Το υαλουρονικό οξύ παραμένει μια από τις λέξεις-κλειδιά της ομορφιάς: Πρόκειται για ένα συστατικό που ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας και προσφέρει σχεδόν μαγική ενυδάτωση. Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με άλλα οξέα είναι πολύ πιο ήπιο. Για να εκμεταλλευτούμε τη δράση του μπορούμε να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας σε οποιαδήποτε μορφή – είτε σέρουμ, είτε ενυδατική κρέμα, είτε έλαιο.

Έχουμε διαβάσει τόσα διθυραμβικά σχόλια γι' αυτό, που ίσως είμαστε διατεθειμένες να διαθέσουμε μια μικρή περιουσία σε προϊόντα που το περιέχουν, στην πραγματικότητα όμως δεν χρειάζεται. Κάθε άλλο: Η editor Rebecca Fearn αφού δοκίμασε ένα πλήθος προϊόντων με υαλουρονικό οξύ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα από τα καλύτερα, ίσως το καλύτερο, είναι και το πιο οικονομικό. Πρόκειται για το σέρουμ Hyaluronic Acid 2% + B5 Serum του brand The Ordinary, με το οποίο κόλλησε για τους εξής λόγους:

Έχει απλή αλλά αποτελεσματική φόρμουλα: Είναι vegan, δεν περιέχει αλκοόλ και έλαια αλλά προσφέρει σούπερ ενυδάτωση χάρη στο υαλουρονικό οξύ αλλά και τη βιταμίνη B5 που εκτοξεύει τα επίπεδα ενυδάτωσης.

Δεν βαραίνει την επιδερμίδα: «Ένα από τα πράγματα που έχω ανακαλύψει με πολλές φόρμουλες με υαλουρονικό οξύ είναι ότι έχουν μια κολλώδη, δυσάρεστη υφή. Αυτό δεν ισχύει για το συγκεκριμένο προϊόν που είναι ελαφρύ σαν ένα τζελ με νερό» σχολιάζει.

PHOTO: @SYANALANIYAN

Βασίζεται στην επιστήμη: «Η εταιρεία The Ordinary δηλώνει ότι οι φόρμουλές της βασίζονται στην επιστήμη και έχουν περάσει από αυστηρούς ελέγχους. Αυτό το σέρουμ είναι απίστευτα έξυπνο, καθώς περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ χαμηλού, μεσαίου και υψηλού μοριακού βάρους. Το μέγεθος των μορίων του καθορίζει πόσο βαθιά θα εισχωρήσει στο δέρμα, επομένως η ποικιλομορφία τους διασφαλίζει ενυδάτωση σε όλα τα επίπεδα».

Είναι οικονομικό όσο δύο καφέδες: Με 7 ευρώ μπορείς να αγοράσεις δέκα τέτοια σέρουμ στην τιμή που στην περίπτωση ενός άλλου προϊόντος δεν θα αγόραζες ούτε ένα.

Δες το εδώ

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 Hydration Support Formula 30ml, www.lookfantastic.gr, 6.95€

Δες δύο ακόμα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

The INKEY List Hyaluronic Acid Serum 30ml, eu.feelunique.com, €7.19

Δες το εδώ

Hyalu B5 Serum 30 ml La Roche-Posay ROCHE-POSAY, www.pharmacy295.gr, 26,53€

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: @taylranne

TAGS