ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σκασμένα χείλη και άλλα τέσσερα προβλήματα ομορφιάς που αντιμετωπίζουμε τον χειμώνα

Ιδού το πρόβλημα, ιδού και η λύση του.

Σκασμένα χείλη και άλλα τέσσερα προβλήματα ομορφιάς που αντιμετωπίζουμε τον χειμώνα

Χειμώνας και πάλι! Βροχή, υγρασία, τσουχτερές θερμοκρασίες είναι μερικά μόνο στοιχεία αυτής της μουντής αλλά cozy εποχής. Και ενώ τα παραπάνω μας προδιαθέτουν να μείνουμε για το υπόλοιπο της σεζόν μέσα στα ζεστά lounge wear μας, οι υποχρεώσεις έξω εμφανίζονται η μια μετά την άλλη. Μαζί τους (δυστυχώς) εμφανίζεται και μια σειρά προβλημάτων για την επιδερμίδα, τα μαλλιά ακόμα και τα νύχια, που λίγο – πολύ όλες μας αντιμετωπίζουμε λόγω της αλλαγής του καιρού. Η προφανής λύση είναι να αναβαθμίσετε την ρουτίνα ομορφιάς σας, προσαρμόζοντας την στην ανάγκες της εποχής. Πώς θα γίνει αυτό; Εντοπίζοντας πρώτα από όλα το ίδιο το πρόβλημα.

1. Ξεφλούδισμα και έντονη ξηροδερμία στο πρόσωπο

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τις κρύες ημέρες είναι το «σπάσιμο» της επιδερμίδας, που έχει ως αποτέλεσμα την έντονη ξηροδερμία αλλά και το ξεφλούδισμα. Την θέση της απαλής και λείας όψης, παίρνει η τραχιά και σκασμένη υφή. Για να αποφύγετε την κατάσταση αυτή φροντίστε να χρησιμοποιείτε πλούσιες ενυδατικές κρέμες τους κρύους μήνες και αποφύγετε προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν οινόπνευμα, το οποίο στεγνώνει το δέρμα. Εάν αισθάνεστε «βαριά» την σύνθεση της κρέμας πριν το μακιγιάζ, δώστε λίγο περισσότερο χρόνο για να απορροφηθεί εντελώς.

Για να αποφύγετε την κατάσταση αυτή φροντίστε να χρησιμοποιείτε πλούσιες ενυδατικές κρέμες τους κρύους μήνες και αποφύγετε προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν οινόπνευμα, το οποίο στεγνώνει το δέρμα. Εάν αισθάνεστε «βαριά» την σύνθεση της κρέμας πριν το μακιγιάζ, δώστε λίγο περισσότερο χρόνο για να απορροφηθεί εντελώς.

Σκασμένα χείλη και άλλα τέσσερα προβλήματα ομορφιάς που αντιμετωπίζουμε τον χειμώνα

2. Σκασμένα χείλη

Τα ξηρά, ξεφλουδισμένα χείλη είναι τόσο δημοφιλή αυτή την εποχή, που θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για trend. Δεν είναι όμως και ούτε πρόκειται να γίνει, καθώς πολλές φορές η κατάστασή αυτή συνοδεύεται από ερεθισμούς και πόνο. Το καστορέλαιο, τα κεραμίδια, η βαζελίνη, το βούτυρο καριτέ είναι τα top συστατικά που θα βοηθήσουν τα χείλη σας να επουλωθούν και να θρέψουν σε βάθος. Μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε υδατική χειλιών και lip balm (με μέτρο) τις κρύες ημέρες.

3. Κόκκινη μύτη

Λόγω τσουχτερού κρύου ή ακόμα και κρυολογήματος. Σε κάθε περίπτωση, η κόκκινη μύτη είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, ειδικά στις φωτογραφίες που θέλετε να τραβήξετε. Για να μην κοκκινίζει η μύτη σας έντονα αποφύγετε το καυτό νερό (την ξηραίνει περισσότερο) και χρησιμοποιήστε αντηλιακή κρέμα με SPF 30 και άνω στην περιοχή, ώστε το κοκκίνισμα να μην μείνει για καιρό. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν διορθωτή χρώματος στο μακιγιάζ στην περιοχή της κόκκινης μύτης για να βελτιώσετε την όψη της.

4. Φριζαρισμένα ή ηλεκτρισμένα μαλλιά

Η βροχή και η υγρασία προκαλούν έντονο φριζάρισμα στα μαλλιά, ενώ η τριβή με τα ρούχα τα και ο κρύος αέρας τα ηλεκτρίζει. Τα παραπάνω αποτελούν προμήνυμα πως τα μαλλιά σου χρειάζονται ενυδάτωση και μάλιστα πλούσια και βαθιά. Ένα σαμπουάν για ξηρά μαλλιά και ένα conditioner για θρέψη και αναδόμηση είναι η λύση του προβλήματος σας.

5. Ξηρά χέρια

Το λεπτό δέρμα που καλύπτει τα χέρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην αφυδάτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Προστατέψτε το φορώντας γάντια σε εξωτερικούς χώρους και χρησιμοποιώντας λαστιχένια γάντια όταν πλένετε πιάτα. Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, φροντίστε να βάζετε μετά πάντα ενυδατική. Για ένα επιπλέον boost υγρασίας, εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα κρέμας χεριών πριν τον ύπνο και κοιμηθείτε φορώντας βαμβακερά γάντια καθώς τα τελευταία επιτρέπουν την καλύτερη απορρόφηση της κρέμας.

Κεντρική Φωτογραφία: PixelFormula

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

Από μακριά ξανθά μαλλιά μέχρι καστανό καρέ: Όλα τα διαφορετικά κουρέματα που έχει δοκιμάσει η Τατιάνα Μπλάτνικ

Οι φωτογραφίες από το 2010 μέχρι σήμερα που "εξιστορούν" την beauty εξέλιξη της συζύγου του Νικόλαου Γλίξμπουργκ.

29 Απρ 2024

Aμάλ Κλούνει: 3 αλλαγές στην εμφάνισή της που την έκαναν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Οι μικρές αλλαγές στα μαλλιά και το μακιγιάζ της που έκαναν μεγάλη διαφορά.

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.