στεγνό βούρτσισμα, αποτελεί hot trend για το σώμα, με όλο και περισσότερες γυναίκες να επωφελούνται από την συνήθεια αυτή. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, όμως απόλυτα θαυματουργή. Το μόνο που χρειάζεστε είστε μια στεγνή βούρτσα και λίγο χρόνο πριν το μπάνιο ή ντους. Βουρτσίστε όλο το σώμα με κυκλικές κινήσεις για να καθαρίσετε σε βάθος το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας αλλά και να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα, μέσω της διέγερσης του λεμφικού συστήματος. Όταν ολοκληρώσετε το μπάνιο σας μην παραλείψετε να εφαρμόσετε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος.

Μην ξεχνάτε τον λαιμό: Η Σίντι Κρόφορντ το λέει ξανά και ξανά «Να φροντίζετε πάντα τον λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ, όπως ακριβώς κάνετε με το πρόσωπο σας». Το supermodel όχι μόνο χρησιμοποιεί προϊόντα για τον λαιμό αλλά επίσης ακολουθεί και ένα σύνολο εύκολων ασκήσεων, που αποτρέπουν την χαλάρωση. Ξαπλώστε ανάσκελα με το πηγούνι προς τα πάνω και ανασηκώστε ελαφρά το κεφάλι μερικά εκατοστά. Χωρίς να ακουμπάει το κεφάλι κάτω, φέρτε το πιγούνι προς το στήθος. Κάντε τρία σετ των δέκα επαναλήψεων.

Συνδυάστε «σπα» και γυμναστική: Η Σίντι Κρόφορντ είναι φανατική οπαδός της διπλής θεραπείας και όταν μπορεί να επωφεληθεί από αυτή πάντα την επιλέγει. Για αυτό κάθε φορά που γυμνάζεται, φροντίζει να εφαρμόσει στα μαλλιά της μια μάσκα πριν τα δέσει αλογοουρά καθώς γνωρίζει πως μετά την άσκηση θα πλύνει τα μαλλιά της, όποτε κερδίζει χρόνο κάνοντας ταυτόχρονα λίγο pampering μαλλιών. Επιπλέον, γνωρίζοντας πως θα φοράει κάλτσες για τουλάχιστον μια ώρα στην διάρκεια της προπόνησης της, εφαρμόζει στις φτέρνες ενυδατική κρέμα ενάντια στις σκληρύνσεις.

Κεντρική Φωτογραφία: abacapress.com

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

Περισσότερα από

Ομορφιά

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.