Μπορείτε να φανταστείτε έναν οικιακό εκτυπωτή που σκανάρει την επιδερμίδα μας και στη συνέχεια εκτυπώνει την τέλεια απόχρωση μέικαπ για το δικό μας πρόσωπο; Κι όμως υπάρχει: είναι το νέο, σχεδόν sci-fi γκάτζετ Opte, προϊόν 13 ετών έρευνας. Παρά το υψηλό κόστος του (σχεδόν 600 δολάρια), έχει ήδη λίστα αναμονής 25.000 ατόμων.

Αυτή η επαναστατική πρόταση της εταιρείας P&G Ventures είναι ένα εργαλείο ομορφιάς στο μέγεθός της παλάμης μας, ιδανικό για όσες γυναίκες έχουν κηλίδες, ακμή ή άλλες ατέλειες στην επιδερμίδα τους. Αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, ένα αληθινό φίλτρο επεξεργασίας για το πρόσωπο. Πώς λειτουργεί ακριβώς; Ένας από τους δημιουργούς του, ο Thomas Rabe, εξήγησε στο Harpers Bazaar: «Εντοπίζει περισσότερες ατέλειες και δυσχρωμίες από το ανθρώπινο μάτι. Δεν είναι μόνο ο μοναδικός εκτυπωτής χειρός για αισθητική χρήση αλλά και ο μοναδικός οικιακός εκτυπωτής χειρός».

Η αποτελεσματικότητά του βασίζεται σε μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας που τον συνοδεύει, η οποία καταγράφει πάνω από 200 εικόνες ανά δευτερόλεπτο σκανάροντας το δέρμα με μπλε φως και ανιχνεύοντας περιοχές σκουρότερες από την υπόλοιπη επιφάνειά του. Μόλις αναγνωρίσει τις δυσχρωμίες, απελευθερώνει σταγονίδια ενός σέρουμ με χρώμα ειδικά σχεδιασμένου ώστε να καλύπτει τις ατέλειες. Η όλη διαδικασία παίρνει γύρω στα πέντε λεπτά και το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εταιρεία είναι ένα αόρατο και ταυτόχρονα αψεγάδιαστο μέικαπ. Ωστόσο εκτός από καλυπτική υπόσχεται και θεραπευτική δράση, χάρη στη νικοτιναμίδη που περιέχει, μια ουσία που με την πάροδο του χρόνου μειώνει την όψη των κηλίδων. 

Μάλιστα το μέικαπ της Opte μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για δυσχρωμίες στην περιοχή του στήθους, όπου «πολλές γυναίκες έχουν βλάβες από τον ήλιο» κατά τον Rabe. «Αποφεύγουν να φορούν μέικαπ σε εκείνη την περιοχή, επειδή μπορεί να αφήσει λεκέδες στα ρούχα, αλλά το Opte δεν λερώνει».

Δείτε το εδώ

OPTE Precision System, opte.com, $599

Δείτε πώς λειτουργεί στο παρακάτω βίντεο:


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

photo: EPA
 

TAGS