Η vlogger και influencer Jenny Mustard λέει τα πράγματα αρκετά κυνικά στο βίντεο που ακολουθεί: «Σε αυτή τη ζωή το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο είναι ότι θα μεγαλώσουμε και μία μέρα θα πεθάνουμε». Και εφόσον είναι έτσι και πράγματι το αντιλαμβανόμαστε, γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να χαλαρώσουμε και να ευχαριστηθούμε τη ζωή, να είμαστε ευγνώμωνες για αυτά που έχουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως ακριβώς είναι; Αυτά και κάποια ακόμα είναι τα ερωτήματα που θέτει η Mustard, η οποία στρέφει την προσοχή της στην τεράστια βιομηχανία της ομορφιάς και στο πώς αυτή επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα και τελικά την εμφάνιση των ανθρώπων - και όχι πάντα προς το καλύτερο.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι, όπως λέει η Μustard, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η έννοια του χρόνου που περνάει.

Η Mustard ξεκινάει από τα «προβληματικά» πρότυπα ομορφιάς που προωθούνται από τις εταιρίες καλλυντικών, σχολιάζοντας ότι έχουν σαν στόχο να κάνουν κάθε γυναίκα να αισθάνεται λιγότερο σίγουρη για τον εαυτό της. «Μία γυναίκα που δεν είναι ευτυχισμένη με την εικόνα της είναι μία γυναίκα που ξοδεύει χρήματα,» θα σχολιάσει η Mustard. «Όσο πιο πολύ σε κάνουν να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρεύτη και να βλέπεις μόνο τις ρυτίδες, τις ραγάδες, τα σημάδια και τους μαύρους κύκλους τόσο χειρότερα θα αισθάνεσαι και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός,» καταλήγει. Και σίγουρα για κάθε ατέλεια που θα προσθέσεις στη λίστα με τα πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσεις θα υπάρχει και μία κρέμα, μία μάσκα ή ένα προϊόν, τα οποία θα υπόσχονται να κάνουν τη δουλειά.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι, όπως λέει η Μustard, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η έννοια του χρόνου που περνάει. Το γεγονός ότι μία γυναίκα ή ένας άντρας μεγαλώνει θεωρείται αποκλειστικά κάτι το αρνητικό που κάνει μόνο «ζημιά» στην εξωτερική εμφάνιση και τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Αυτή η πεποίθηση μας οδηγεί στο να κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια σε καθημερινή βάση για να περιορίσουμε την εν λόγω «ζημιά». Πίνουμε πολύ περισσότερο νερό, προσέχουμε το οτιδήποτε τρώμε, κάνουμε τακτικά γυμναστική. Ως εδώ όλα καλά. Αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό το να προσπαθούμε να παγώσουμε εντελώς την διαδικασία γήρανσης σε έναν μόνιμο αγώνα να κρατήσουμε τον 20χρονο εαυτό μας ζωντανό για πάντα.

Σύμφωνα με τη Μustard, η στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε ότι μεγαλώνοντας γινόμαστε πολύ πιο σοφοί, πολύ πιο κουλ, πολύ πιο σύνθετοι και πολύ πιο ενδιαφέροντες σαν προσωπικότητες, είναι η στιγμή που θα πάψουμε να ανησυχούμε τόσο πολύ για την εικόνα μας και θα αποδεχθούμε το γεγονός ότι μεγαλώνουμε. 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS