Όταν έρχεται η στιγμή να διαλέξουμε τι θα προσθέσουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας και τι θα αφήσουμε απέξω, είναι εύκολο να πελαγώσουμε. Η αγορά προτείνει τόσο πολλές και διαφορετικές επιλογές, που κάποιες φορές νιώθουμε την ανάγκη να τα κάνουμε όλα πέρα και, απλά, να πλύνουμε το πρόσωπό μας με το σαμπουάν που έχει περισσέψει (μην το δοκιμάσεις στο σπίτι).

Ένα λάθος που ίσως κάνουμε για λόγους απλότητας και οικονομίας είναι να καθαρίζουμε την επιδερμίδα του προσώπου χρησιμοποιώντας μπάρες σαπουνιού. Όπως όμως προειδοποιεί η αισθητικός των διασήμων Renee Rouleau, με αυτό τον τρόπο σαμποτάρουμε την ομορφιά μας. Η ειδικός παραδέχεται ότι οι σύγχρονες συνθέσεις είναι πολύ πιο απαλές και λιγότερο παρεμβατικές από ό,τι στο παρελθόν, αλλά τα ίδια τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για να διατηρεί το σαπούνι το σχήμα του δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα.

Όπως εξηγεί η Rouleau, το pH τους κυμαίνεται ανάμεσα στο 8 και το 10, δηλαδή είναι υψηλότερο από το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας, που εντοπίζεται γύρω στο 5,5. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Τα σαπούνια με ψηλό pH «στερούν από την επιδερμίδα την υγρασία, φέρνοντάς την σε μια αλκαλική κατάσταση που οδηγεί στην ξηρότητα». Τι προτείνει, εναλλακτικά, η αισθητικός; Ένα ήπιο καθαριστικό σε υγρή ή τζελ μορφή, ειδικά σχεδιασμένο για τη φυσιολογία της επιδερμίδας του προσώπου. Σε κάθε περίπτωση, όποιο προϊόν κι αν χρησιμοποιήσουμε είναι σημαντικό αμέσως μετά τον καθαρισμό να ακολουθήσει η ενυδάτωση, ώστε να μην προλάβει το δέρμα να στεγνώσει.

Δες τρία καθαριστικά προσώπου που μπορείς να αγοράσεις.

Δες το εδώ.

Λοσιόν Καθαρισμού Προσώπου και Ματιών για Μη Ανεκτικό Δέρμα 200ml, Avene, www.boxpharmacy.gr, 9,66€

Δες το εδώ.

Αφρώδης Κρέμα Καθαρισμού Τσάι του Ολύμπου, gr.korres.com

Δες το εδώ.

Gel καθαρισμού Bio Lemongrass Garnier, galeriedebeaute.gr, 4,90 €

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

Κεντρική φωτό: EPA/NIC BOTHMA

TAGS