Είναι φυσικό να μεγαλώνουμε. Ούτε χρειάζεται να το κρύβουμε, ούτε να αγωνιζόμαστε μονίμως να το αλλάξουμε. Άλλωστε, το καλύτερο part των μεγαλύτερων ηλικιών είναι η γνώση και η σοφία που έχουμε κερδίσει, οι οποίες συμβάλλουν στο να τελειοποιήσουμε πολλές δεξιότητες μας. Μια από αυτές είναι και το μακιγιάζ. Ακόμα και ελάχιστα να ασχολείστε, είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε πολλά περισσότερα για την τέχνη αυτή, αλλά και το τι σας ταιριάζει καλύτερα τώρα, παρά όταν ήσασταν 20 χρονών.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις λαμπερές κυρίες του Χόλυγουντ, που μας κάνουν πολλές φορές να αναρωτιόμαστε για την αγέραστη επιδερμίδα τους, αλλά και για το φωτεινό τους πρόσωπο. Το μυστικό τους; Ακολουθούν πιστά τις παρακάτω πέντε συμβουλές μακιγιάζ για άψογα γοητευτικό αποτέλεσμα, που κάθε γυναίκα μετά τα 40 πρέπει να προσθέσει στην make up ρουτίνα της.

1.Αναγνωρίστε τον τόνο της επιδερμίδας σας

Η επιλογή της ιδανικής απόχρωσης βάσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τόνο και τον υποτόνο του δέρματός σας. Εάν μπορείτε να διακρίνετε σε ποια κατηγορία ανήκει το δέρμα σας, πολύ ανοικτή, ανοικτή, μεσαία και σκούρα ή γνωρίζεται τον υποτόνο της επιδερμίδας σας (ο τόνος που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και δεν αλλάζει ποτέ) ζεστός, ψυχρός και ουδέτερος, τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο καθώς έχετε την ευελιξία να επιλέξετε την σωστή για εσάς απόχρωση. Αν δυσκολεύεστε ακόμα, θυμηθείτε: Αν τείνετε να μαυρίζετε εύκολα, έχετε ζεστούς υποτόνους. Αν ο ήλιος σας καίει, έχετε ψυχρούς, ενώ αν καίγεστε λίγο πριν μαυρίσετε σταδιακά, έχετε ουδέτερους τόνους. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε την καθοδήγηση του δερματολόγου σας ή ενός έμπειρου make up artist.

2.Ανακαλύψτε ποια χρώματα συμπληρώνουν αρμονικά τον φυσικό σας τόνο

Έχοντας βρει τον τόνο της επιδερμίδας σας, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε σωστά τις αποχρώσεις που σας ταιριάζουν καλύτερα, συμπληρώνοντας τον φυσικό σας τόνο. Για παράδειγμα, οι ζεστοί υποτόνοι αναδεικνύονται με χρώματα όπως χρυσό, κόκκινο, κίτρινο, καφέ, ενώ οι ψυχροί με ασημί, μπλε, μοβ και ροζ. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε σκιές και κραγιόν στις παραπάνω αποχρώσεις, εάν μέχρι τώρα ακολουθούσατε πιο safe επιλογές.

3. Παραλείψτε την πούδρα ή χρησιμοποιήστε λιγότερη

Η νεανική όψη προϋποθέτει μια διακριτική φυσική λάμψη. Όσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα μας «στεγνώνει», χάνοντας σημαντική ποσότητα αυτής της φρεσκάδας. Εφαρμόζοντας δε και πούδρα, το πρόσωπο σας δείχνει αφυδατωμένο, τονίζοντας κάθε λεπτή γραμμή που υπάρχει. Για αυτό, αποφύγετε την πούδρα σε μορφή σκόνης ή χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα μόνο στα σημεία, όπου εμφανίζετε έντονη λιπαρότητα, όπως η περιοχή του Τ.

Πρώτον, το ρουζ δίνει μια υγιή όψη στην επιδερμίδα και δεύτερον αν το εφαρμόσετε ψηλά στα ζυγωματικά, ανασηκώνετε αυτόματα το πρόσωπο σας, χωρίς κανέναν απολύτως κόπο.

 

4. Μην ξεχνάτε το ρουζ

Το ρουζ είναι από τα καλλυντικά «θαύματα» αφού έχει την δυνατότητα να μεταμορφώσει ολικά το τελικό αποτέλεσμα. Πρώτον, το ρουζ δίνει μια υγιή όψη στην επιδερμίδα και δεύτερον αν το εφαρμόσετε ψηλά στα ζυγωματικά, ανασηκώνετε αυτόματα το πρόσωπο σας, χωρίς κανέναν απολύτως κόπο. Δοκιμάστε ρουζ σε υγρή μορφή για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

5. Γεμίστε τα χείλη σας

Συχνά τα χείλη μας φαίνονται λεπτότερα μετά τα 40. Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο γεμάτα και ζουμερά, αρκεί να βελτιώσετε το σχήμα στους με ένα ουδέτερο μολύβι χειλιών πριν εφαρμόσετε το κραγιόν σας. Προτιμήστε κραγιόν και gloss σε υγρές φόρμουλες, κάνοντας τα χείλη σας να δείχνουν ακαταμάχητα.

Κεντρική Φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS