Υπό φυσιολογικές συνθήκες χάνουμε κατά μέσο όρο 100 τρίχες ημερησίως.  Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις η απώλεια των μαλλιών γίνεται πιο έντονη. Όταν τα μαλλιά μας χάνουν τον όγκο τους, όταν αρχίζουμε να βλέπουμε τρίχες στο μαξιλάρι μας και όταν οι βούρτσες μας αρχίζουν να “γεμίζουν” ανησυχητικά γρήγορα, ίσως είναι η καταλληλότερη στιγμή για να κάνουμε κάτι, ώστε να αντιμετωπιστεί. 

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν την πτώση μη φυσιολογικού αριθμού τριχών. Μετά την κληρονομικότητα και το στρες, τρεις πολύ συνήθεις αιτίες είναι η αλλαγή της θερμοκρασίας, η φτωχή σε βιταμίνες διατροφή, καθώς και το συχνό  στέγνωμα των μαλλιών.

Μετά την κληρονομικότητα και το στρες, τρεις πολύ συνήθεις αιτίες είναι η αλλαγή της θερμοκρασίας, η φτωχή σε βιταμίνες διατροφή, καθώς και το συχνό  στέγνωμα των μαλλιών.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές απλές κινήσεις για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης που μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι, ώστε να αποκτήσουμε ξανά γερά, λαμπερά και πλούσια μαλλιά. 

#1 Η αλλαγή θερμοκρασίας

Στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά και στο τέλος της άνοιξης, όταν δηλαδή αλλάζει αισθητά η θερμοκρασία, έχει παρατηρηθεί ότι πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα εποχιακής τριχόπτωσης. Το φαινόμενο μπορεί να κρατήσει έως και δύο μήνες. 

Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός του τριχωτού της κεφαλής είναι σημαντικός για να έχουμε υγιή μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση εμείς σου προτείνουμε να δοκιμάσεις κάποιο σαμπουάν ειδικό για τριχόπτωση, το οποίο θα τονώσει τα μαλλιά, θα ενδυναμώσει τους θύλακες της τρίχας, θα ενισχύσει την τριχοφυΐα και θα προστατέψει τα μαλλιά από τις φθορές. 

Τα τρία αγαπημένα μας είναι:

Βρες το δυναμωτικό σαμπουάν της Frezyderm

Βρες το Τονωτικό Σαμπουάν Γυναικείας Τριχόπτωσης Με Hippophae TC & Δάφνη της APIVITA 

Βρες το αναζωογονητικό & συγχρόνως καλλυντικό σαμπουάν PHYTOCYANE που προσφέρει πυκνότητα & λάμψη στα μαλλιά

#2 Η ελλιπής διατροφή 

Πολλές φορές η διατροφή χαμηλή σε βιταμίνες και μέταλλα επηρεάζει την υγεία του δέρματος και της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να αποδυναμώνονται και να πέφτουν. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από την αναθεώρηση του καθημερινού μας διατροφολογίου, μπορούμε να πάρουμε κάποιο συμπλήρωμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσει τα μαλλιά μας να γίνουν και πάλι υγιή. 

Plus, αυτά τα συμπληρώματα βοηθούν στην υγιή εμφάνιση της επιδερμίδας και των νυχιών. 

Βρες το Συμπλήρωμα Διατροφής Για Μαλλιά, Νύχια Και Δέρμα της Solgar

 

Βρες το συμπλήρωμα διατροφής της Ducray για ενδυνάμωση μαλλιών και νυχιών

Βρες το Phyto Phytophanere Συμπλήρωμα Διατροφής Για Μαλλιά Και Νύχια

#3 Το στέγνωμα μαλλιών

Το συχνό στέγνωμα των μαλλιών με σεσουάρ ξεραίνει και καίει την τρίχα, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλη απώλεια μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι πριν να χρησιμοποιήσουμε το πιστολάκι να εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας κάποιο θερμοπροστατευτικό προϊόν, που θα λειτουργήσει ως ασπίδα, αφήνοντας τα μαλλιά μας λεία, δυνατά και απαλά. 

Βρες το θερμοπροστατευτικό της PHYTOSPECIFIC

Βρες το θερμοπροστατευτικό βάλσαμο της Phyto Phytodefrisant 

Όλα τα προϊόντα τα βρήκαμε σε έκπτωση στο οnline φαρμακείο Thinkpharmacy