Νέα χρονιά, νέα σεζόν (σε λίγο μπαίνει η άνοιξη), νέα εσύ. Η αλλαγές είναι μέρος της ζωής και σίγουρα σηματοδοτούν το επόμενο βήμα μας. Τα μαλλιά είναι από τα πρώτα πράγματα που μπαίνουν στο στόχαστρο των αλλαγών και δικαίως γιατί η καθοριστική σημασίας εικόνα τους ορίζουν το σύνολο. 

Τα τελευταία χρόνια το μήκος έχει ανέβει, ειδικά φέτος έχει φτάσει στο ύψος των αφτιών στα κοντά καρέ και ακόμα πιο ψηλά στα bowl cut. 

Το ίνσταγκραμ, τα σάιτ, τα περιοδικά, το διαδίκτυο, μέχρι και το κόκκινο χαλί έχουν κατακλυστεί από γυναικείες φιγούρες με κομψά, σικ κουρέματα που πλαισιώνουν το πρόσωπο κι αφήνουν τον λαιμό και τους ώμους ελεύθερους (και ωραίους).  

Η Emma Stone, η Lucy Hale, η Kaia Gerber, η Hailey Bieber και σχεδόν κάθε διάσημη και μη διάσημη, ενημερωμένη γυναίκα έχει απαλλαγεί από την μακριά της κόμη. 

Ο κομμωτής των σταρ, Jay Birmingham, είπε ο Allure, «Το 2020 ζούμε το απόλυτο κίνημα της bob κουλτούρας, τα μαλλιά δεν είναι πλέον μακριά και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον».

Ευτυχώς, υπάρχει ποικιλία «στα κοντά» που πρόκειται να κυριαρχήσουν φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει κάτι για όλες, ανεξάρτητα από τον τύπο τρίχας, την υφή των μαλλιών ή το σχήμα του προσώπου. Ο Anthony Nader, ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου RAW, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, πιστεύει ότι το 2020 είναι η χρονιά του ασύμμετρου bob. Εξήγησε στο Harper's Bazaar: «Ένα ασύμμετρο bob με μια σταθερή βασική γραμμή δείχνει υγιή και παχιά τα άκρα και μπορείτε να το έχετε είτε ίσιο είτε κυματιστό».

Το είδαμε πάνω σε διάσημες όπως η Mandy Moore, η Jenna Dewan και η Jessica Chastain και έιναι ιδανικό για εκείνες που κόβουν τα μακριά μαλλιά τους για πρώτη φορά, 

Δείτε το αναλυτικό βίντεο με τα κοντά μαλλιά για το 2020 και σίγουρα θα σπεύσετε στο κομμωτήριο:

 

Φωτό: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS