Το eyeliner είναι ένα από τα αγαπημένα προϊόντα των make up artist, που θέλουν να δώσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο βλέμμα. Και δεν έχουν άδικο, καθώς το eyeliner όχι μόνο τονίζει το βλέμμα και το χρώμα του ματιού, αλλά δημιουργεί και εφέ στις βλεφαρίδες να δείχνουν πιο μακριές, γιατί στην βάση τους τονίζονται με το μαύρο. Έτσι, το βλέμμα σας γίνεται πιο σαγηνευτικό και έντονο.

Ένα έντονο cat eye βλέμμα μπορεί να συνδυαστεί με ένα φυσικό no makeup εφέ ώστε να έχετε ένα υπέροχο πρωινό look με τονισμένα μάτια. Για να καταφέρετε να εντάξετε το «δύσκολο» eyeliner στα καθημερινά σας looks πρέπει να ακολουθήσετε βασικούς κανόνες στην εφαρμογή του ώστε να έχει επιτυχία. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως εφαρμόζουμε σωστά το eyeliner αφού έχουμε δημιουργήσει μια απολύτως φυσική βάση στο πρόσωπο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

  • Πριν την τοποθέτηση προϊόντων θα πρέπει να φροντίσετε το δέρμα σας, για να γίνει όσο πιο ιδανικό γίνεται κάνοντας μια περιποίηση προσώπου. Προτιμήστε την χρήση λεπτών σε υφή, ενυδατικών concealers για κανονικά προς λιπαρά δέρματα και τοποθετήστε ένα τρίγωνο κάτω από τα μάτια, μικρή ποσότητα δίπλα στην μύτη και στο κέντρο της, στο πιγούνι και κάτω από τα φρύδια σας για να τους δώσετε περισσότερο definition.
  • Οι ενυδατικές με χρώμα που έχουν έρθει να αντικαταστήσουν το foundation είναι αγαπημένα προιόντα για να αποκτήσετε ένα no makeup look επειδή είναι βασικό το δέρμα να φαίνεται διάφανο και φυσικό, κάτι που το foundation δεν μπορεί να κάνει. Απλώστε το προϊόν με ένα πινέλο στα σημεία που δεν βάλατε concealer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

  • Στη συνέχεια προχωρήστε στο eyeliner που μπορεί να είναι μολύβι, gel, ή υγρό eyeliner και cake με πινέλο, ωστόσο το θέμα είναι εσάς τι σας βολεύει. Αρχικά μπορείτε να σχεδιάσετε την γραμμή με ένα μολύβι, ώστε να το έχετε σαν οδηγό για «πατήσετε» πάνω σε αυτό. Αν  επιλέξετε να εφαρμόσετε μολύβι, απαραίτητο είναι το blending, ενώ μην ξεχνάτε ότι ασκώντας ελαφριά πίεση στο eyeliner θα κάνετε την γραμμή πιο απαλή, ενώ με μεγαλύτερη πίεση θα δημιουργήσετε ένα πιο smoky αποτέλεσμα.
  • Επειδή τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα, χρησιμοποιείστε μια μπατονέτα, αφού πρώτα την έχετε βουτήξει σε ένα make up remover, για να διορθώσετε τυχόν λάθη. Φυσικά, περιμένετε να στεγνώσει η γραμμή που σχεδιάσατε περίπου 30 δευτερόλεπτα, με τα βλέφαρα προς τα κάτω αν είναι με υγρή μορφή.
  • Για πιο σταθερό αποτέλεσμα και με διάρκεια, εφαρμόστε ένα eye primer το οποίο θα «κλειδώσει» το τέλειο eyeliner διατηρώντας το έντονο και εντυπωσιακό.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

  • Προχωρώντας στα μάτια προσθέστε λίγη φωτεινή σκιά στο κόκκαλο του φρυδιού, μια πιο γήινη απόχρωση στο καπάκι του βλεφάρου και μία στρώση μάσκαρα στις βλεφαρίδες και καλοχτενισμένα φρύδια γεμισμένα με χρώμα, όπου και εάν χρειάζεται.
  •  Στα χείλη μπορείτε να βάλετε ένα απλό lip balm ή ένα πολύ φυσικό κραγιόν που δεν επηρεάζει την φυσικότητα του makeup.

 

Δείτε αναλυτικά το βίντεο- tutorial

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS