Τα χείλη αποτελούν ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος, επηρεάζονται εύκολα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως το πολύ κρύο, τον έντονο αέρα και τη μεγάλη ηλιοφάνεια. Συνεπώς, χάνουν την απαλότητά τους και γίνονται ενοχλητικά. Εκτός όμως από τις χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, τα χείλη ξηραίνονται και αφυδατώνονται, λόγω μη συχνής κατανάλωσης υγρών ή μεγάλης κατανάλωση αλκοόλ, όπως και εξαιτίας της χορήγησης συγκεκριμένων φαρμάκων.

Προκειμένου λοιπόν να αποφύγετε τα σκασμένα χείλη θα πρέπει να τα φροντίζετε συνεχώς. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε, είναι να πίνετε πολύ συχνά νερό για να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας και να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης χειλιών.

Επιπλέον, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το σκάσιμο των χειλιών, κάνοντας θεραπεία με φυσικά συστατικά που σίγουρα έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας ή το ψυγείο.

Πράσινο τσάι

Αν είστε λάτρης του πράσινου τσαγιού, τότε η συγκεκριμένη θεραπεία είναι η ιδανική για τα ταλαιπωρημένα χείλη σας. Γι' αυτό, μη βιαστείτε να πετάξετε στον κάδο απορριμμάτων το φακελάκι του τσαγιού, που έχετε φτιάξει για να πιείτε. Τοποθετήστε το για 5 λεπτά ανάμεσα στα χείλη σας και θα δείτε πόσο γρήγορα θα ενυδατωθούν.

Μέλι

Για να επαναφέρετε τη μαλακή όψη των χειλιών σας, εφαρμόστε ένα ενυδατικό συστατικό με αντιβακτηριδιακές και επουλωτικές ιδιότητες, που δε λείπει από κανένα σπίτι. Κι' αυτό δεν είναι άλλο από το μέλι. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα με μέλι και γλυκερίνη, να το εφαρμόσετε στα χείλη σας και να το αφήσετε να δράσει όλο το βράδυ. Το πρωί, μόλις ξυπνήσετε, τα χείλη σας θα είναι βελούδινα και με όμορφη όψη.

Αγγούρι

Άλλο ένα ενυδατικό φυσικό συστατικό που θα κάνει τα χείλη σας απαλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε λεπτές φέτες και να τις αφήσετε πάνω στα χείλη σας για 5 περίπου λεπτά.

Δείτε ένα βίντεο με 10 DIY συνταγές: 

 

TAGS