Η εμφάνιση μαύρων κύκλων αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της κοσμετολογίας, αφού είναι ένα πρόβλημα που αφορά πολλές γυναίκες. Ναι, δεν είσαι η μόνη που αντικρίζεις μαύρους κύκλους στην περιοχή των ματιών όταν κοιτάς το πρόσωπό σου στο καθρέφτη. Είμαστε πολλές.  Όπως πολλές είναι οι αιτίες οι οποίες οδηγούν στην εμφάνισή τους.

Τα γονίδια

Μήπως οι μαύροι κύκλοι είναι η κληρονομιά που σου άφησε η γιαγιά σου; Σε μερικούς ανθρώπους η αρχιτεκτονική του προσώπου και των οστών δημιουργεί περισσότερες σκιές, οι οποίοι φαίνονται σαν μαύροι κύκλοι. Άλλοι επίσης παράγουν λόγω των γονιδίων τους περισσότερη μελανίνη, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία μαύρων κύκλων. Υπάρχουν επίσης και οι περιπτώσεις που οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται γιατί η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτή με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία να γίνονται πιο ορατά και το αίμα να δημιουργεί τους μαύρους κύκλους.

Δοκίμασε: έναν corrector σε ροδακινί ή πορτοκαλί απόχρωση που εξουδετερώνει τους μαύρους κύκλους. Για να φωτίσεις την περιοχή των ματιών, πέρασε μετά πάνω του μια ελαφριά στρώση από ένα concealer – highlighter.

Διαβάστε περισσότερα στο Madame Figaro

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS