ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Έλληνας γιατρός που δημιούργησε στο Λονδίνο την αγαπημένη σειρά καλλυντικών των celebrities

Τα 111SKIN του δρος Αλεξανδρίδη, που λατρεύονται από τις Βικτόρια Μπέκαμ, Λίλι Όλτριντζ, Μπέλα Χαντίντ, υπόσχονται αποτελέσματα εφάμιλλα μιας θεραπείας στο ιατρείο.

Ο Έλληνας γιατρός που δημιούργησε στο Λονδίνο την αγαπημένη σειρά καλλυντικών των celebrities

Και ξαφνικά το Instagram πλημμύρισε από stories και εικόνες που όλα συνδέονται με ένα συγκεκριμένο, βρετανικό brand καλλυντικών. Οι πιο επιδραστικές γυναίκες των social media -Κιμ Καρντάσιαν, Μπέλα Χαντίντ, Ρόζι Χάντινγκτον- άρχισαν να βγάζουν αυτοπορτρέτα με την ίδια μάσκα προσώπου, συνοδεύοντάς τα με το tag 111SKIN. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι πίσω από αυτό το brand βρίσκεται ένας Έλληνας γιατρός, ο δρ Γιάννης Αλεξανδρίδης - πλαστικός χειρουργός, M.D., F.A.C.S., ιδρυτής και επικεφαλής των 111SKIN και μιας κλινικής στο νούμερο 111 της Harley Street στο Λονδίνο.

Ό,τι ξεκίνησε ως μια προσπάθεια του Έλληνα γιατρού να αναπτύξει ένα προϊόν που θα βοηθούσε στην επούλωση του δέρματος μετά από μια επέμβαση, οδήγησε στη συνεργασία του με ειδικούς στις επιστήμες του διαστήματος. Και κατέληξε σε μια πατενταρισμένη, καινοτόμο φόρμουλα η οποία έγινε η βάση για σέρουμ, μάσκες και άλλα προϊόντα περιποίησης που έχουν αρχίσει να κατακτούν τον κόσμο. Τι συμβαίνει όταν οι επιστήμες του διαστήματος τίθενται στην υπηρεσία της ομορφιάς; Η απάντηση, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που μας έδωσε.

Ο Έλληνας γιατρός που δημιούργησε στο Λονδίνο την αγαπημένη σειρά καλλυντικών των celebrities
Πίσω από αυτό το brand 111SKIN που αγαπούν οι celebrities βρίσκεται ένας Έλληνας γιατρός, ο δρ Γιάννης Αλεξανδρίδης - πλαστικός χειρουργός, M.D., F.A.C.S., ιδρυτής και επικεφαλής των 111SKIN και μιας κλινικής στο νούμερο 111 της Harley Street στο Λονδίνο.

Τι σας οδήγησε στο Λονδίνο και γιατί αποφασίσατε να ιδρύσετε το brand 111SKIN;

«Μεγάλωσα στην Αθήνα και ολοκλήρωσα την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή μου αποφάσισα να συνεχίσω στις ΗΠΑ τις σπουδές μου στη χειρουργική και την πλαστική χειρουργική. Αρχικά σπούδασα γενική χειρουργική στο Ιατρικό Κέντρο Άλμπερτ Αϊνστάιν και στη συνέχεια ειδικεύτηκα στην πλαστική χειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και στη μικροχειρουργική και την κρανιοπροσωπική χειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ.

»Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, αρχικά σκόπευα να επιστρέψω στην Αθήνα για να ξεκινήσω την καριέρα μου αλλά μού δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ στο Λονδίνο πλάι σε έναν διάσημο πλαστικό χειρουργό. Μόλις άρχισα την πρακτική μου εκεί, ερωτεύτηκα την πόλη και δεδομένου ότι και η τοποθεσία ήταν ιδανική, κοντά στην Αθήνα, αποφάσισα να δημιουργήσω την κλινική μου στη Harley Street και να κάνω το Λονδίνο έδρα μου.

«Παρατηρώ μια μεγάλη στροφή προς σπιτικές θεραπείες, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερα προϊόντα που προσφέρουν αποτελέσματα κλινικού επιπέδου από την άνεση του σπιτιού τους»

»Όσον αφορά την ίδρυση του 111SKIN, αρχικά δεν σκόπευα να λανσάρω τη δική μου σειρά προϊόντων περιποίησης. Πρόθεσή μου ήταν να αναπτύξω προϊόντα που θα επιτάχυναν την ανάρρωση μετά την επέμβαση. Αυτό οδήγησε σε μια συνεργασία με ειδικούς στις επιστήμες του διαστήματος και μαζί δημιουργήσαμε το πρώτο σέρουμ επούλωσης που συνεχίζω να χορηγώ στους ασθενείς μου στο πλαίσιο της μετανοσηλευτικής φροντίδας με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε συνέχεια αυτής της ανακάλυψης και βασισμένος στην αρχική φόρμουλα του θεραπευτικού σέρουμ, δημιούργησα τη σειρά προϊόντων καθημερινής χρήσης 111SKIN».

«Σε συνεργασία με ειδικούς στις επιστήμες του διαστήματος δημιουργήσαμε το πρώτο σέρουμ επούλωσης που συνεχίζω να χορηγώ στους ασθενείς μου στο πλαίσιο της μετανοσηλευτικής φροντίδας με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα». Η φωτό από την κλινική του δρος Αλεξανδρίδη στη Harley Street.

Τι κάνει τα καλλυντικά προϊόντα 111SKIN να ξεχωρίσουν; Ποια είναι η πιο χαρακτηριστική καινοτομία του brand σας;

«Η διαδικασία ανάπτυξης και οι καινοτόμες φόρμουλες. Όλα τα προϊόντα μας είναι εμπνευσμένα από ασθενείς που παρακολουθώ σε καθημερινή βάση. Παρατηρώ από πρώτο χέρι τις δερματολογικές καταστάσεις τους και ξεχωρίζω οποιαδήποτε ζητήματα θεωρώ ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν, που στη συνέχεια συνδυάζω με τις γνώσεις μου πάνω στην επανορθωτική διαδικασία του δέρματος για να δημιουργήσω προϊόντα με αποτελέσματα κλινικού επιπέδου.

»Η πιο ξεχωριστή καινοτομία είναι μια πατενταρισμένη φόρμουλα, θεμελιώδες συστατικό σε πολλά προϊόντα μας: η φόρμουλα NAC Y2, την οποία ανέπτυξα σε συνεργασία με τους ειδικούς στις επιστήμες του διαστήματος. Ένα ισχυρό συστατικό, λόγω της ποικιλόμορφης και πλούσιας σε αντιοξειδωτικά σύνθεσής του, που βοηθάει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και στην προστασία από περιβαλλοντικές απειλές, που φωτίζει και ανανεώνει την επιδερμίδα».

«Η πιο ξεχωριστή καινοτομία μας είναι μια πατενταρισμένη φόρμουλα, η NAC Y2, που βοηθάει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και στην προστασία από περιβαλλοντικές απειλές, που φωτίζει και ανανεώνει την επιδερμίδα». Η φωτό από την κλινική στη Harley Street.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας προϊόν και γιατί;

«Είναι το σέρουμ Y Theorem Repair, που έχει εμπνεύσει και την υπόλοιπη σειρά. Αναπτύχθηκε σύμφωνα με το Dramatic Healing Serum το οποίο μέχρι σήμερα συνταγογραφώ στους ασθενείς μου που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να ενισχύσει τη διαδικασία επούλωσης.

»Το Y Theorem Repair Serum είναι ένα προϊόν-σταθερή αξία που χρησιμοποιώ καθημερινά. Επίσης η σειρά μας από μάσκες, 111SKIN Bio Cellulose Masks, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Αξιοποιούν την πιο προηγμένη τεχνολογία της αγοράς, καθώς προσκολλώνται στο πρόσωπο σαν δεύτερο δέρμα, με ίνες 500 φορές λεπτότερες από εκείνες μιας υφασμάτινης μάσκας, κλειδώνοντας την υγρασία στο εσωτερικό του και βοηθώντας στην απορρόφηση των ευεργετικών θρεπτικών στοιχείων».

«Αγαπημένο μου προϊόν είναι το σέρουμ Y Theorem Repair, που έχει εμπνεύσει και την υπόλοιπη σειρά. Σταθερή αξία, που χρησιμοποιώ καθημερινά».

Μπορείτε να αναφέρετε κάποιους από τους διάσημους πελάτες σας;

«Όλοι οι ειδικοί στη βιομηχανία της ομορφιάς, επώνυμοι και μοντέλα. Από την Κιμ Καρντάσιαν, τη Βικτόρια Μπέκαμ και τη Huda Kattan της σειράς προϊόντων Huda Beauty μέχρι τη Μάργκοτ Ρόμπι, τη Μπέλα Χαντίντ, τη Λίλι Όλντριτζ και την Ιζαμπέλ Γκουλάρτ, για να αναφέρω μόνο μερικούς».

«Στους πελάτες μας είναι όλοι οι ειδικοί στη βιομηχανία της ομορφιάς, επώνυμοι και μοντέλα. Από την Κιμ Καρντάσιαν, τη Βικτόρια Μπέκαμ και τη Huda Kattan της σειράς προϊόντων Huda Beauty μέχρι τη Μάργκοτ Ρόμπι, τη Μπέλα Χαντίντ, τη Λίλι Όλντριτζ και την Ιζαμπέλ Γκουλάρτ, για να αναφέρω μόνο μερικούς». Φωτό: @kimkardashian

Ποιες είναι οι νέες, πολλά υποσχόμενες τάσεις στην αισθητική ιατρική;

«Παρατηρώ μια μεγάλη στροφή προς σπιτικές θεραπείες, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερα προϊόντα που προσφέρουν αποτελέσματα κλινικού επιπέδου από την άνεση του σπιτιού τους. Είναι συναρπαστικό, καθώς πρόκειται για ένα πεδίο στο οποίο πρωτοπορούμε μετά το λανσάρισμα των 111SKIN. Η μάσκα μας Meso Infusion Overnight Mask αποτελεί μια εναλλακτική στη μεσοθεραπεία, καθώς χρησιμοποιεί μια καινοτόμο τεχνολογία με 150 μικροκώνους καθαρής Βιταμίνης C και Υαλουρονικού Οξέος που απορροφώνται από το δέρμα μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών. Επίσης το LUNAR28 είναι ένα μοναδικό σύστημα αντιγήρανσης και λάμψης σχεδιασμένο ως ένα πρόγραμμα 28 ημερών που αντιμετωπίζει τις δυσχρωμίες και τη θαμπάδα στο δέρμα».

«Παρατηρώ μια μεγάλη στροφή προς σπιτικές θεραπείες, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερα προϊόντα που προσφέρουν αποτελέσματα κλινικού επιπέδου από την άνεση του σπιτιού τους».

Δείτε μερικά ακόμα προϊόντα 111SKIN.

Info

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα 111SKIN από το www.111skin.com, από το Net-a-Porter, καθώς και από τα ξενοδοχεία Daios Cove στην Κρήτη και Santa Marina στη Μύκονο. Περισσότερες πληροφορίες για τον δρα Αλεξανδρίδη και την κλινική του στο www.111harleystreet.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

30 Ιαν 2023

Έτοιμη σε 5 λεπτά- Το φυσικό μακιγιάζ που κάνουν οι beauty experts όταν δεν έχουν χρόνο

Για να είσαι πάντα στην ώρα σου, σου ετοιμάσαμε έναν οδηγό ταχύτητας και αποτελεσματικότητας για να κάνεις ένα φυσικό μακιγιάζ σε ακριβώς 5 λεπτά.

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Ιαν 2023

Αυτά είναι το μοναδικά προϊόντα που πρέπει να βάλεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου μετά τα 40

Αν αναρωτιέσαι ποιο αντιγηραντικό προϊόν πρέπει να βάλεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου μετά τα 40 σου έχουμε την απάντηση.

25 Ιαν 2023

Άννα Βίσση: Τo νέο κούρεμα και το χρώμα μαλλιών που την έκαναν να μοιάζει 10 χρόνια νεότερη

H τραγουδίστρια έκοψε τα μαλλιά της ενώ ενέδωσε σε μία ψυχρή απόχρωση ξανθού.

22 Ιαν 2023

Αντιγήρανση και αρχιτεκτονική, δύο επιστήμες που συνδέονται στενά.

Οι επιστήμονες εμπνέονται από τις αρχές της αρχιτεκτονικής για να προσφέρουν ανόρθωση και νεανική όψη στην επιδερμίδα του προσώπου.

21 Ιαν 2023

Αγνώριστη η Μαρία Σολωμού: Το κοντό, ξανθό καρέ που δίχασε τους fans της

Άλλο ένα hair transformation από την ηθοποιό που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

19 Ιαν 2023

Σταματίνα Τσιμτσιλή | Τα αντιρυτιδικά προϊόντα περιποίησης στα οποία ορκίζεται

Η σειρά προϊόντων με αγνά συστατικά που χρησιμοποιεί καθημερινά.

15 Ιαν 2023

5 κινήσεις που πρέπει να αποφεύγεις για να έχεις δυνατά μαλλιά

Αυτές οι κακές συνήθειες styling είναι συχνά υπεύθυνες για τα μαλλιά που χάνουν τη ζωντάνια τους και σπάνε.

15 Ιαν 2023

Οι 5 καλύτερες κρέμες σώματος με άρωμα σαπουνιού και καθαριότητας

Για να μυρίζεις όλη μέρα σαν να βγήκες μόλις από το ντους.

10 Ιαν 2023
08 Ιαν 2023

7 αφρόλουτρα με άρωμα πούδρας που θα σε κάνουν να μη θέλεις να βγεις από το μπάνιο

Με νότες τριαντάφυλλου, λευκών λουλουδιών, musk, βανίλιας και ανθών κερασιάς.

07 Ιαν 2023

Μαρία Ναυπλιώτου: Το αντιγηραντικό σέρουμ που χρησιμοποιεί καθημερινά μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το μπότοξ

Μια πιο οικονομική (και σίγουρα πιο safe και φυσική) εναλλακτική του μπότοξ για απόλυτα νεανική επιδερμίδα.