ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Έλληνας γιατρός που δημιούργησε στο Λονδίνο την αγαπημένη σειρά καλλυντικών των celebrities

Τα 111SKIN του δρος Αλεξανδρίδη, που λατρεύονται από τις Βικτόρια Μπέκαμ, Λίλι Όλτριντζ, Μπέλα Χαντίντ, υπόσχονται αποτελέσματα εφάμιλλα μιας θεραπείας στο ιατρείο.

Ο Έλληνας γιατρός που δημιούργησε στο Λονδίνο την αγαπημένη σειρά καλλυντικών των celebrities

Και ξαφνικά το Instagram πλημμύρισε από stories και εικόνες που όλα συνδέονται με ένα συγκεκριμένο, βρετανικό brand καλλυντικών. Οι πιο επιδραστικές γυναίκες των social media -Κιμ Καρντάσιαν, Μπέλα Χαντίντ, Ρόζι Χάντινγκτον- άρχισαν να βγάζουν αυτοπορτρέτα με την ίδια μάσκα προσώπου, συνοδεύοντάς τα με το tag 111SKIN. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι πίσω από αυτό το brand βρίσκεται ένας Έλληνας γιατρός, ο δρ Γιάννης Αλεξανδρίδης - πλαστικός χειρουργός, M.D., F.A.C.S., ιδρυτής και επικεφαλής των 111SKIN και μιας κλινικής στο νούμερο 111 της Harley Street στο Λονδίνο.

Ό,τι ξεκίνησε ως μια προσπάθεια του Έλληνα γιατρού να αναπτύξει ένα προϊόν που θα βοηθούσε στην επούλωση του δέρματος μετά από μια επέμβαση, οδήγησε στη συνεργασία του με ειδικούς στις επιστήμες του διαστήματος. Και κατέληξε σε μια πατενταρισμένη, καινοτόμο φόρμουλα η οποία έγινε η βάση για σέρουμ, μάσκες και άλλα προϊόντα περιποίησης που έχουν αρχίσει να κατακτούν τον κόσμο. Τι συμβαίνει όταν οι επιστήμες του διαστήματος τίθενται στην υπηρεσία της ομορφιάς; Η απάντηση, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που μας έδωσε.

Ο Έλληνας γιατρός που δημιούργησε στο Λονδίνο την αγαπημένη σειρά καλλυντικών των celebrities
Πίσω από αυτό το brand 111SKIN που αγαπούν οι celebrities βρίσκεται ένας Έλληνας γιατρός, ο δρ Γιάννης Αλεξανδρίδης - πλαστικός χειρουργός, M.D., F.A.C.S., ιδρυτής και επικεφαλής των 111SKIN και μιας κλινικής στο νούμερο 111 της Harley Street στο Λονδίνο.

Τι σας οδήγησε στο Λονδίνο και γιατί αποφασίσατε να ιδρύσετε το brand 111SKIN;

«Μεγάλωσα στην Αθήνα και ολοκλήρωσα την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή μου αποφάσισα να συνεχίσω στις ΗΠΑ τις σπουδές μου στη χειρουργική και την πλαστική χειρουργική. Αρχικά σπούδασα γενική χειρουργική στο Ιατρικό Κέντρο Άλμπερτ Αϊνστάιν και στη συνέχεια ειδικεύτηκα στην πλαστική χειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και στη μικροχειρουργική και την κρανιοπροσωπική χειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ.

»Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, αρχικά σκόπευα να επιστρέψω στην Αθήνα για να ξεκινήσω την καριέρα μου αλλά μού δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ στο Λονδίνο πλάι σε έναν διάσημο πλαστικό χειρουργό. Μόλις άρχισα την πρακτική μου εκεί, ερωτεύτηκα την πόλη και δεδομένου ότι και η τοποθεσία ήταν ιδανική, κοντά στην Αθήνα, αποφάσισα να δημιουργήσω την κλινική μου στη Harley Street και να κάνω το Λονδίνο έδρα μου.

«Παρατηρώ μια μεγάλη στροφή προς σπιτικές θεραπείες, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερα προϊόντα που προσφέρουν αποτελέσματα κλινικού επιπέδου από την άνεση του σπιτιού τους»

»Όσον αφορά την ίδρυση του 111SKIN, αρχικά δεν σκόπευα να λανσάρω τη δική μου σειρά προϊόντων περιποίησης. Πρόθεσή μου ήταν να αναπτύξω προϊόντα που θα επιτάχυναν την ανάρρωση μετά την επέμβαση. Αυτό οδήγησε σε μια συνεργασία με ειδικούς στις επιστήμες του διαστήματος και μαζί δημιουργήσαμε το πρώτο σέρουμ επούλωσης που συνεχίζω να χορηγώ στους ασθενείς μου στο πλαίσιο της μετανοσηλευτικής φροντίδας με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε συνέχεια αυτής της ανακάλυψης και βασισμένος στην αρχική φόρμουλα του θεραπευτικού σέρουμ, δημιούργησα τη σειρά προϊόντων καθημερινής χρήσης 111SKIN».

