ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πλαστική χειρουργική. Και αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που πρέπει;

Υπάρχουν οι επιτυχημένες επεμβάσεις. Υπάρχουν και οι άλλες που σου δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Μην απελπίζεστε. Για τα πάντα, υπάρχουν λύσεις.

Πλαστική χειρουργική. Και αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που πρέπει;

Ο καθένας που μπαίνει στην διαδικασία να κάνει μια αισθητική επέμβαση πιστεύει ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέλεια. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, συμβαίνουν περιπλοκές που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Αν σας συμβεί κάτι ανάλογο, που κανείς δεν το εύχεται, οφείλετε να δείτε τα πράγματα ψύχραιμα και να ενεργήσετε μεθοδικά υπέρ του εαυτού σας:

  1. Συζητήστε το πρόβλημα με τον γιατρό σας προσπαθώντας να μην του επιρρίψετε ευθύνες και να μην γίνετε επιθετική. Το θέμα είναι να καταλάβετε γιατί έχει προκύψει το θέμα, τι πήγε στραβά και τι λύση σας προτείνει. Επικοινωνήστε τα συναισθήματα σας, εξηγήστε με ακρίβεια αυτό που σας ενοχλεί και ακούστε με προσοχή τις απαντήσεις.

Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε δεύτερη επέμβαση, καλό είναι να έχετε μια δεύτερη γνώμη από έναν άλλο γιατρό.

  1. Δώστε στον εαυτό σας αλλά και στην επέμβαση τον χρόνο που χρειάζεται. Πολλές φορές, τα πραγματικά αποτελέσματα θέλουν πολύ χρόνο για να φανούν. Ηρεμήστε, αποβάλλετε το άγχος και περιμένετε. Η διάρκεια επούλωσης και αποκατάστασης μιας πληγής διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

  2. Αν ολοκληρωθεί η διαδικασία επούλωσης και εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα, επισκεφτείτε τον γιατρό σας και συζητήστε μαζί του για μια δεύτερη πλαστική που θα διορθώσει τα όποια προβλήματα. Ενημερωθείτε για το ρίσκο, το κόστος αλλά και τους κινδύνους. Τις περισσότερες φορές, οι γιατροί δεν χρεώνουν την δεύτερη επέμβαση. Μπορεί, όμως, να προκύψει κόστος από την αναισθησία ή την παραμονή σας σε μια κλινική. Όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζετε. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε δεύτερη επέμβαση, καλό είναι να έχετε μια δεύτερη γνώμη από έναν άλλο γιατρό. Κάτι που θα μπορούσατε να συζητήσετε με τον δικό σας και να του ανοίξετε νέους ορίζοντες. Σκεφτείτε ότι οι γιατροί δεν είναι θεοί και δεν έχουν κανένα λόγο να είναι απόλυτοι.

  3. Αν μετά την συζήτηση σας, αισθανθείτε ότι δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε πια αυτόν τον γιατρό, απευθυνθείτε σε κάποιον άλλον. Προσπαθήστε να βρείτε κάποιον που έχετε δει την δουλειά του και σας έχει ικανοποιήσει. Μην αρκεστείτε, όμως, μόνο σε αυτό. Αυτή την στιγμή, είστε πολύ ευάλωτη και καχύποπτη. Επισκεφτείτε τον νέο γιατρό και συζητήστε αναλυτικά μαζί του όλες τους φόβους και τις ανασφάλειες σας. Σκεφτείτε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να ξαναδώσετε όλο το ποσό που απαιτεί μια επέμβαση. Καλό είναι, πριν προχωρήσετε μαζί του, να έχετε εξαφανίσει κάθε συννεφάκι αμφιβολίας.

  4. Επικοινωνήστε με τον Ιατρικό Σύλλογο και αν είστε σίγουρη ότι ο γιατρός σας είχε κάνει κάτι ανάρμοστο ή είχε λειτουργήσει με αμέλεια, κάντε μια καταγγελία. Αν αποδειχθεί ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, ο Σύλλογος έχει υποχρέωση να επιβάλλει κυρώσεις. Σε αυτό το σημείο να σας πούμε ότι η εντύπωση που επικρατεί είναι πως οι γιατροί βρίσκονται στο απυρόβλητο και πολύ δύσκολα θα βρείτε το δίκιο σας. Είναι μια άποψη που δεν θέλουμε να μπούμε στην διαδικασία να την ασπαστούμε, αλλά υπάρχει. Αξιολογήστε τις συνιστώσες και προχωρήστε.

  5. Το επόμενο βήμα είναι να δράσετε νομικά. Βρείτε έναν καλό δικηγόρο που ειδικεύεται σε ιατρικά ζητήματα και συμβουλευτείτε τον. Σκεφτείτε αν πραγματικά θέλετε να μπείτε στην διαδικασία μιας δίκης που θα σας κοστίσει πολλά και στον οικονομικό και στον ψυχολογικό τομέα. Αν δεν είστε 100% σίγουρη πως μπορείτε να αποδείξετε ότι ο γιατρός έκανε σοβαρά λάθη, είναι μάταιο να προχωρήσετε. Καλύτερα να αφήσετε πίσω σας την άσχημη εμπειρία και να συνεχίσετε την ζωή σας.

Read Next

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

Περισσότερα από

Ομορφιά

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".