ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όλα τα πινέλα που πρέπει να έχετε στο νεσεσέρ σας και χρήσιμες συμβουλές για άψογη εφαρμογή

Κανένας make up artist δεν κάνει βήμα χωρίς εκείνη τη μαγική ποδιά με τα δεκάδες πινέλα. Δεν μπορείτε να τα έχετε όλα, μπορείτε όμως να επενδύσετε στα πιο βασικά.

Όλα τα πινέλα που πρέπει να έχετε στο νεσεσέρ σας και χρήσιμες συμβουλές για άψογη εφαρμογή

Γενικές συμβουλές

• Τα πινέλα είναι φορείς μικροβίων. Γι’ αυτό ποτέ μην τα δανείζετε, μην τα πετάτε απροστάτευτα στο νεσεσέρ σας και φροντίζετε να τα καθαρίζετε τακτικά με χλιαρή απαλή σαπουνάδα (κατά προτίμηση με παιδικό σαπούνι ή σαμπουάν) ή κάποιο από τα ειδικά προϊόντα καθαρισμού για πινέλα. Μετά τον καθαρισμό, σιγουρευτείτε ότι έχουν στεγνώσει καλά πριν τα ξαναχρησιμοποιήσετε.
Ποτέ μα ποτέ μην μπερδεύετε τον καθαρισμό των πινέλων με την μπουγάδα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ξύλινη λαβή, που μισεί το νερό. Από την άλλη, το μούλιασμα στο νερό καταστρέφει το συνδετικό υλικό που κρατάει ενωμένες τις τρίχες με τη λαβή.
• Αν θέλετε να τα διατηρείτε όσο το δυνατόν πιο καθαρά κατά τη μεταφορά τους, προτιμήστε αυτά που έχουν προστατευτική θήκη ή αγοράστε τις ειδικές επαγγελματικές θήκες για πινέλα.
Τα πιο ακριβά πινέλα είναι αυτά με τη φυσική τρίχα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και τα καλύτερα για όλες τις χρήσεις. Για παράδειγμα, το μέικ απ είναι προτιμότερο να το απλώνετε με ένα πινέλο με συνθετική τρίχα, που κρατάει λιγότερο προϊόν πάνω της κι έτσι έχετε μεγαλύτερη οικονομία. Επενδύστε σε ένα ακριβό πινέλο με φυσική τρίχα αν είστε σίγουρες ότι είναι και αυτό που χρησιμοποιείτε πιο συχνά (π.χ., αυτό του ρουζ).
• Όταν πρόκειται να εφαρμόσετε κάποιο προϊόν σε σκόνη (όπως πούδρα ή ρουζ), πριν το ακουμπήσετε στο πρόσωπό σας, τινάξτε το ελαφρά πάνω στο χέρι σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το «σοβάντισμα» και θα έχετε φυσικό αποτέλεσμα.
Μην κάνετε το λάθος να χρησιμοποιείτε τα πινέλα για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς που είναι κατασκευασμένα. Για παράδειγμα, ένα πινέλο που είναι προορισμένο για να κάνει blending στις σκιές ματιών δεν μπορεί παρά να μουντζουρώσει τα φρύδια σας.
Δεν είναι ανάγκη να έχετε ένα διαφορετικό πινέλο για κάθε χρώμα, αλλά για να αποφύγετε τις περίεργες αναμείξεις, αφαιρέστε με ένα χαρτομάντιλο τα ίχνη από τις προηγούμενες χρήσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε ένα πινέλο για τις γήινες αποχρώσεις, ένα για τις κόκκινες κ.ο.κ.
Όσο πιο μακριές οι τρίχες του πινέλου τόσο πιο φυσικό και ανάλαφρο το αποτέλεσμα. Τα κοντότριχα πινέλα ενδείκνυνται για πιο έντονο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη κάλυψη.
• Όταν το πινέλο αρχίζει να αφήνει πάνω στο πρόσωπό σας εκτός από χρώμα και τις τρίχες του, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε.
Όλα τα πινέλα που πρέπει να έχετε στο νεσεσέρ σας και χρήσιμες συμβουλές για άψογη εφαρμογή
Φωτο: Shutterstock

