ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι 10 καλύτερες συμβουλές ομορφιάς της γιαγιάς

Ποια tips καλλωπισμού μάς δίνουν οι γυναίκες που κάποτε μας νανούριζαν και μας διάβαζαν παραμύθια; Η μόδα αλλάζει, εκείνες όλο και κάτι διαχρονικό έχουν να μας πουν.

Οι 10 καλύτερες συμβουλές ομορφιάς της γιαγιάς
«Ποτέ μη βάζεις στο πρόσωπό σου κάτι που δεν μπορείς να φας», μου είχε πει κάποτε μια ηλικιωμένη, κοκέτα κυρία που είχα συναντήσει τυχαία στο λεωφορείο και από τότε, όταν επιλέγω προϊόντα ομορφιάς, τριγυρίζει στο μυαλό μου. Αν το καλοσκεφτούμε, όχι μόνο δεν είναι παράλογο, αλλά ταιριάζει και με τη σημερινή στροφή καταναλωτών και εταιρειών στα φυσικά προϊόντα. Με αφορμή αυτό, λοιπόν, σκεφτήκαμε να ρωτήσουμε τις γιαγιάδες μας ποιες συμβουλές στιλ και ομορφιάς θα μας έδιναν και ιδού οι χρήσιμες και επίκαιρες σε κάθε εποχή απαντήσεις τους:
1. «Όσες κρέμες και να βάλετε, αν δεν τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά και δεν πίνετε πολύ νερό, δεν θα έχετε λαμπερό πρόσωπο».
Η εμπειρία των γιαγιάδων συμπίπτει με το Α και το Ω των επιστημονικών οδηγιών για την περιποίηση της επιδερμίδας. Στο πρόσωπο αντανακλάται η υγεία ολόκληρου του οργανισμού ή, αντίθετα, η έλλειψη βιταμινών, σιδήρου και ενυδάτωσης. Η ομορφιά, λοιπόν, όπως μας επιβεβαιώνουν κι εκείνες, ξεκινάει από τη διατροφή.
2. «Τα καλύτερα υλικά για αναζωογόνηση είναι στο ψυγείο σας!».
Εντάξει, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα προϊόντα που φτιάχνονται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια των πολυεθνικών εταιρειών καλλυντικών, αλλά για εύκολες και άμεσες λύσεις αρκεί να πάμε μέχρι την κουζίνα μας. Λάδι, γιαούρτι, γάλα, αυγά, μέλι, λαχανικά, φρούτα και ένα σωρό άλλα υλικά αποτελούν τη βάση για φυσικές κρέμες, που έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε εύκολα, με οδηγίες από βιβλία ή το διαδίκτυο, σε χρόνο dt και χωρίς να μπούμε καθόλου σε έξοδα.
3. Οι γιαγιάδες ψηφίζουν… natural look στο μακιγιάζ.
Όσες φορές μας βλέπουν να ετοιμαζόμαστε για έξοδο με concealer, eyeliner, έντονη σκιά, βλεφαρίδα κάγκελο και εκτυφλωτικό lip gloss, αποφασισμένες να σαγηνεύσουμε τα πλήθη, μας κοιτούν λες και έχουν απέναντί τους τον Ε.T. «Γιατί, παιδάκι μου;». Παρόμοια άποψη έχουν και για τις βαριές στρώσεις make-up. «Τόσες ρυτίδες έχεις να κρύψεις;». Ένα σπυράκι να το καλύψεις, του μαύρους κύκλους να τους απαλύνεις, μια φωτεινότητα στα βλέφαρα, τα μάγουλα και τα χείλη να την δώσεις, αλλά κάθε παραφορτωμένη νέα τάση της μόδας τη βρίσκουν μάλλον απωθητική. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν έχουν κι άδικο.
4. «Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα χέρια».
Πρόκειται για μία από τις πιο διαδεδομένες, αλλά και βλαβερές για την υγεία και την ομορφιά μας, συνήθειες. Βρισκόμαστε στο γραφείο, διαβάζουμε ή γράφουμε στον υπολογιστή, σταματάμε λίγο να σκεφτούμε, ακουμπάμε τα χέρια στο πρόσωπό μας και, στο τσακίρ κέφι, σπάμε και κανένα σπυράκι. Bingo! Τα δάχτυλά μας είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μολύνσεων, οπότε τι να μας κάνουν και οι σχολαστικοί καθαρισμοί, όταν εμείς οι ίδιες μεταφέρουμε κάθε τόσο στην επιδερμίδα μας νέα μικρόβια; Βέβαια, ως μια κίνηση που κάνουμε συνήθως ασυναίσθητα, είναι δύσκολο να την ξεσυνηθίσουμε, αλλά καλό είναι σιγά-σιγά να το προσπαθήσουμε.
