ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα ηλεκτρισμένα μαλλιά

Είναι καλύτερα να κρατήσετε μακριά την «χαίτη του λιονταριού» από το κεφάλι σας.

Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα ηλεκτρισμένα μαλλιά

Βαδίζοντας για τα καλά στα ενδότερα του χειμώνα τα «προβλήματα» ομορφιάς, όπως τα σκασμένα χείλη, το ξηρό δέρμα, τα στατικά μαλλιά ή/και το έντονο φριζάρισμα στον παγωμένο αέρα, έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Ειδικότερα, το τελευταίο μοιάζει να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για την πλειοψηφία των γυναικών, αφού ανεξάρτητα από τον τύπο, το χρώμα ή το κούρεμα, ένα και μόνο μάλλινο πουλόβερ μπορεί να φέρει την καταστροφή. Η τριβή που δημιουργείτε ανάμεσα στα ρούχα και τα μαλλιά, έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες τριχούλες να αιωρούνται γύρω από το κεφάλι σας όλη την υπόλοιπη μέρα. Ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η «χαίτη του λιονταριού» σας ταλαιπωρεί.

Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα ηλεκτρισμένα μαλλιά

Η αφυδάτωση της τρίχας, σε συνδυασμό με την έλλειψη υγρασίας στον αέρα καθώς και την θερμότητα από το πιστολάκι και τις πρέσες μαλλιών, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του προβλήματος. Η επαρκής και βαθιά θρέψη της τρίχας είναι το Α και το Ω στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του στατικού ηλεκτρισμού. Για να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτό το συχνό αλλά απίστευτα κουραστικό φαινόμενο αρκεί να προσθέσετε τα παρακάτω βήματα στην ρουτίνα ομορφιάς σας.

Ενυδατικό Σαμπουάν

Διατηρώντας τα μαλλιά σας ενυδατωμένα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα απαλλαγείτε από το φριζάρισμα, τον στατικό ηλεκτρισμό και οποιασδήποτε άλλης ενοχλητικής επίπτωσης του καιρού. Για αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται ένα ενυδατικό σαμπουάν για βαθιά θρέψη και αναδόμηση. Το ίδιο ισχύει και για το conditioner, το οποίο ποτέ δεν πρέπει να λείπει από το λούσιμο σας.

Leave in προϊόντα

Τα «leave in» προϊόντα θα γίνουν ο σύμμαχός σας. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε κορυφαία προϊόντα μαλλιών στο σπίτι, η μεταβολές της θερμοκρασίας, αλλά και του καιρού, όπου εκτίθεστε κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων σας, μπορεί να καταστρέψει τα πάντα. Μια γρήγορη λύση είναι να μεταφέρετε πάντα στην τσάντα σας ένα μπουκάλι με ενυδατικό λάδι μαλλιών, εφαρμόζοντας μικρή ποσότητα από αυτό. Plus tip: Προϊόντα leave in σε μορφή spray είναι συνήθως η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή για να αποφύγετε τις υπερβολές.

Συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται

Όπως ακριβώς διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων για να μάθετε ποια συστατικά υπάρχουν στο γεύμα σας, το ίδιο πρέπει να κάνετε και για τα προϊόντα μαλλιών. Συστατικά όπως θειικά άλατα - χημικές ουσίες στο σαμπουάν και το μαλακτικό που βοηθούν στον βαθύ καθαρισμό -, και το αλκοόλ, το οποίο βρίσκεται συχνά σε τζελ, αφρούς styling και ξηρά σαμπουάν, καλό είναι να αποφεύγονται καθώς δημιουργούν σημαντική αφυδάτωση στην τρίχα.

Μετά το λούσιμο μην χρησιμοποιείτε πετσέτα

Η συνήθεια να τυλίγεις τα μαλλιά σου με πετσέτα μετά το λούσιμο είναι το λιγότερο καταστροφική. Και αυτό γιατί, τα μαλλιά είναι ιδιαίτερα εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, επομένως αξίζουν μια ποιητικότερη περιποίηση. Στην πράξη λοιπόν, πρέπει να αποφύγετε το έντονο τρίψιμο, στύψιμο και τύλιγμα των μαλλιών με την πετσέτα. Είναι προτιμότερο να τα στεγνώνετε ελαφρά με ένα παλιό T-shirt.

Το ιδανικό χτένισμα

Εάν έχετε μακριά μαλλιά, το πρόβλημα του ηλεκτρισμού αντιμετωπίζεται αμέσως. Δημιουργήστε έναν ψηλό κότσο ή μια all time classic αλογοουρά, προκειμένου να απαλλαγείτε στην στιγμή από τις ενοχλητικές αιωρούμενες τριχούλες. Αν πάλι δεν προτιμάτε τα πιασμένα μαλλιά για τις εμφανίσεις σας, πλέξτε τα μαλλιά σας μια χαλαρή πλεξούδα και όταν φτάσετε στον προορισμό σας, λύστε τα. Έτσι θα αποκτήσετε ελαφρώς κυματιστά μαλλιά χωρίς καθόλου θερμότητα.

Κεντρική Φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

Περισσότερα από

Ομορφιά

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.