«Σε συνεργασία με ειδικούς στις επιστήμες του διαστήματος δημιουργήσαμε το πρώτο σέρουμ επούλωσης που συνεχίζω να χορηγώ στους ασθενείς μου στο πλαίσιο της μετανοσηλευτικής φροντίδας με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα». Η φωτό από την κλινική του δρος Αλεξανδρίδη στη Harley Street.

Τι κάνει τα καλλυντικά προϊόντα 111SKIN να ξεχωρίσουν; Ποια είναι η πιο χαρακτηριστική καινοτομία του brand σας;

«Η διαδικασία ανάπτυξης και οι καινοτόμες φόρμουλες. Όλα τα προϊόντα μας είναι εμπνευσμένα από ασθενείς που παρακολουθώ σε καθημερινή βάση. Παρατηρώ από πρώτο χέρι τις δερματολογικές καταστάσεις τους και ξεχωρίζω οποιαδήποτε ζητήματα θεωρώ ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν, που στη συνέχεια συνδυάζω με τις γνώσεις μου πάνω στην επανορθωτική διαδικασία του δέρματος για να δημιουργήσω προϊόντα με αποτελέσματα κλινικού επιπέδου.

»Η πιο ξεχωριστή καινοτομία είναι μια πατενταρισμένη φόρμουλα, θεμελιώδες συστατικό σε πολλά προϊόντα μας: η φόρμουλα NAC Y2, την οποία ανέπτυξα σε συνεργασία με τους ειδικούς στις επιστήμες του διαστήματος. Ένα ισχυρό συστατικό, λόγω της ποικιλόμορφης και πλούσιας σε αντιοξειδωτικά σύνθεσής του, που βοηθάει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και στην προστασία από περιβαλλοντικές απειλές, που φωτίζει και ανανεώνει την επιδερμίδα».

«Η πιο ξεχωριστή καινοτομία μας είναι μια πατενταρισμένη φόρμουλα, η NAC Y2, που βοηθάει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και στην προστασία από περιβαλλοντικές απειλές, που φωτίζει και ανανεώνει την επιδερμίδα». Η φωτό από την κλινική στη Harley Street.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας προϊόν και γιατί;

«Είναι το σέρουμ Y Theorem Repair, που έχει εμπνεύσει και την υπόλοιπη σειρά. Αναπτύχθηκε σύμφωνα με το Dramatic Healing Serum το οποίο μέχρι σήμερα συνταγογραφώ στους ασθενείς μου που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να ενισχύσει τη διαδικασία επούλωσης.

»Το Y Theorem Repair Serum είναι ένα προϊόν-σταθερή αξία που χρησιμοποιώ καθημερινά. Επίσης η σειρά μας από μάσκες, 111SKIN Bio Cellulose Masks, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Αξιοποιούν την πιο προηγμένη τεχνολογία της αγοράς, καθώς προσκολλώνται στο πρόσωπο σαν δεύτερο δέρμα, με ίνες 500 φορές λεπτότερες από εκείνες μιας υφασμάτινης μάσκας, κλειδώνοντας την υγρασία στο εσωτερικό του και βοηθώντας στην απορρόφηση των ευεργετικών θρεπτικών στοιχείων».

«Αγαπημένο μου προϊόν είναι το σέρουμ Y Theorem Repair, που έχει εμπνεύσει και την υπόλοιπη σειρά. Σταθερή αξία, που χρησιμοποιώ καθημερινά».

Μπορείτε να αναφέρετε κάποιους από τους διάσημους πελάτες σας;

«Όλοι οι ειδικοί στη βιομηχανία της ομορφιάς, επώνυμοι και μοντέλα. Από την Κιμ Καρντάσιαν, τη Βικτόρια Μπέκαμ και τη Huda Kattan της σειράς προϊόντων Huda Beauty μέχρι τη Μάργκοτ Ρόμπι, τη Μπέλα Χαντίντ, τη Λίλι Όλντριτζ και την Ιζαμπέλ Γκουλάρτ, για να αναφέρω μόνο μερικούς».

