ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Review Chanel makeup: Το foundation που κάνει την ανατροπή

Αυτό δεν είναι ένα διαφημιστικό άρθρο αλλά αληθινή ιστορία. Αν θέλετε τέλεια κάλυψη και φυσική λάμψη, το μυστικό βρίσκεται σε ένα μικρό, μαύρο μπουκαλάκι.

Review Chanel makeup: Το foundation που κάνει την ανατροπή

Review Chanel makeup: Το foundation που κάνει την ανατροπή

Δεν είναι εύκολο να βρεις ένα foundation να σου ταιριάζει και δεδομένου ότι η βάση είναι το πιο σημαντικό βήμα στην δημιουργία ενός μακιγιάζ, η αναζήτηση του ιδανικού προϊόντος μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό. Αυτό το ήξερα. Όπως και γνώριζα πως η περίπτωση μου δυσκολεύει ακόμα περισσότερο αφού η επιδερμίδα μου είναι μικτή και υποφέρω από αντιαισθητικές πανάδες που βρίσκονται σχεδόν σε όλο το πρόσωπο μου κάνοντας την ζωή μου δύσκολη.

Δοκίμαζα, λοιπόν, πολλά προϊόντα προσπαθώντας να πετύχω ένα όμορφο, φυσικό φινίρισμα με μια υφή που θα ήταν ανάλαφρη αλλά θα έδινε επαρκή κάλυψη. Με λίγα λόγια, έψαχνα ψύλλους στα άχυρα με την διπλή δυναμική που σου δίνει ο συνδυασμός της beauty editor και της γυναίκας που τα θέλει όλα.

Είχα δοκιμάσει πολλά προϊόντα. άλλα είχαν βαριά υφή και μου προκαλούσαν λιπαρότητα. Άλλα, ενέτειναν την ξηρότητα στις περιοχές του προσώπου που παραδοσιακά είχα κάνοντας την επιδερμίδα μου να φαίνεται ξηρή και θαμπή. Άλλα, πάλι, στερούσαν σε αποχρώσεις. Λίγο πριν απελπιστώ, έφτασα στα χέρια μου το Perfection Lumiére Velvet Smooth Effect Makeup foundation της Chanel. Ένα μικρό, κομψό προϊόν που πριν το δοκιμάσω, το κατακεραύνωσα με την δυσπιστία μου. Η λέξη «velvet» στο όνομα του, αρκούσε για να με κάνει να πιστέψω ότι δε θα έδινε απλώς ένα ματ αποτέλεσμα αλλά και μεγάλες δόσεις ξηρότητας. Παρ’ όλα αυτά, όφειλα να το δοκιμάσω. Έστω και για να ικανοποιήσω την περιέργεια μου και μόνο.

Τεστάροντας το Perfection Lumiére Velvet Smooth Effect

Η πρώτη δοκιμή έγινε καλοκαίρι. Τότε, δηλαδή, που την ενυδατική μου την είχε αντικαταστήσει η αντηλιακή στην προσπάθεια μου να προστατέψω, όπως μπορούσα, την επιδερμίδα μου από τις πανάδες. Το Perfection Lumiére Velvet Smooth Effect Makeup foundation έχει και αυτό δείκτη προστασία SPF15 και αυτό με χαλάρωνε ακόμα περισσότερο.

Η εφαρμογή του γίνεται αφού ανακινήσεις καλά το μπουκαλάκι. Μπορείς να το εφαρμόσεις με το πινέλο, όπως συστήνουν οι περισσότεροι makeup artist ή να το απλώσεις με τα δάχτυλα όπως κάνω εγώ που πάντα βιάζομαι και θέλω τα πράγματα να γίνονται απλά και εύκολα.

Η πρώτη εντύπωση μου ήταν θετική. Η εφαρμογή γινόταν ομοιόμορφα και το προϊόν αφομοιωνόταν τέλεια με την επιδερμίδα χωρίς προσπάθεια. Οι πανάδες κρύφτηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό (έπρεπε να τις ξέρεις για να τις εντοπίζεις), οι πόροι εξαφανίστηκαν και οι λεπτές γραμμές δεν τονίστηκαν καθόλου.

Το πρώτο τεστ, το είχε περάσει. Έπρεπε, τώρα, να δω κατά πόσο θα άντεχε στο πρόσωπο μου 8 ώρες στους δρόμους με την θερμοκρασία να πλησιάζει τους 35οC. Και εκεί τα πράγματα πήγαν πολύ καλά. Το make up ούτε έσπασε, ούτε γλίστρησε προς τις γωνίες, ούτε μου προκάλεσε ξηρότητα.

Είχα βρει το τέλειο foundation;

Ναι, όλα έδειχναν ότι είχα βρει ένα προϊόν στο οποίο μπορούσα να στηριχθώ. Φυσικά, πέρασε και πολλά άλλα test. Δοκίμασα τις αποχρώσεις του για να δω αν κάθονται σωστά στην φυσική απόχρωση της επιδερμίδας μου, το εφάρμοσα το φθινόπωρο και τον χειμώνα για να δω αν αποδίδει με τον ίδιο τρόπο, το φόρεσα με βαριά, αντιγηραντική κρέμα από κάτω, το απείλησα με δάκρυα και βροχές για να δω αν είναι ανθεκτικό στο νερό και το συνδύασα με πούδρες λάμψης για να δω αν ξέρει να συνεργάζεται σωστά με το μακιγιάζ ή αγαπά να βρίσκεται μόνο του στο πρόσωπο μου. Σε κάθε test με έβγαζε ασπροπρόσωπη. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που βρίσκεται στο νεσεσέρ μου τα τελευταία, σχεδόν, δύο χρόνια ούτε ατυχής η διάθεση μου να μοιραστώ μαζί σας το μικρό μυστικό μου για τέλεια βάση στο πρόσωπο.

Οι αποχρώσεις του Perfection Lumiére Velvet Smooth Effect είναι εννιά. Εγώ συνήθως έχω δύο, μια ανοιχτή και μια πιο σκούρα, για να μπορώ να πετυχαίνω το τέλειο χρώμα αναμιγνύοντάς τις. Δοκιμάστε το και εσείς. Μην μπερδευτείτε από το μικρό μέγεθος του. το συγκεκριμένο προϊόν απαιτεί ελάχιστη ποσότητα για να δώσει εξαιρετικό αποτέλεσμα. Κρατάει πολύ καιρό και χωράει άνετα ακόμα και στο πιο μικροσκοπικό τσαντάκι. Θα το λατρέψετε.

Read Next

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.