Μια φορά να ξεχάσεις να βάλεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου είναι αρκετή για να εκτιμήσεις αυτό το star προϊόν και να αντιληφθείς γιατί οποιοδήποτε μακιγιάζ ματιών είναι ημιτελές χωρίς τη συμμετοχή του. Ανακάλυψε τα tips για να τη χρησιμοποιείς σωστά.

Με μια ματιά

Είναι ένα από τα πιο παλιά προϊόντα μακιγιάζ, αφού την πρώτη της εμφάνιση την έκανε στην Αίγυπτο γύρω στο 2000 π.Χ., ενώ η πρώτη αδιάβροχη φόρμουλα φημολογείται πως κυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’40. Στις μέρες μας πια, οι φόρμουλες των μάσκαρα είναι ιδιαίτερα καινοτόμες, αφού αποτελούνται από μαλακτικά στοιχεία και έλαια (όπως η βιταμίνη Ε, η πανθενόλη και το έλαιο argan) που βοηθούν στη θρέψη και την περιποίηση των βλεφαρίδων, αλλά και από ένα δυνατό κοκτέιλ από ίνες και χρωστικές που χαρίζουν έντονο χρώμα καθώς και υψηλής απόδοσης όγκο και μήκος, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ακαταμάχητου βλέμματος.

Μιλάμε για συνθέσεις που αντέχουν στην υγρασία, δεν μουτζουρώνουν, δεν κάνουν σκληρές τις βλεφαρίδες, ενώ αφαιρούνται εύκολα και χωρίς να προκαλούν φθορά την ώρα του ντεμακιγιάζ. Δεν είναι όμως μόνο η σύνθεση που κάνει μια μάσκαρα να ξεχωρίζει, αλλά και το βουρτσάκι της. Μιλάμε για το μαγικό απλικατέρ, που διαχωρίζει τέλεια τις βλεφαρίδες, τις αγκαλιάζει όλες, ενώ φτάνει ακόμα και στις πιο μικρές, καταφέρνοντας έτσι να τις ντύσει ομοιόμορφα με όση ποσότητα και χρώμα χρειάζονται.

Διαβάστε περισσότερα στο Madame Figaro

Kεντρική φωτογραφία: Pixelformula

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS