Ρυτίδες, ένας εχθρός που θεωρούμε ακατανίκητο, αλλά τελικά δεν είναι. Υπάρχουν πολλές αιτίες εμφάνισης πρόωρων ρυτίδων στο πρόσωπο: από την έλλειψη βιταμινών και την κακή ενυδάτωση, μέχρι την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Εκτός όμως από τους εξωγενείς παράγοντες, υπάρχουν και κάποιες συνήθειες που κάνουμε σε καθημερινή βάση και ενισχύουν της εμφάνιση των πρόωρων ρυτίδων. Και δεν τις αποβάλλουμε από την καθημερινότητά μας, αψηφώντας τις συνέπειες που έχουν στο δέρμα μας.

1. Είσαι εκφραστική

Σίγουρα αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις, καθώς συμβαίνει αυτόματα, ανάλογα με τη συναισθηματική κατάσταση που βιώνεις εκείνη τη στιγμή. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να φροντίζεις το πρόσωπό σου να είναι χαλαρό όσο περισσότερο γίνεται, καθώς επίσης και να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα κατά των πρώτων ρυτίδων έκφρασης.

2. Καπνίζεις ή πίνεις με καλαμάκι όλα τα ροφήματα

Εάν είσαι καπνίστρια ή πίνεις τον καφέ σου με καλαμάκι, σίγουρα κάνεις μία συγκεκριμένη κίνηση με τα χείλη σου. Συνεπώς, το δέρμα γύρω από την περιοχή των χειλιών αποδυναμώνει και δημιουργούνται βαθιές ρυτίδες, με αποτέλεσμα το πρόσωπό σου να δείχνει πιο γερασμένο και κουρασμένο.

3. Ξεχνάς να φορέσεις γυαλιά ηλίου, ακόμα και το χειμώνα

Όλες μας γνωρίζουμε τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου στα μάτια μας, όπως επίσης και τα προβλήματα που δημιουργεί στο δέρμα όπως πανάδες, λεκέδες και ρυτίδες ειδικά στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Γι΄αυτό, μην ξεχνάς ποτέ να φοράς τα γυαλιά σου, ακόμα και το χειμώνα, για να αποτρέψεις τη δημιουργία των ενοχλητικών ρυτίδων έκφρασης.

4. Εργάζεσαι πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή

Όταν δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή, υποσυνείδητα παίρνεις εκφράσεις που “αλλοιώνουν” το πρόσωπό σου, με αποτέλεσμα να κάνεις εύκολα ρυτίδες, ειδικά στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια.

TAGS