ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στον αγώνα με τις τρίχες, είναι το laser ο μεγάλος νικητής; Τα υπέρ και τα κατά

Συγκρίναμε τρεις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης με τη μέθοδο του Laser Alexandrite και ομολογουμένως δεν δυσκολευτήκαμε στην τελική ψηφοφορία.

Στον αγώνα με τις τρίχες, είναι το laser ο μεγάλος νικητής; Τα υπέρ και τα κατά

Οι γυναίκες, αιώνες τώρα, δίνουν μεγάλη σημασία στη λεία βελούδινη επιδερμίδα, γι’ αυτό και από τα αρχαία ακόμη χρόνια, έχουν επινοήσει διάφορες μεθόδους κατά της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Στην Αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν το ζεστό κερί για αποτρίχωση σε όλο το σώμα. Επίσης, μελέτες δείχνουν πως και οι αρχαίες Ελληνίδες αφαιρούσαν τις τρίχες είτε μαδώντας τις, είτε καψαλίζοντάς τις με τη φλόγα του λυχναριού. Στο πέρασμα του χρόνου, η κοσμετολογία φρόντισε να μας εξοπλίσει με ειδικά αποτριχωτικά προϊόντα, από κρέμες και ξυραφάκια με λεπίδες εμποτισμένες με ενυδατικά συστατικά μέχρι ηλεκτρικές μηχανές. Εμείς, με βάση την εμπειρία μας αλλά και την επιστημονική ομάδα του Medi Center, συγκρίναμε τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης με την πιο προηγμένη τεχνολογικά μέθοδο του Laser Alexandrite. Ιδού τα αποτελέσματα:

ΞΥΡΑΦΑΚΙ
Θετικά

  • Είναι ανώδυνο, εύχρηστο, οικονομικό και φοβερά γρήγορο. Με ελάχιστες κινήσεις και σε χρόνο μηδέν, αφαιρεί τις τρίχες ακόμη και από τα πιο δύσκολα σημεία.

Αρνητικά

  • Προκαλεί ερεθισμούς, όπως κοκκινίλες και σπυράκια, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές όπως αυτή του μπικίνι.
  • Εύκολα μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς ή και θυλακίτιδα (φλεγμονή του θύλακα της τρίχας).
  • Όχι μόνο δεν σας απαλλάσσει από το πρόβλημα, αλλά αντίθετα το μεγιστοποιεί. Ακόμη και το απαλό χνούδι έπειτα από λίγο καιρό μετατρέπεται σε κανονική τριχοφυΐα.
  • Το αποτέλεσμα διαρκεί ελάχιστα. Η τρίχα, ειδικά από τη στιγμή που θα έχει δυναμώσει, εκφύεται πολύ γρήγορα, ακόμη και μέσα στην ίδια μέρα από τη στιγμή του ξυρίσματος, καθώς το ξυραφάκι δεν την αφαιρεί από τη ρίζα.
  • Έπειτα από συστηματική χρήση, η επιδερμίδα, ακόμη και όταν είναι φρεσκοξυρισμένη, δεν δείχνει χρωματικά ομοιόμορφη. Αντίθετα, είναι διάσπαρτη με «μαυράκια».
  • Η ξυρισμένη περιοχή είναι άγρια στην αφή, καθώς οι τρίχες που βγαίνουν είναι σκληρές και τσιμπάνε.

ΚΕΡΙ-ΧΑΛΑΟΥΑ

Θετικά

  • Η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα, επομένως το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης διαρκεί αρκετό διάστημα, από μία εβδομάδα έως και ένα μήνα.
  • Αν εφαρμόζετε τη συγκεκριμένη μέθοδο συστηματικά, χωρίς ενδιάμεσα να χρησιμοποιείτε ξυραφάκι, οι τρίχες θα εξασθενίσουν και η τριχοφυΐα ίσως να αραιώσει. Ιδανικό είναι να εφαρμοστεί από νωρίς σε τρίχες που δεν έχουν ακόμη αγριέψει με το ξυραφάκι.

Αρνητικά

  • Πρόκειται για μια χρονοβόρα και αρκετά επώδυνη διαδικασία.
  • Ενδέχεται να δημιουργήσει από απλούς ερεθισμούς και εκχυμώσεις (στη χαλάουα) μέχρι εγκαύματα (όταν το κερί είναι πολύ ζεστό) και θυλακίτιδα.
  • Το ζεστό κερί δεν ενδείκνυται για πόδια με κιρσούς, ευρυαγγείες ή φλεβίτιδα.
  • Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν αφαιρεί τις κοντές τρίχες, επομένως είστε υποχρεωμένη να κρύβετε τα πόδια σας μέχρι να μεγαλώσουν οι τρίχες.
  • ​Δεν ενδείκνυνται για ευαίσθητες περιοχές όπως οι μασχάλες.

LASER ALEXANDRITE

Θετικά

  • Αντιμετωπίζει ριζικά και αποτελεσματικά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Απαιτεί τον ελάχιστο αριθμό συνεδριών και επιτυγχάνει μείωση της τριχοφυΐας έως και 50% από την τρίτη κιόλας συνεδρία.
  • Είναι κατάλληλο για όλες τις περιοχές, τόσο του σώματος όσο και του προσώπου, ενώ συνιστάται ακόμη και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Έχει πιστοποιηθεί ως ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
  • Δεν προκαλεί ερεθισμούς ή τραυματισμούς και δεν δημιουργεί θυλακίτιδα.
  • Είναι ανώδυνο. Για την καταπολέμηση της ήπιας δυσφορίας που μπορεί να προκληθεί λόγω της θερμότητας και της αίσθησης καψίματος, συγχρόνως με τη δέσμη φωτός λειτουργεί ένα σύστημα ροής ψυχρού αέρα.
  • Αν εφαρμοστεί σε νεαρή ηλικία, καθώς καταστρέφει μόνιμα τον θύλακα της τρίχας, αποτρέπει τη μελλοντική εμφάνιση των ανεπιθύμητων λευκών τριχών, ειδικά στην περιοχή του μπικίνι, όπου είναι πιο σύνηθες το πρόβλημα.
  • Δεν είναι χρονοβόρα. Με μέγιστη ταχύτητα εφαρμογής (5 παλμούς/δευτερόλεπτο), κάθε συνεδρία διαρκεί από λίγα λεπτά έως το πολύ μία ώρα, ανάλογα με την έκταση της περιοχής που εφαρμόζεται.

Αρνητικά

  • Δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα στην πολύ ανοιχτόχρωμη τριχοφυΐα ή στο απαλό χνούδι, καθώς οι δέσμες του Laser Alexandrite στοχεύουν στη μελανίνη, η οποία βρίσκεται συγκεντρωμένη μέσα στο θύλακα της τρίχας (επιλεκτική φωτοθερμόλυση). Επομένως, όσο πιο σκουρόχρωμη η τρίχα τόσο πιο θεαματικά τα αποτελέσματα.
  • Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στις λευκές τρίχες.
  • Δεν ενδείκνυνται για φυσικές σκουρόχρωμες επιδερμίδες (όπως αυτή που έχουν οι μιγάδες) καθώς και για μαυρισμένες επιδερμίδες είτε λόγω ηλιοθεραπείας είτε λόγω τεχνητών μεθόδων μαυρίσματος, όπως το solarium ή οι ειδικές κρέμες.
  • Το καλοκαίρι δεν είναι η ιδανική εποχή για την έναρξη της θεραπείας. Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί, η επιδερμίδα μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο μετά 5 μέρες, με την προϋπόθεση πάλι ότι δεν θα είναι ήδη μαυρισμένη.

Info
Medi Center, Λ. Ποσειδώνος 77, Άλιμος, τηλ.: 211 1088444

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

Περισσότερα από

Ομορφιά

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.