Ίσως είναι το κούρεμα που έχει συνδεθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο με την παριζιάνικη φινέτσα. Και υπάρχει τουλάχιστον μία αφέλεια για κάθε πρόσωπο, αλλά δεν ταιριάζουν όλες οι αφέλειες σε όλες τις γυναίκες. Από τη στιγμή όμως που θα τις κόψουμε, θα περάσει καιρός μέχρι να ξαναμακρύνουν, οπότε θα πρέπει να αποφασίσουμε με προσοχή το στυλ και το μήκος τους. 

Ποιες αφέλειες λοιπόν μάς ταιριάζουν; Αυτά είναι όλα όσα θα ήθελε να σκεφτείς σοβαρά προτού αποφασίσεις μια hairstylist από το Λονδίνο, η Chloe Mckiver.

«Κατανοήστε το σχήμα του προσώπου σας, ώστε να μπορείτε να φανταστείτε πώς ακριβώς θα δείχνουν πάνω σας οι συγκεκριμένες αφέλειες».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

«Αν έχετε μακριά μαλλιά αλλά δεν λούζεστε καθημερινά, έχετε έναν ακόμη λόγο να κάνετε αφέλειες. Το συγκεκριμένο κούρεμα σας επιτρέπει να πιάσετε πίσω τα μαλλιά σας και να φρεσκάρετε μόνο τις αφέλειες».

«Σκεφτείτε το καλά προτού κάνετε πολύ κοντές αφέλειες. Από την εμπειρία μου, ταιριάζουν περισσότερο σε οβάλ, καρδιόσχημα και στρογγυλά πρόσωπα, αν και δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες για κάθε άνθρωπο».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

«Επιλέξτε αφέλειες που διοχετεύουν την προσοχή στα αγαπημένα χαρακτηριστικά σας. Για παράδειγμα, οι πιο μακριές αφέλειες τραβούν τα βλέμματα στα ζυγωματικά ή τη μύτη και μπορούν επίσης να μειώσουν το μήκος σε ένα μακρύ πρόσωπο. Ενώ οι αφέλειες στο πλάι μακραίνουν πιο στρογγυλά πρόσωπα».

«Αν δεν είστε σίγουρες αν θέλετε να κάνετε αφέλειες, δοκιμάστε τον τύπο της “κουρτίνας” που στέκεται στη μία πλευρά του μετώπου. Είναι ευκολότερος στη συντήρηση, καθώς πέφτει μαλακά πάνω από τα μάτια και σας επιτρέπει να στερεώσετε τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά».

«Αν τα μαλλιά σας είναι ατίθασα, θα χρειαστεί να κάνετε πολύ styling στις αφέλειες, γι’ αυτό αναρωτηθείτε καταρχήν αν έχετε τον χρόνο και την υπομονή. Ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι μακριά, που ούτως ή άλλως χρειάζονται περισσότερη περιποίηση από τα κοντά ή μεσαίου μήκους μαλλιά».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

«Βεβαιωθείτε επίσης ότι θα έχετε χρόνο για να πετάγεστε στο κομμωτήριο για ένα φρεσκάρισμα. Μην το δοκιμάσετε ποτέ με το ψαλίδι του σπιτιού σας. Ούτε που θυμάμαι πόσες αφέλειες διόρθωσα μετά την καραντίνα».

«Τα σγουρά μαλλιά μπορεί να δείχνουν πανέμορφα με αφέλειες, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα προϊόντα και τις κατάλληλες τεχνικές για να στρώνουν. Μπορείτε να ξεκινήσετε με κάτι πιο ασφαλές για να δείτε αν σας αρέσει το αποτέλεσμα και μετά να προχωρήσετε σε φουλ αφέλειες».

«Κάντε μελέτη. Δείτε φωτογραφίες από celebrities που έχουν σχήμα προσώπου ή υφή μαλλιών παρόμοια με τα δικά σας και εμπνευστείτε. Είναι κλισέ, αλλά σε εμάς τους κομμωτές αρέσει κάποια καθοδήγηση για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε τι σας ταιριάζει. Μια φωτογραφία από περιοδικό ή από το Instagram θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ποιο λουκ θέλετε να πετύχετε».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS