ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέντε λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην ρουτίνα ομορφιάς σας μετά τα 40

Μεγαλώνοντας το δέρμα αλλάζει, όπως και οι skincare συνήθειες μας.

Πέντε λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην ρουτίνα ομορφιάς σας μετά τα 40

Το δέρμα αλλάζει συνεχώς. Από τις εποχιακές μεταβολές, μέχρι το πέρασμα των χρόνων, ώσπου να υποδεχτούμε το φυσικό γήρας, οι ανάγκες του δέρματος μας διαφοροποιούνται σε πολλές περιόδους της ζωής μας. Αλλιώς πρέπει να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας στα 20 και τα 30, αλλιώς στα 40 και έπειτα. Αν και ο τρόπος περιποίησης και φροντίδας διαδέχεται νέα προϊόντα και τεχνικές, ο στόχος παραμένει πάντα ίδιος: να διατηρηθεί το δέρμα υγιές και λαμπερό ανεξάρτητα από ηλικίες.

Πέντε λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην ρουτίνα ομορφιάς σας μετά τα 40

Συχνά όμως παρατηρούνται σημαντικά λάθη στην skincare ρουτίνα των γυναικών που περνούν τα 40, καθώς τότε είναι που η επιδερμίδα γίνεται πιο «ξηρή» και ευάλωτη, κάτι που σαφώς απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, αν στόχος σας παραμένει ακόμα η λάμψη και η νεανικότητα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς πότε θα συμβεί η αλλαγή αυτή στην επιδερμίδα, ωστόσο αν έχετε υιοθετήσει κάποιο από τα παρακάτω skincare λάθη, μην ανησυχείτε! Η γνώση είναι πρόληψη και εσείς προλαβαίνετε να τα διορθώσετε.

Συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα ομορφιάς που συνήθιζατε να αγοράζατε στο παρελθόν.

Το είπαμε στην αρχή και θα το ξανά πούμε πολλές φορές μέχρι να εμπεδωθεί απόλυτα: το δέρμα αλλάζει! Αποκτά δηλαδή νέες ανάγκες, που ίσως χρειάζονται περισσότερη φροντίδα ή/και δραστικά συστατικά. Με άλλα λόγια, η ώριμη επιδερμίδα «απειλείται» κυρίως από ξηρότητα, λόγω της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, από δυσχρωμίες (πανάδες, κηλίδες), απο λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε υαλουρονικό οξύ ή βιταμίνη Α (ρετινόλη) και Ε, σε συνδυασμό με έναν λεπτόρρευστο ορό με βιταμίνη C είναι μερικά μόνο προϊόντα και συστατικά που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στην καθημερινότητα σας.

Ξεχνάτε το αντηλιακό.

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη σε κάθε ηλικία και δεν θα πρέπει να παραμελείται. Μεγαλώνοντας όμως το δέρμα γίνεται πιο επιρρεπή σε βλάβες που προκαλούνται τόσο από την φυσική γήρανση, όσο και από τον ήλιο. Οι ακτίνες UVA και UVB προκαλούν πρόωρη γήρανση, κάνοντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες βαθύτερες με το πέρασμα των χρόνων. Για τους παραπάνω λόγους είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να φοράτε καθημερινά αντηλιακό στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, όπως επίσης και στις εκτεθειμένες περιοχές των χεριών. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με ελαφριά σύνθεση και SPF 30 για τις πρωινές υποχρεώσεις σας στην πόλη.

Οι ακτίνες UVA και UVB προκαλούν πρόωρη γήρανση, κάνοντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες βαθύτερες με το πέρασμα των χρόνων.

Κοιμάστε με το μακιγιάζ.

Το απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητας σας μπορεί όντως να σας εξουθενώνει και να είστε απίστευτα κουρασμένη στο τέλος της ημέρας. Η παραδοχή αυτή, όμως, δεν αποτελεί δικαιολογία να μην αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας πριν πέσετε στο κρεβάτι για ύπνο. Γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό; Γιατί η συνήθεια αυτή μπορεί να οδηγήσει σε θαμπό δέρμα, ακμή και διάφορες μολύνσεις που θα ταλαιπωρήσουν την ήδη ευαίσθητη επιδερμίδα μετά τα 40. Ακολουθήστε λοιπόν μια απλή βραδινή ρουτίνα ομορφιάς που δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από 10 λεπτά για να την ολοκληρώσετε. Ντεμακιγιάζ απαλή απολέπιση ενυδατική κρέμα νυκτός.

Παραμελείτε το λαιμό και το ντεκολτέ.

Παρόλο που εφαρμόζετε όλα τα απαραίτητα προϊόντα καλλωπισμού στο πρόσωπο για δέρμα φωτεινό και φρέσκο, συνήθως ξεχνάτε να εφαρμόσετε κάποια από αυτά στο λαιμό και το ντεκολτέ. Για να προλάβετε την χαλάρωση αλλά και τους αποχρωματισμούς, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε τόσο ενυδατική κρέμα, όσο και εξειδικευμένα προϊόντα για τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Δεν περιποιείστε με την ίδια συχνότητα και την επιδερμίδα του υπόλοιπου σώματος.

Με το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ τα πηγαίνετε σούπερ. Εφαρμόζετε όλα τα προϊόντα και τις τεχνικές που απαιτούνται. Γιατί λοιπόν δεν ενυδατώνετε και το σώμα, το ίδιο τακτικά; Η απάντηση βρίσκεται στις αφυδατωμένες περιοχές του σώματος, τις σκασμένες φτέρνες, το ξεφλούδισμα ακόμα και στους ερεθισμούς από την ξηρότητα. Για να αποφύγετε όλα τα παραπάνω πρέπει να κάνετε την ενυδάτωση του σώματος σας καθημερινή συνήθεια. Αναζητήστε μια πλούσια ενυδατική λοσιόν με υαλουρονικό οξύ ή/και βιταμίνη Ε, συστατικά που βοηθούν στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού, κλειδώνοντας την υγρασία.

Κεντρική Φωτογραφία: Abaca

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.