Μπορεί στην Ελλάδα το καλοκαίρι να κρατά πολύ περισσότερο από τρεις μήνες αλλά κάποια στιγμή ο χειμώνας φτάνει απαιτώντας να αλλάξουμε την ρουτίνα ομορφιάς μας. Οι χειμωνιάτικες συνήθειες ομορφιάς είναι εντελώς διαφορετικές από τις καλοκαιρινές. Η εποχή που διανύουμε έχει τους δικούς της κανόνες και οφείλουμε να προσαρμοστούμε σε αυτούς για να καλύψουμε επαρκώς τις νέες ανάγκες που προκύπτουν.

 

Ενώ το καλοκαίρι κάνουμε focus περισσότερο στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας επενδύοντας σε scrub και κρέμες, που ελέγχουν την εκροή σμήγματος, τον χειμώνα η έντονη ξηρότητα που παρατηρείται στο δέρμα μάς αναγκάζει να αναζητήσουμε προϊόντα με σύνθεση που ενισχύει την ενυδάτωση και προλαμβάνει τους ερεθισμούς. Αυτό ισχύει και για το σώμα και για το πρόσωπο.

Τον χειμώνα υπάρχει έξαρση σε διάφορες, δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ψωρίαση και το έκζεμα. Πολλές φορές, μάλιστα, κάποιοι συγχέουν τις δύο αυτές παθήσεις, με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν την σωστή θεραπεία. Μόλις παρατηρήσετε έντονο κνησμό ή κάποια φλεγμονή στο δέρμα σας, επισκεφτείτε έναν ειδικό για να έχετε την σωστή διάγνωση.

Χέρια και χείλη: οι περιοχές που βάλλονται περισσότερο τον χειμώνα καθώς εκτίθενται περισσότερο στις εξωτερικές συνθήκες. Για να αντιμετωπίσετε το τράβηγμα, τον πόνο και τα αντιαισθητικά σκασίματα, οφείλετε να έχετε πάντα στην τσάντα σας μια κρέμα χεριών και ένα πλούσιο lip balm.

Είναι γεγονός ότι μετά από μια κρύα μέρα στους δρόμους, το μόνο που θα θέλατε είναι ένα ζεστό (πολλές φορές καυτό) μπάνιο για να χαλαρώσετε και να ζεσταθείτε. Το ζεστό νερό, όμως, εντείνει την ξηρότητα, γι’ αυτό και καλό είναι να το αποφύγετε. Προτιμήστε ένα χλιαρό αφρόλουτρο, στο οποίο θα έχετε ρίξει γενναία ποσότητα από πολύτιμα έλαια. Αμέσως μόλις βγείτε από το μπάνιο, ταμπονάρετε το σώμα σας με μια πετσέτα και ενυδατώστε το είτε με κάποιο λάδι που συγκρατεί την υγρασία στην επιδερμίδα είτε με μια πλούσια κρέμα σώματος.

Η εποχή αυτή είναι ιδανική για να αντιμετωπίσετε τις πανάδες και τις δυσχρωμίες, είτε με κάποια λευκαντική κρέμα είτε με laser. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφαρμόζετε, καθημερινά, την αντηλιακή σας. Το αντίθετο. Οι βλαβερές UV ακτίνες σάς απειλούν με την ίδια ένταση και τον χειμώνα.

Τις ίδιες ανάγκες με την επιδερμίδα σας έχουν και τα μαλλιά. Ειδικά τώρα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά πιστολάκι, τα μαλλιά σας έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για ενυδάτωση. Επενδύστε σε πλούσιες μάσκες, κρέμες που καταπολεμούν το φριζάρισμα και serum που φροντίζουν εντατικά τις ξηρές άκρες.

 

 

 

 

 

TAGS