Τα βασικά πινέλα

Πινέλα για μέικ απ: Οι επαγγελματίες make up artists έχουν μεγάλη αδυναμία σε αυτό και τα ειδικά σφουγγαράκια εφαρμογής μέικ απ. Αν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε τα δάχτυλα για την εφαρμογή του μέικ απ, το πινέλο είναι μια άριστη επιλογή. Με αυτό θα απλώσετε ομοιόμορφα το προϊόν και κυρίως χωρίς άσκοπες σπατάλες και χωρίς να λερώνετε τα χέρια σας. Φροντίστε να εφαρμόζετε με μικρές γρήγορες και απαλές κινήσεις. Στην αρχή θέλει λίγη εξάσκηση, αλλά αξίζει τον κόπο.
Πινέλα για ρουζ: Για φυσικό χρώμα υγείας, εφαρμόστε το πινέλο κατά μήκος της βάσης των ζυγωματικών και συνεχίστε με κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε να «σβήσετε» σταδιακά το χρώμα και να πετύχετε ένα φυσικό look.
Πινέλα για πούδρα: Οι ενημερωμένες beauty maniacs γνωρίζουν ήδη καλά πως η πούδρα απλώνεται ιδανικά όχι με το σφουγγαράκι αλλά με το ειδικό πινέλο, που καλύπτει το πρόσωπο με ένα αέρινο, φυσικό πέπλο.
Πινέλα Kabuki: Τα πιο πολυχρηστικά και πρακτικά πινέλα του μακιγιάζ. Λόγω του μικρού μεγέθους τους μεταφέρονται εύκολα, ενώ χάρη στον ειδικό σχεδιασμό τους (κοντή λαβή και κοντές, πυκνές τρίχες), προσφέρουν ομοιόμορφη φυσική κάλυψη είτε πρόκειται για πούδρα είτε για ρουζ είτε για μέικ απ. Τέλεια ακόμη και για την εφαρμογή του bronzer στα ζυγωματικά και στις γωνίες.
Πινέλα για σκιές ματιών: Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα, καθώς δεν υπάρχει ένα μόνο πινέλο για τα μάτια, αλλά πολλά, ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε στο βλέμμα σας. Υπάρχουν πινέλα κοντότριχα με γωνίες, για να πετυχαίνετε ακρίβεια στις γωνίες, πινέλα πιο μακρύτριχα με στρογγυλό τελείωμα για να κάνετε blending στις σκιές ή άλλα που συνιστώνται για την κάλυψη όλου του βλεφάρου.
Πινέλo για σκιές ματιών. Φωτο: Shutterstock
Πινέλα για κονσίλερ: Με αυτά μπορείτε να απλώσετε σαν επαγγελματίας όλα τα προϊόντα κονσίλερ και γενικώς τα διορθωτικά, είτε αυτά είναι σε υγρή μορφή είτε σε compact. Έχουν συνήθως στρογγυλή βούρτσα με τρίχες σε κωνικό σχήμα, έτσι ώστε να εφαρμόζεται εύκολα το προϊόν στις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Απλώστε με γρήγορες ταμποναριστές κινήσεις για να απαλύνετε την ένταση του κονσίλερ.
Πινέλα για eyeliner: Αν έχετε ξεπεράσει προ πολλού την εύκολη λύση του eyeliner-μολύβι, αξίζει να επενδύσετε σε ένα πινέλο ακριβείας, για επαγγελματικό αποτέλεσμα και γατίσιο βλέμμα.

Πινέλα για τα χείλη: Ο ιδανικός τρόπος για να γεμίζετε τα χείλη με ακρίβεια, αλλά και για να αναμειγνύετε διαφορετικά χρώματα κραγιόν μεταξύ τους. Και μην ξεχνάτε πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το κραγιόν σας μέχρι και το τελευταίο ίχνος χρώματος.
Πινέλο φρυδιών: Απαραίτητο αν θέλετε όχι μόνο να τονίσετε, αλλά και να διορθώσετε με ακρίβεια το σχήμα των φρυδιών σας. Με το μέρος που έχει τη βούρτσα, απλώνετε τη σκιά (ειδική για τα φρύδια ή απλή σκιά ματιών σε κατάλληλη απόχρωση), ενώ στη συνέχεια με το χτενάκι (αν έχει), χτενίζετε και πειθαρχείτε τα φρύδια σας.
Πινέλα Fan: Έτσι λέγονται τα πινέλα με μακριές τρίχες σε σχήμα βεντάλιας. Με αυτό απλώνουμε ομοιόμορφα το ρουζ, τα bronzers, τα highlighters πετυχαίνοντας αέρινη κάλυψη. Ωστόσο, η πιο συχνή χρήση του είναι για την απομάκρυνση της σκιάς που έχει σκορπίσει στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

ΩΡΑ ΓΙΑ SHOPPING

Πινέλο για ρουζ, Mac.
Πινέλο για μέικ απ, Estee Lauder.
Πινέλο για τα χείλη, Dior.
Πινέλο Kabuki, Guerlain.
Πινέλο για eyeliner, Sephora.
Πινέλο για σκιά ματιών, Nars.
Πινέλο για κονσίλερ, Make Up for Ever.
Πινέλο φρυδιών, Sephora.
Πινέλο Fan, Laura Mercier.
.

Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.