Πώς δε θα είσαι συνέχεια ιδρωμένη;

Η συχνή εφίδρωση είναι ενοχλητική μεν, αλλά στην πραγματικότητα ο ιδρώτας είναι ωφέλιμος για τον οργανισμό, αφού βοηθά να αποβάλλονται οι τοξίνες, καθαρίζει τους πόρους του δέρματος, συμβάλλει στη μείωση μαύρων στιγμάτων ή ακμής και εξισορροπεί τη θερμοκρασία του σώματος όταν εκτίθεσαι στον ήλιο, αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο θερμοπληξίας. Το πρόβλημα μπορεί να χαλιναγωγηθεί αν ακολουθήσεις κάποια ιατρική μέθοδο (ενέσεις botox ή χειρουργική επέμβαση στους ιδρωτοποιούς αδένες), αλλά πριν υποβληθείς σε τέτοιες διαδικασίες:

  • Έλεγξε αν καταναλώνεις πολλή ζάχαρη και καφεΐνη.
  • Μείωσε το στρες.
  • Κάνε μπάνιο καθημερινά για να διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα ο αριθμός των βακτηρίων στο δέρμα σου και χρησιμοποίησε αποσμητικό χωρίς άρωμα πριν κοιμηθείς.

Πώς το δέρμα σου δε θα γυαλίζει;

"Με τραβάει λιγότερο, γυαλίζει όμως περισσότερο". Αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αλλάζει... συμπεριφορά το δέρμα σου το καλοκαίρι. Ο δερματολόγος Ηοward Murad εξηγεί: "Λόγω ζέστης, το σμήγμα ρευστοποιείται, έτσι, μια επιδερμίδα που το χειμώνα είναι μεικτή το καλοκαίρι γίνεται λιπαρή, ενώ μια ξηρή κανονική". Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται την καλοκαιρινή περίοδο είναι η υπερβολική έκκριση λιπαρότητας και η αύξηση της αφυδάτωσης. "Όσο αμελείς την ενυδάτωση τόσο θα εμφανίζεις έξαρση σμήγματος και διεσταλμένους πόρους" λέει ο Ηοward Murad. Χρησιμοποίησε υπερενυδατικές φόρμουλες, αλλά όχι εμπλουτισμένες με λιπίδια για να μη σου πέσουν βαριές. Ένα σέρουμ, μια λοσιόν, μια ανάλαφρη σύνθεση τζελ είναι ιδανικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS