Υπάρχουν τα διαχρονικά χτενίσματα και τα άλλα, αυτά που δοκιμάζουμε μια φορά στη ζωή μας για να πούμε ότι το κάναμε και για μη το ξανατολμήσουμε ποτέ. Τα πάρα πολύ κοντά μαλλιά, για παράδειγμα. Δεν είναι μια λύση για όλη τη ζωή, περισσότερο με πειραματισμό μοιάζει. Όσο όμως μεγαλώνουμε αλλάζει και η φυσική σύσταση της τρίχας.

Σε τελική ανάλυση, όπως και το σώμα μας γερνάει, έτσι και τα μαλλιά μας. Εάν είχατε πάντα μακριά μαλλιά, μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστείτε τον εαυτό σας με κοντά, σαν «μεγάλη» γυναίκα. Ωστόσο, πολλές γυναίκες αρχίζουν να σκέφτονται μια μεγάλη αλλαγή στην εικπονα τους όταν βρίσκονται στα μέσα της δεκαετίας του '40.

Σύμφωνα με το αντιγηραντικό brand Nurture Replenish, σε μια δημοσκόπηση 2.000 γυναικών άνω των 40 ετών, διαπίστωσε ότι η ηλικία των 46 ετών ήταν το «σημείο μεταβολής». Και είναι λογικό γιατί όλο και περισσότερες μεγαλύτερες γυναίκες σκέφτονται να απαρνηθούν την μακριά κόμη τους, τόσο για να ανανεώσουν την εικόνα τους όσο και και να ανανεώσουν την εικόνα των τριχών των μαλλιών τους. 

Ο John Blue, κομμωτής και ιδιοκτήτης του Boss Hair Group στο Σικάγο λέει για τις επιλογές των κουρεμάτων των γυναικών που έχουν περάσει τα 40: «Ενώ ορισμένες γυναίκες μπορεί να πιστεύουν ότι τα μακριά μαλλιά τις κρατούν νέες μπορεί τελιά, να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Τις περισσότερες φορές δεν είναι καθόλου κολακευτικά τα μακριά μαλλιά. Τα μαλλιά τείνουν να εξασθενούν και να γίνονται εύθραυστα και πιο αραιά καθώς μεγαλώνουμε, οπότε είναι καλύτερα να διατηρούμε πιο κοντό, φρέσκο ​​και κοφτερό λουκ».

 

Δείτε το βίντεο και θα πάρετε ιδέες:

 

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram 

TAGS