5. «Μη βγάζετε τα φρύδια σας υπερβολικά».
Πρώτον, γιατί ακόμα κι αν κατά περιόδους τα πολύ λεπτά φρύδια είναι στη μόδα, σε πολλά πρόσωπα δεν ταιριάζουν. Και δεύτερον, γιατί, από ένα σημείο και μετά, οι τρίχες παύουν να αναπαράγονται και εξαφανίζονται. «Και άντε μετά να τις ζωγραφίσεις!», αστειεύονται οι σημερινές 80άρες, που επιμένουν ότι τα μέτρια σε πάχος και καλοσχηματισμένα φρύδια δίνουν περισσότερο βάθος στο βλέμμα και καλύτερη συμμετρία στο πρόσωπο.
6. «Μη βάφετε τα μαλλιά σας πολύ μακριά από το φυσικό».
Η αλήθεια είναι ότι οι γιαγιάδες μας έχουν δει όλα τα trends της μόδας που έχουν περάσει από το κεφάλι μας: Σκούρα καστανή βάση με κατάξανθες ανταύγειες, κόκκινο της φωτιάς, ανοιχτόχρωμη βάση με πιο σκούρες άκρες. Και, φυσικά, όλα αυτά φαίνονται ακόμα πιο παράταιρα όταν υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τον τόνο της επιδερμίδας. «Κάνε μια αλλαγή», θα σου πουν. «Αλλά αυτό το τρικολόρε τι το ’θελες;».
7. «Γυμναστική, αντί για δίαιτες πείνας».
Πρόκειται, βέβαια, για τις γυναίκες μιας γενιάς που έχει ζήσει σε πολύ στερημένες εποχές. «Πρώτα η υγεία και μετά η αισθητική», επιμένουν, λοιπόν, δικαιολογημένα. Επιπλέον, δεν δείχνουν να συμπαθούν καθόλου τη σημερινή μόδα με τα skinny σώματα. Αν τους πεις ότι ξεκινάς γυμναστική, θα σε ενθαρρύνουν. Μην τους πεις μόνο ότι αρχίζεις καμιά δίαιτα με μετρημένες μπουκιές…
8. «Να κοιμάστε καλά».
Όταν ξενυχτάμε σερφάροντας στο ίντερνετ, μας ρωτούν παραξενεμένες τι μας προσφέρει αυτό. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, την επόμενη μέρα, όταν μας βλέπουν με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, αδυναμία συγκέντρωσης και ενέργεια στο μηδέν. Για την «κλασική» γιαγιά, ο καλός ύπνος, μαζί με την καλή διατροφή, είναι η βάση για την υγεία και την ομορφιά κάθε γυναίκας. Και την έλλειψή τους, κανένα από τα υπόλοιπα beauty tips δεν μπορεί να καμουφλάρει.
9. «Η ανδρόγυνη συμπεριφορά, δεν σας χαρίζει πόντους».
Τις έχετε δει ποτέ να καμαρώνουν για μας, όταν είμαστε φωνακλούδες, επιθετικές ή ντυμένες σα να πάμε για δουλειά σε εργοτάξιο; Μάλλον όχι. Για τη δική τους γενιά, οι γυναίκες πρέπει να είναι πάντα κομψές και «classy», τόσο στο ντύσιμο, όσο και στη συμπεριφορά. Κι αν αυτό το στιλ σας φαίνεται ξεπερασμένο εν έτει 2015, δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε με το πόσες ανδρικές καρδιές θα κάψετε.
10. Let go.
Τέλος, για το καλό της … ψυχικής μας υγείας, οι γιαγιάδες μάς προτείνουν να αφήνουμε πολλά από όσα συμβαίνουν, απλώς να περνάνε. Κι ενώ εμείς ωρυόμαστε ότι η εταιρεία που δουλεύαμε έκλεισε, χωρίσαμε με το σύντροφό μας ή το καινούριο iPhone μας χάλασε στα καλά καθούμενα, εκείνες απαντούν: «Ξέρετε τι έχει περάσει η δική μας γενιά; Μη μεγαλοποιείτε, λοιπόν, τα πράγματα». Κοινώς, ψυχραιμία. Θα μας κάνει να δείχνουμε και πιο όμορφες.

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

Περισσότερα από

Ομορφιά

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.