«Στους πελάτες μας είναι όλοι οι ειδικοί στη βιομηχανία της ομορφιάς, επώνυμοι και μοντέλα. Από την Κιμ Καρντάσιαν, τη Βικτόρια Μπέκαμ και τη Huda Kattan της σειράς προϊόντων Huda Beauty μέχρι τη Μάργκοτ Ρόμπι, τη Μπέλα Χαντίντ, τη Λίλι Όλντριτζ και την Ιζαμπέλ Γκουλάρτ, για να αναφέρω μόνο μερικούς». Φωτό: @kimkardashian

Ποιες είναι οι νέες, πολλά υποσχόμενες τάσεις στην αισθητική ιατρική;

«Παρατηρώ μια μεγάλη στροφή προς σπιτικές θεραπείες, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερα προϊόντα που προσφέρουν αποτελέσματα κλινικού επιπέδου από την άνεση του σπιτιού τους. Είναι συναρπαστικό, καθώς πρόκειται για ένα πεδίο στο οποίο πρωτοπορούμε μετά το λανσάρισμα των 111SKIN. Η μάσκα μας Meso Infusion Overnight Mask αποτελεί μια εναλλακτική στη μεσοθεραπεία, καθώς χρησιμοποιεί μια καινοτόμο τεχνολογία με 150 μικροκώνους καθαρής Βιταμίνης C και Υαλουρονικού Οξέος που απορροφώνται από το δέρμα μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών. Επίσης το LUNAR28 είναι ένα μοναδικό σύστημα αντιγήρανσης και λάμψης σχεδιασμένο ως ένα πρόγραμμα 28 ημερών που αντιμετωπίζει τις δυσχρωμίες και τη θαμπάδα στο δέρμα».

«Παρατηρώ μια μεγάλη στροφή προς σπιτικές θεραπείες, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερα προϊόντα που προσφέρουν αποτελέσματα κλινικού επιπέδου από την άνεση του σπιτιού τους».

Δείτε μερικά ακόμα προϊόντα 111SKIN.

Info

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα 111SKIN από το www.111skin.com, από το Net-a-Porter, καθώς και από τα ξενοδοχεία Daios Cove στην Κρήτη και Santa Marina στη Μύκονο. Περισσότερες πληροφορίες για τον δρα Αλεξανδρίδη και την κλινική του στο www.111harleystreet.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

11 Αυγ 2022

Long Hair Don't Care: Τα καλύτερα μακριά κουρέματα για μετά τα 60

Ποιος είπε ότι τα μακριά μαλλιά είναι προνόμιο μόνο των 20 και 30+;

09 Αυγ 2022

Αυτό είναι το πιο καλοκαιρινό χρώμα κραγιόν και το φόρεσε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

To κόκκινο κραγιόν και όλες οι αποχρώσεις του θα είναι must φέτος το καλοκαίρι.

Περισσότερα από

Ομορφιά

08 Αυγ 2022
05 Αυγ 2022

Half Moon: Το αγαπημένο μανικιούρ των stars της δεκαετίας του 1930 επιστρέφει στη μόδα

Η ενδιαφέρουσα παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ, που λάτρευε η Κάρολ Λόμπαρντ και η Τζιν Χάρλοου.

04 Αυγ 2022

5 πράγματα που γίνονται καλύτερα μετά τα 50

Πέντε λόγοι που θα σας κάνουν να χαρείτε με την ημερομηνία γέννησης στην ταυτότητά σας.

04 Αυγ 2022
03 Αυγ 2022

5 +1 συμβουλές ομορφιάς που όλες οι γυναίκες άνω των 50 πρέπει να γνωρίζουν

Από το πώς να απομακρύνετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, μέχρι πώς να απαλύνετε τις ρυτίδες.

30 Ιουλ 2022

Τα πιο έξυπνα tips για υγιή και λαμπερά μαλλιά στις διακοπές

Ακόμη και όταν είσαι στο νησί μπορείς να έχεις μαλλιά απαλά, υγιή με ζωντανό, αναλλοίωτο χρώμα. Δες τι πρέπει να κάνεις.

30 Ιουλ 2022

Και όμως, κάποιες γυναίκες δεν κάνουν ρυτίδες. Εσύ είσαι από αυτές;

Υπάρχουν γυναίκες που δείχνουν μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες από ότι είναι πραγματικά. Δες γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορείς να δείχνεις νεότερη.

29 Ιουλ 2022

Summer Bodycare: Το ενυδατικό προϊόν σώματος που δεν πρέπει να λείπει από το καλοκαιρινό νεσεσέρ σου

Η ενυδατική κρέμα της σειράς δερμοκαλλυντικών lipoSOMAE θα ανακουφίσει το ταλαιπωρημένο από τον ήλιο και τη ζέστη δέρμα σου.

29 Ιουλ 2022

Golden Tan: Τα καλύτερα body oils για ομοιόμορφο και λαμπερό μαύρισμα

Η must προσθήκη στο νεσεσέρ για την παραλία.

28 Ιουλ 2022

3+1 τρόποι να δέσεις το μαντήλι στα μαλλιά σου

Oι beauty experts Βίκυ Χριστοπούλου και Σοφία Ιωάννου, παρουσιάζουν τέσσερις κομψούς τρόπους να δέσεις ένα μαντήλι στα μαλλιά σου φέτος το καλοκαίρι.