Η προστασία από τον ήλιο είναι εξαιρετικά σημαντική όλον το χρόνο, όσο όμως πλησιάζουμε το καλοκαίρι και οι βόλτες κάτω από τον καυτό ήλιο αποτελούν καθημερινότητα, γίνεται πραγματικά επιτακτική ανάγκη. Με τις συσκευασίες να είναι γεμάτες υποσχέσεις και άγνωστους όρους, η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Παρακάτω αποκωδικοποιούνται όλοι οι "άγνωστοι" όροι στη γλώσσα των αντηλιακών, έτσι ώστε να πάρετε εκείνο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της επιδερμίδας σας και θα σας προσφέρει την προστασία που χρειάζεστε.

Παρακάτω αποκωδικοποιούνται όλοι οι "άγνωστοι" όροι στη γλώσσα των αντηλιακών, έτσι ώστε να πάρετε εκείνο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της επιδερμίδας σας και θα σας προσφέρει την προστασία που χρειάζεστε.

UVA vs UVB

Οι ακτίνες UVA αποτελούν τον πιο ύπουλο εχθρό της επιδερμίδας, καθώς διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια των παραθύρων και την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να εισχωρούν πολύ βαθιά σε αυτή, προκαλώντας φωτογήρανση και καφέ κηλίδες.

Οι UVB από την άλλη είναι εκείνες που ευθύνονται τόσο για την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας το καλοκαίρι, όσο και για τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος. Η επιδερμίδα λοιπόν απαιτεί προστασία και από τις δύο.

Διαβάστε περισσότερα στο Harper's Bazaar

Κεντρική φωτογραφία: Unsplash

TAGS