ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πλαστική χειρουργική. Και αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που πρέπει;

Υπάρχουν οι επιτυχημένες επεμβάσεις. Υπάρχουν και οι άλλες που σου δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Μην απελπίζεστε. Για τα πάντα, υπάρχουν λύσεις.

Πλαστική χειρουργική. Και αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που πρέπει;

Ο καθένας που μπαίνει στην διαδικασία να κάνει μια αισθητική επέμβαση πιστεύει ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέλεια. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, συμβαίνουν περιπλοκές που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Αν σας συμβεί κάτι ανάλογο, που κανείς δεν το εύχεται, οφείλετε να δείτε τα πράγματα ψύχραιμα και να ενεργήσετε μεθοδικά υπέρ του εαυτού σας:

  1. Συζητήστε το πρόβλημα με τον γιατρό σας προσπαθώντας να μην του επιρρίψετε ευθύνες και να μην γίνετε επιθετική. Το θέμα είναι να καταλάβετε γιατί έχει προκύψει το θέμα, τι πήγε στραβά και τι λύση σας προτείνει. Επικοινωνήστε τα συναισθήματα σας, εξηγήστε με ακρίβεια αυτό που σας ενοχλεί και ακούστε με προσοχή τις απαντήσεις.

Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε δεύτερη επέμβαση, καλό είναι να έχετε μια δεύτερη γνώμη από έναν άλλο γιατρό.

  1. Δώστε στον εαυτό σας αλλά και στην επέμβαση τον χρόνο που χρειάζεται. Πολλές φορές, τα πραγματικά αποτελέσματα θέλουν πολύ χρόνο για να φανούν. Ηρεμήστε, αποβάλλετε το άγχος και περιμένετε. Η διάρκεια επούλωσης και αποκατάστασης μιας πληγής διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

  2. Αν ολοκληρωθεί η διαδικασία επούλωσης και εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα, επισκεφτείτε τον γιατρό σας και συζητήστε μαζί του για μια δεύτερη πλαστική που θα διορθώσει τα όποια προβλήματα. Ενημερωθείτε για το ρίσκο, το κόστος αλλά και τους κινδύνους. Τις περισσότερες φορές, οι γιατροί δεν χρεώνουν την δεύτερη επέμβαση. Μπορεί, όμως, να προκύψει κόστος από την αναισθησία ή την παραμονή σας σε μια κλινική. Όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζετε. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε δεύτερη επέμβαση, καλό είναι να έχετε μια δεύτερη γνώμη από έναν άλλο γιατρό. Κάτι που θα μπορούσατε να συζητήσετε με τον δικό σας και να του ανοίξετε νέους ορίζοντες. Σκεφτείτε ότι οι γιατροί δεν είναι θεοί και δεν έχουν κανένα λόγο να είναι απόλυτοι.

  3. Αν μετά την συζήτηση σας, αισθανθείτε ότι δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε πια αυτόν τον γιατρό, απευθυνθείτε σε κάποιον άλλον. Προσπαθήστε να βρείτε κάποιον που έχετε δει την δουλειά του και σας έχει ικανοποιήσει. Μην αρκεστείτε, όμως, μόνο σε αυτό. Αυτή την στιγμή, είστε πολύ ευάλωτη και καχύποπτη. Επισκεφτείτε τον νέο γιατρό και συζητήστε αναλυτικά μαζί του όλες τους φόβους και τις ανασφάλειες σας. Σκεφτείτε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να ξαναδώσετε όλο το ποσό που απαιτεί μια επέμβαση. Καλό είναι, πριν προχωρήσετε μαζί του, να έχετε εξαφανίσει κάθε συννεφάκι αμφιβολίας.

  4. Επικοινωνήστε με τον Ιατρικό Σύλλογο και αν είστε σίγουρη ότι ο γιατρός σας είχε κάνει κάτι ανάρμοστο ή είχε λειτουργήσει με αμέλεια, κάντε μια καταγγελία. Αν αποδειχθεί ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, ο Σύλλογος έχει υποχρέωση να επιβάλλει κυρώσεις. Σε αυτό το σημείο να σας πούμε ότι η εντύπωση που επικρατεί είναι πως οι γιατροί βρίσκονται στο απυρόβλητο και πολύ δύσκολα θα βρείτε το δίκιο σας. Είναι μια άποψη που δεν θέλουμε να μπούμε στην διαδικασία να την ασπαστούμε, αλλά υπάρχει. Αξιολογήστε τις συνιστώσες και προχωρήστε.

  5. Το επόμενο βήμα είναι να δράσετε νομικά. Βρείτε έναν καλό δικηγόρο που ειδικεύεται σε ιατρικά ζητήματα και συμβουλευτείτε τον. Σκεφτείτε αν πραγματικά θέλετε να μπείτε στην διαδικασία μιας δίκης που θα σας κοστίσει πολλά και στον οικονομικό και στον ψυχολογικό τομέα. Αν δεν είστε 100% σίγουρη πως μπορείτε να αποδείξετε ότι ο γιατρός έκανε σοβαρά λάθη, είναι μάταιο να προχωρήσετε. Καλύτερα να αφήσετε πίσω σας την άσχημη εμπειρία και να συνεχίσετε την ζωή σας.

Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.