Στο τέλος της μέρας το τελευταίο με το οποίο θέλετε σίγουρα να ασχοληθείτε είναι η αφαίρεση του μακιγιάζ. Κι όμως ανάμεσα σε makeup wipes και δίσκους ντεμακιγιάζ είναι στην πραγματικότητα πολύ εύκολο, κάνοντας βίαιες και βιαστικές κινήσεις, να ενθαρρυνθεί ο σχηματισμός ρυτίδων στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Ιδού ο σωστός τρόπος να κάνετε ντεμακιγιάζ, προκειμένου να προλάβετε τις ρυτίδες στην περιοχή, το λεγόμενο πόδι της χήνας:

Το κατάλληλο προϊόν

Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ μπορεί να αποτελούν την πιο εύκολη λύση, ωστόσο δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αφαιρείται το μακιγιάζ. Στην πραγματικότητα δεν καθαρίζουν επαρκώς την επιδερμίδα και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για touch ups. Οι περισσότερες γυναίκες, που τα επιλέγουν, τείνουν να τρίβουν έντονα το πρόσωπό τους στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τα υπολείμματα μακιγιάζ, ενθαρρύνοντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων.

Προτιμότερη λοιπόν θεωρείται η χρήση ενός ήπιου eye makeup remover για τη σωστή και πλήρη απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.harpersbazaar.gr

Photo by Allef Vinicius on Unsplash
 

TAGS