Η YouTuber πίσω από το κανάλι The Small Wardrobe έχει λευκές τρίχες από πολύ μικρή, από τα είκοσι κάτι χρόνια της, και αφού πάλεψε για χρόνια με τις βαφές, αποφάσισε πλέον να αφήσει να βγει το φυσικό χρώμα των μαλλιών της. Τις αλήθειες που ανακάλυψε μέσα από αυτή την εμπειρία τις μοιράζεται σε ένα πρόσφατο βίντεο. Η προσωπική μαρτυρία της είναι, κυρίως, μια ιστορία για τις κοινωνικές προκαταλήψεις που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα τις γυναίκες. 

«Άφησα το φυσικό μου χρώμα εδώ και δυόμιση χρόνια» όπως λέει. «Έχω περάσει από τη διαδικασία της απόλυτης ντροπής του να ασπρίζουν τα μαλλιά μου στα είκοσι κάτι χρόνια μου στο να ξεριζώνω τις λευκές τρίχες και κατέληξα να τα καλύπτω εξ ολοκλήρου με βαφές, όταν πλέον στα τριάντα κάτι μου οι λευκές τρίχες είχαν γίνει πλέον υπερβολικά πολλές για να τις ξεριζώνω. Όλα αυτά ενώ έβλεπα τους όμορφους άντρες φίλους μου να γκριζάρουν και σκεφτόμουν, δείχνουν σέξι. Έχετε κοιτάξει ποτέ τις λευκές τρίχες στα μαλλιά ή στα γένια ενός άντρα και να σκεφτείτε ότι είναι μεγάλος; Ούτε εγώ. Κάποια στιγμή λοιπόν σκέφτηκα: Αν είναι σέξι σε αυτούς, γιατί να μην είναι και σε εμένα

»Είμαι σίγουρη ότι πολλά τρολ θα σχολιάσουν το πόσο μεγάλη και μη ελκυστική φαίνομαι, αλλά η ομορφιά του να μεγαλώνεις είναι ότι συνειδητοποιείς πως ο άνθρωπος που πρέπει να ικανοποιήσεις κυρίως είναι ο εαυτός σου. Για μένα, τα άσπρα μαλλιά είναι μέρος της ιστορίας μου, της εμπειρίας μου, της γνώσης μου».

Οι αλήθειες που ανακάλυψε αφήνοντας τα μαλλιά της να γκριζάρουν:

«Αλήθεια Νο1: Κάποιοι θα σε κατακρίνουν, κάποια ραντεβού θα ακυρωθούν λόγω των γκρίζων μαλλιών σου. Κάποιοι θέλουν να φαντασιώνονται ότι μια γυναίκα είναι αθώα, αγνή και γόνιμη και οποιοδήποτε σημάδι για το αντίθετο δεν είναι κουλ».

«Κάποιοι θέλουν να φαντασιώνονται ότι μια γυναίκα είναι αθώα, αγνή και γόνιμη και οποιοδήποτε σημάδι για το αντίθετο δεν είναι κουλ».

«Αλήθεια Νο2: Η κοινωνία θεωρεί “αναλώσιμες” τις γυναίκες που θεωρεί μεγάλες. Αυτό έχει να κάνει πολύ με ξεπερασμένες αντιλήψεις του ρόλου των γυναικών. Δυστυχώς σε κάποια μέρη οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται σαν κάτι κατώτερο από άνθρωπο, σαν αντικείμενα πόθου, ομορφιάς. Μπορείς να αφήσεις αυτές τις ιδέες να σε επηρεάσουν ή να ζήσεις τη ζωή που θέλεις. Εγώ άρχισα να ζω τη ζωή που θέλω στα προχωρημένα τριάντα μου».

«Αλήθεια Νο3: Πολλές νέες γυναίκες βλέπουν τα μαλλιά τους να ασπρίζουν. Οι πρώτες μου λευκές τρίχες εμφανίστηκαν λίγο μετά τα είκοσι χρόνια μου».

«Αλήθεια Νο4: Η μετάβαση από τα μη γκρίζα στα γκρίζα μαλλιά μπορεί να είναι άβολη, όχι μόνο για τους συναισθηματικούς λόγους που προανέφερα αλλά και επειδή εμφανισιακά είναι δύσκολο να έχεις δύο τρεις διαφορετικές αποχρώσεις μαλλιών. Επιπλέον, οι λευκές τρίχες έχουν διαφορετική ύφη, σηκώνονται όρθιες, είναι πιο σκληρές και ατίθασες, αλλά καθώς μακραίνουν και αυτές βαραίνουν».

«Άρχισα να ζω τη ζωή που θέλω στα προχωρημένα τριάντα μου».

«Αλήθεια Νο5: Το να μην αποδέχεσαι τα γκρίζα μαλλιά σου δεν σε κάνει κακό άνθρωπο. Τα μαλλιά είναι ένα αισθητικό ζητούμενο και στο τέλος της μέρας αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι με χρώματα μαλλιών ή σου αρέσει ένα συγκεκριμένο χρώμα τότε κανένας δεν θα σου στερήσει την πολυτέλεια να πειραματίζεσαι με την εξωτερική σου εμφάνιση».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS