Είναι δύσκολη η ζωή των celebrities: Εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Παραλαβές βραβείων. Φωτογραφίσεις και παπαράτζι. Οι δερματολόγοι των celebrities μας αποκαλύπτουν τα μυστικά για άψογη επιδερμίδα, ακόμη και κάτω από τη μεγέθυνση του φωτογραφικού φακού.

Μαλακώστε τις ρυτίδες

Για σημαντικές εμφανίσεις οι makeup artists κρύβουν τις μικρές ρυτίδες με primers που "απλώνουν μια λεπτή στρώση σιλικόνης στο δέρμα ή κρέμες που κάνουν παροδικά πιο σφριγηλή την επιδερμίδα με μικροσφαιρίδια κολλαγόνου φυκιών".

Σφίξτε τους ανοιχτούς πόρους

"Όταν δεν κάνετε κάθε βράδυ ντεμακιγιάζ και χρησιμοποιείτε πολύ βαριά προϊόντα makeup, οι πόροι φράσσουν από μικροσωματίδια και βακτήρια, συσσωρεύεται λιπαρότητα και αυτό προκαλεί την διαστολή των πόρων" εξηγεί η η δερματολόγος του Beverly Hills, Sonya Dakar. Προτείνει να κάνετεμια φορά την εβδομάδα απολέπιση για να καθαρίζουν οι πόροι και να χρησιμοποιείτε μια μάσκα που απορροφά τη λιπαρότητα, όπως π.χ. με πηλό.

Κρύψτε τις ουλές

Ακόμη και οι αγαπημένες μας celebrities μπορεί να έχουν ουλές ακμής στο πρόσωπό τους. Όταν μια σταρ έχει στην επιδερμίδα του προσώπου μια μικρή τρυπούλα, συνήθως ο δερματολόγος της χρησιμοποιεί ένα fillers, κυρίως κολλαγόνο. «Συμβουλεύω τις πελάτισσές μου να προγραμματίσουν το ραντεβού περίπου τέσσερις εβδομάδες πριν από μια σημαντική εμφάνιση και να επανέλθουν στις δύο εβδομάδες για τυχόν μικροδιορθώσεις» λέει η Karyn Grossman, επικεφαλής του τμήματος δερματολογίας στο Κέντρο Υγείας St. John's στη Σάντα Μόνικα.

«Συμβουλεύω τις πελάτισσές μου να προγραμματίσουν το ραντεβού περίπου τέσσερις εβδομάδες πριν από μια σημαντική εμφάνιση και να επανέλθουν στις δύο εβδομάδες για τυχόν μικροδιορθώσεις» λέει η Karyn Grossman, επικεφαλής του τμήματος δερματολογίας στο Κέντρο Υγείας St. John's στη Σάντα Μόνικα

Όταν μια ουλή είναι πιο εμφανής, ένα fractional laser στο δερματολόγο θα βοηθήσει το κολλαγόνο να γεμίσει φυσικά την περιοχή. Η κατάσταση της ουλής θα προσδιορίσει πόσες θεραπείες θα χρειαστούν, γενικά όμως υπολόγιζε τουλάχιστον πέντε.

Διαβάστε περισσότερα στο Harper's Bazaar

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS