Οι αρωματικοί πειραματισμοί δεν είναι παρά σύγχρονο φαινόμενο. Τη δεκαετία του 1950 υπήρχε η τάση οι γυναίκες να επιλέγουν ένα άρωμα, το οποίο τις συνόδευε για όλη τους τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους τη signature ευωδιά τους. Πολλές είναι οι θρυλικές stars του παλιού Hollywood που με τις επιλογές τους καθόρισαν τα best-sellers των οίκων, ενώ άλλες, όπως η Marilyn Monroe με το Chanel No.5, ταυτίστηκαν με αυτές. Διαχρονικά και θηλυκά, ακολουθούν τα αρώματα που κοσμούσαν τα μπουντουάρ των πιο θρυλικών stars της δεκαετίας του 1950:

Audrey Hepburn

Η σχέση της Hepburn με τον Hubert de Givenchy κατάφερε να μείνει στην ιστορία, με την ηθοποιό να επιλέγει δημιουργίες του Γάλλου σχεδιαστή σε πολλές ταινίες της, όπως τις Breakfast at Tiffany’s και Sabrina. Ο Givenchy δημιούργησε το άρωμα L’Interdit αποκλειστικά για εκείνη το 1957, καθώς όμως το όνομά του σημαίνει «το απαγορευμένο» στα γαλλικά, οι φήμες λένε πως η Hepburn δεν ήθελε να λανσαριστεί στην αγορά. Ο οίκος αποφάσισε τελικά να το λανσάρει τη δεκαετία του 1960, με την ηθοποιό να είναι το πρόσωπο της καμπάνιας του φλοράλ αρώματος με τις νότες από γιασεμί, νάρκισσο και σανδαλόξυλο.

Ο Givenchy δημιούργησε το άρωμα L’Interdit αποκλειστικά για εκείνη το 1957, καθώς όμως το όνομά του σημαίνει «το απαγορευμένο» στα γαλλικά, οι φήμες λένε πως η Hepburn δεν ήθελε να λανσαριστεί στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.harpersbazaar.gr

κεντρική φωτό: Wikipedia/Public Domain
 

TAGS