Όταν ετοιμάζεστε για μια οποιαδήποτε περίσταση, είτε για το γραφείο, είτε για μια βραδινή έξοδο, το κραγιόν είναι συνήθως το Α και το Ω για το τελικό look. Υπάρχουν όμως μικρά λαθάκια που ίσως να κάνετε, χωρίς καν να το καταλαβαίνετε, τα οποία εμποδίζουν το κόκκινο, το nude ή όποιο άλλο κραγιόν προτιμάτε να δείξει την πραγματική γοητεία του!

Δεν κάνετε απολέπιση χειλιών

Όπως και κάθε άλλο μέρος του σώματος, έτσι και τα χείλη χρειάζονται συχνή απολέπιση ώστε το matt ή το liquid κραγιόν να εφαρμοστούν τέλεια! Ανακατέψτε λίγη ζάχαρη σε λάδι ή τρίψτε τα ελαφρά με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Δεν τα ενυδατώνετε

Εκτός από τα φρούτα, τα λαχανικά και το νερό που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά, τα lip balms πρέπει να βρίσκονται πάντα στο νεσεσέρ σας. Φανταστείτε πόσο πιο όμορφο θα δείχνει το κόκκινο κραγιόν σας αν τα χείλη είναι λαμπερά από μόνα τους.

Δεν βάζετε primer

Αν και οι περισσότερες γυναίκες απλώνουν το primerσε όλο το πρόσωπο πριν περάσουν τη βάση, συχνά ξεχνούν να βάλουν και στα χείλη τους. Το συγκεκριμένο καλλυντικό όμως θα τα μαλακώσει, με αποτέλεσμα ένα πιο όμορφο, τελικό αποτέλεσμα.

Δεν χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών

Εκτός από το περίγραμμα που θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε άψογα το κραγιόν σας, βάψτε όλο το μήκος των χειλιών με μολύβι και από πάνω βάλτε το κραγιόν. Αυτό θα βοηθήσει το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο, ειδικά αν επιλέξετε κάποιο έντονο κραγιόν, όπως κόκκινο ματ.

Δεν επιλέγετε τα σωστά χρώματα

Είναι άγραφος κανόνας ότι τα λεπτά χείλη θέλουν nude κραγιόν για να φαίνονται μεγαλύτερα και στα σαρκώδη ταιριάζουν τα πιο σκούρα, όπως το κλασικό κόκκινο. Αν ωστόσο θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, ρωτήστε την αισθητικό σας να σας συμβουλεύσει. Το ίδιο ισχύει και για την απόχρωση της επιδερμίδας σας, αφού το λάθος χρώμα κραγιόν μπορεί να αποβεί μοιραίο για ένα επίσημο ή casual beauty look.

Βάζετε πολύ gloss από πάνω

Αν δεν θέλετε το αποτέλεσμα να είναι ματ, μπορείτε να δοκιμάσετε λίγο gloss πάνω από το κραγιόν, αλλά μην το παρακάνετε γιατί επηρεάζει την απόχρωσή του.

Ξεχνάτε να «κλειδώσετε» το χρώμα

Όπως ακριβώς περνάτε πούδρα σε όλο το πρόσωπο για να σταθεροποιηθεί το μακιγιάζ σας, το ίδιο πρέπει να κάνετε και για το κραγιόν. Ένα γνωστό κόλπο είναι να περάσετε λίγη πούδρα πάνω σε μια χαρτοπετσέτα και ύστερα να τη βάλετε ανάμεσα στα χείλη σας. Ματ κραγιόν, glossy ή ό,τι άλλο φοράτε θα διαρκέσει περισσότερο.

Δεν προστατεύετε τα δόντια σας

Δεν είναι πολύ κολακευτικό να μιλάτε και το κόκκινο κραγιόν σας να έχει καταλήξει στα δόντια σας! Βάλτε ένα δάχτυλο ανάμεσα στα δόντια σας, ακουμπήστε απαλά πάνω του τα χείλη σας και τραβήξτε το ίδιο απαλά το δάχτυλο έξω. Έτσι απαλλάσσεστε από το περιττό χρώμα και από… δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ξεχνάτε το κραγιόν στο σπίτι

Όσα μυστικά κι αν σας αποκαλύψαμε παραπάνω, το κραγιόν, όπως και κάθε άλλο καλλυντικό, θέλει φρεσκάρισμα, ειδικά αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι. Πάρτε το μαζί στην τσάντα σας και ανανεώστε το αν σας τύχει κάτι έκτακτο.

TAGS