0
SHARES

Δεν είμαι πια τόσο νέα ώστε όλα να μου συγχωρούνται, με το άλλοθι της ηλικίας. Αντίθετα, είμαι τόσο μεγάλη, ώστε όλα να κρίνονται με βάση την ηλικία μου («σα δε ντρέπεται στην ηλικία της να κάνει αυτά»).
Φανταστείτε τώρα να χτύπαγα και έναν τεράστιο δράκο στην πλάτη. Τεσπά, έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν είχα τρέλα με τα τατουάζ. Αντίθετα, μου προκαλούσαν απέχθεια από τα εφηβικά μου χρόνια. Τα είχα συνδέσει με περιθωριακούς τύπους και τραυματικές εμπειρίες. Τώρα όμως, με όλη αυτή την tattοο-mania, έχω αναθεωρήσει. Βλέπω τόσο υπέροχα σχέδια να στολίζουν χέρια, ώμους, αστραγάλους, που ναι, έχω καταλήξει: το tattoo είναι μια μορφή τέχνης και οι tatoo artists είναι καλλιτέχνες. Παρ' όλα αυτά, δεν θα τολμούσα ποτέ να «σημαδέψω» μια μεγάλη επιφάνεια του σώματός μου.

Ένα από τα υπέροχα σχέδια της 23χρονης tattoo artist Matina VonRat.

Αν θέλω «μανίκι», φοράω μπλούζα με μανίκι και αν θέλω «μπατζάκι», φοράω παντελόνι. Ποιος ξέρει, ίσως στα γεράματα, να αφήσω όλες μου τις προκαταλήψεις πίσω και να χτυπήσω ένα τεράστιο τατουάζ κατά μήκος του ζαρωμένου μου ποδιού, που θα λέει: «Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερη».
Μέχρι να έρθει όμως αυτή η ώρα, θα ήθελα ένα μικροσκοπικό διακριτικό σημαδάκι στα δάχτυλα, στο εσωτερικό του καρπού ή σε εκείνο το σέξι σημείο στη βάση του λαιμού. Έψαξα λοιπόν και βρήκα τα πιο γοητευτικά σχέδια, ίσα για να αντλήσω έμπνευση και να καταλήξω σε αυτό που πραγματικά θα ήθελα να κουβαλάω για πάντα επάνω μου (κάντε «κλικ» στην gallery). 

Δεν είναι τυχαίο που η Matina VonRat σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών, στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτό θα με βοηθήσει και η tattoo artist που θα επιλέξω (ναι, προτιμώ τις γυναίκες τατουατζούδες, γιατί δεν θα ντρέπομαι αν θελήσω να χτυπήσω tattoo σε απόκρυφο σημείο).
Βρήκα λοιπόν την Matina VonRat (κατά κόσμον, Ματίνα) του Dr. Skin Tattoo στη Θεσσαλονίκη και μου έλυσε όλες τις εύλογες (έως και αφελείς) απορίες που είχα για το τατουάζ.

Πονάει το τατουάζ;
Ναι, πονάει. Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο.

Χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία;
Ναι, πρέπει να έρθεις έτοιμη ψυχολογικά, να έχεις φάει καλά, να έχεις κοιμηθεί καλά, γενικώς να είσαι σε άριστη φόρμα.

Ποιες προτιμούν τα μικροσκοπικά σχέδια;
Συνήθως οι γυναίκες άνω των 30-40. Οι πιτσιρίκες τολμάνε ακόμη και το «μανίκι» την πρώτη τους φορά.

Ποια σημεία του σώματος είναι σε πρώτη ζήτηση γι' αυτά τα σχέδια;
Στο εσωτερικού των καρπών, στους αστραγάλους, στη βάση του λαιμού ή στην ωμοπλάτη. Επίσης, ζήτηση έχει το tattoo στα δάχτυλα, ιδίως από νεόνυμφους, εν είδει βέρας.

Ποια είναι τα best-sellers στα λιλιπούτεια σχέδια;
Λουλούδια, καρδούλες, πεταλούδες, φράσεις, ονόματα (κυρίως των παιδιών τους), φτερά, αστέρια.

Ονόματα συντρόφων δεν παίζουν;
Τους συμβουλεύω να τα αποφύγουν. Τους εξηγώ πως το τατουάζ, σε αντίθεση με τον σύντροφο, μένει για πάντα.

Τι πρέπει να προσέξουμε αμέσως μετά την εφαρμογή;
Να κάνουμε τακτικές επαλείψεις με την επουλωτική κρέμα που θα μας συστήσει ο τατουατζής και για 10-15 που διαρκεί η επούλωση, να αποφύγουμε τον ήλιο, τα προϊόντα καθαρισμού σώματος και το νερό. Πριν το ντους, μπορούμε να αλείψουμε την περιοχή με βαζελίνη, έτσι ώστε να αδιαβροχοποιηθεί.

Ποια περίοδος είναι καταλληλότερη για να κάνουμε τατουάζ;
Λόγω των μέτρων προφύλαξης που είπα παραπάνω, καταλαβαίνεις ότι η πλέον ακατάλληλη περίοδος είναι το καλοκαίρι ενώ η καλύτερη είναι ο χειμώνας.

Info
Dr. Skin Tattoo, Σκρα 7, Θεσσαλονίκη, 231 0230357.

 

TAGS