Αν οι αφέλειές σας έχουν ήδη μακρύνει αρκετά, σε σημείο που φτάνουν στα μάτια σας και σας ενοχλούν, έφτασε η στιγμή να τις κουρέψετε μόνες σας. Προμηθευτείτε, λοιπόν, ένα καλό ψαλίδι κουρέματος και μια λεπτή τσατσάρα, και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που προτείνει η beauty expert Mallory Cornelison. Να θυμάστε πως το κούρεμα σε στεγνές αφέλειες είναι πιο αποτελεσματικό, ωστόσο η επιλογή να κόψετε τις αφέλειες αφού τις έχετε βρέξει είναι καλύτερη όταν τα μαλλιά σας είναι σπαστά.

 

Βήμα 1

Αρχικά χτενίστε τις αφέλειές σας, όπως το συνηθίζετε καθημερινά, και στη συνέχεια μαζέψετε όλα τα υπόλοιπα μαλλιά σας πίσω.

 

Βήμα 2

Χτενίστε τις αφέλειες σας με μια τσατσάρα, να ισιώσουν καλά, και φέρτε της στο μέσο του μετώπου σας, παράλληλα με τη μύτη. Στη συνέχεια πιάστε τις αφέλειες με τον δείκτη και το μεσαίο σας δάχτυλο.

 

Βήμα 3

Όπως κρατάτε τις αφέλειες σας, τραβήξτε τα δάχτυλά σας προς τα κάτω ως το μέσο περίπου του ματιού, και κόψτε ευθεία με το ψαλίδι το μέρος από τις αφέλειες που απομένει. Συνεχίστε να ψαλιδίζετε τις αφέλειες τμηματικά και από λίγο λίγο με κατεύθυνση από το κέντρο και προς τα έξω. Αυτή η κίνηση θα σας φέρει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

 

Δείτε το αναλυτικό βίντεο παρακάτω:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS