ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι 2 τύποι ρινοπλαστικής και ποια είναι η ιδανική για κάθε πρόσωπο

Ρινοπλαστική κορυφής ή πλήρης ρινοπλαστική: Πώς θα καταλάβετε ποια είναι η σωστή και ποιες οι διαφορές μεταξύ τους.

Οι 2 τύποι ρινοπλαστικής και ποια είναι η ιδανική για κάθε πρόσωπο

Η εμφάνιση του προσώπου μας και ιδιαίτερα της μύτης (που κατέχει τον κεντρικό ρόλο και προσελκύει το βλέμμα του συνομιλητή), μπορεί να μας κάνει δυστυχισμένους. Ας δούμε ποιες είναι οι επιλογές για τη διόρθωση και σμίλευση μιας νέας μύτης απόλυτα εξατομικευμένη και κατάλληλα σχεδιασμένη για το εκάστοτε πρόσωπο.

Η ρινική κορυφή – Μια από τις δυσκολότερες περιοχές για διαμόρφωση

Η ρινοπλαστική συνολικά είναι περίπλοκη επέμβαση καθώς περιλαμβάνει το λειτουργικό και το αισθητικό μέρος και τα δύο εξίσου σημαντικά και απαιτητικά. Για να έχουμε επιτυχία απαιτούνται συγκεκριμένες χειρουργικές δεξιότητες, γνώσεις και εμπειρία στον τομέα αυτό της λειτουργικής και αισθητικής ρινοπλαστικής. Η διάπλαση της κορυφής είναι το δυσκολότερο κομμάτι της ρινοπλαστικής. Η ρινική κορυφή αποτελείται κυρίως από χόνδρους τους οποίους προσεκτικά και με ειδικές μετρήσεις θα πρέπει να διαπλάσουμε για ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα. Η σωστή προεγχειρητική εκτίμηση και συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο θα μας δώσει πληροφορίες για το επιθυμητό ύψος, πλάτος και κλίση της κορυφής.

Συχνά παράπονα για την κορυφή

Πολύ συχνά οι ασθενείς παραπονούνται για το σχήμα και συγκεκριμένα ενοχλούνται από την

  • πολύ πλατιά και στρογγυλή κορυφή

  • πτωτική με κλίση προς τα χείλη

  • ασύμμετρη και λοξή κορυφή

  • κρεμάμενη στυλίδα

  • έλλειψη διάπλασης κορυφής

  • μειωμένη ή αυξημένη προβολή κορυφής σε σχέση με το πρόσωπο

Tip vs Full Rhinoplasty

Ποιά η διαφορά μεταξύ των δύο επεμβάσεων ;

Η ρινοπλαστική της κορυφής (tip rhinoplasty) εστιάζει κυρίως στο τμήμα αυτό της μύτης, δηλαδή στο ακρορρίνιο. Στόχος της επέμβασης είναι η διάπλαση και σμίλευση του σχήματος αλλά και η στήριξη της κορυφής με το πρόσθιο ρινικό διάφραγμα που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Με τον τρόπο αυτό θα παραμείνει στο ύψος και την κλίση που θα της δώσουμε για πάντα. Η διάπλαση του ακρορρινίου δεν αφορά αλλαγή στο σχήμα της ράχης και του οστού της μύτης επομένως δεν χρειάζονται κατάγματα ή οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο σημείο αυτό, όπως γίνεται στην πλήρη ρινοπλαστική.

Αυτό σημαίνει γρηγορότερη ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία και τις δραστηριότητες. Οιδήματα ή μώλωπες δεν παρατηρούνται. Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα, τις πρώτες εβδομάδες και όχι μήνες μετά. Επίσης, πολύ συχνά η αλλαγή του ακρορρινίου είναι το μόνο που χρειάζεται μετά από μια προηγούμενη ρινοπλαστική. Όταν κανείς είναι δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα μιας προηγούμενης επέμβασης το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για μια εντυπωσιακή βελτίωση είναι να φτιάξουμε εκ νέου το ακρορρίνιο.

Full or Tip Rhinoplasty
Ποιά επέμβαση χρειάζομαι;


Εάν έχετε αποφασίσει ότι το σχήμα της μύτης σας σάς ενοχλεί, εάν υποφέρετε από πονοκεφάλους, δυσκολία στην αναπνοή από τη μύτη ή ροχαλητό επισκεφτείτε έναν ειδικό χειρουργό ρινοπλαστικής. Με την κλινική εξέταση, την ενδοσκόπηση της μύτης και τον απεικονιστικό έλεγχο θα διευκρινιστούν όλα τα σημεία στο εσωτερικό ή το εξωτερικό της μύτης τα οποία εμποδίζουν τη δίοδο του αέρα.
Στη συνέχεια θα γίνει φωτογράφιση και υπολογισμός των αναλογιών της μύτης συνολικά σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, καθώς και υπολογισμός των αναλογιών των επιμέρους τμημάτων της μύτης μεταξύ τους.
Οι επιλογές και οι τύποι της ρινοπλαστικής είναι πολλές και εξατομικεύονται. Ο ρόλος του χειρουργού είναι να επιλέξει την καλύτερη προσέγγιση, σε συνάρτηση πάντα με τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου. Στόχος μας είναι να έχουμε το ιδανικότερο αποτέλεσμα με την ελάχιστη ταλαιπωρία.

*Ευχαριστούμε την Αργυρώ Κυπραίου, Χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο, European and International Diplomat Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρ. Προσώπου Διευθύντρια Τμήματος Λειτουργικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός Όμιλος ΥΓΕΙΑ, νοσ. ΜΗΤΕΡΑ (www.faceanatomy.gr).

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.