Στο πλάι, στη μέση ή βαριά φράντζα μπροστά στο μέτωπο; Ιδού η απορία. 

Ποιος τύπος φράντζας ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου

Οβάλ πρόσωπο: Το ωοειδές σχήμα του έχει τις ιδανικές αναλογίες, σύμφωνα με τους ιδανικούς. Αυτό σημαίνει πως του ταιριάζουν όλα τα γυναικεία κουρέματα με μια ή δυο φράντζες.

Μακρόστενο πρόσωπο ή με μεγάλο μέτωπο: Λόγω του μεγάλου μήκους του χρειάζεται ένα είδος φράντζας που θα εξισορροπήσει το σχήμα του, κάνοντας το να δείχνει πιο οβάλ. Το ιδανικό κούρεμα είναι αυτό που έχει μια ή δυο πλάγιες μακριές φράντζες. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε τις κοντές φράντζες, διότι δεν θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του κοντύτερου προσώπου που είναι το ζητούμενο.

Στρογγυλό πρόσωπο: Ο ιδανικός τύπος φράντζας για ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι αυτή που δεν θα τονίσει τα ζυγωματικά και θα κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο οβάλ. Σε αυτή την περίπτωση, η πλάγια με μεγάλη κλίση φράντζα προς την μια πλευρά που δεν ξεπερνά το ύψος του σαγονιού είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Τετράγωνο πρόσωπο: Όπως στο στρογγυλό, έτσι και στο τετράγωνο πρόσωπο ταιριάζει ένας τύπος φράντζας που θα του δώσει μήκος, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του οβάλ σχήματος. Επιλέξτε λοιπόν βαριές και μακριές φράντζες που ανοίγουν σαν κουρτίνα, δεξιά και αριστερά. Εναλλακτικά, δημιουργήστε ένα κούρεμα με μόνο μία φράντζα στο πλάι. Το μήκος της φράντζας καλό θα είναι να φτάνει στη μέση του φρυδιού ή να είναι πιο μακριά. Αποφύγετε τις κοντές φράντζες, διότι θα κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται πιο μικρό.

Πρόσωπο καρδιά: Επειδή το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου είναι φαρδύ στο μέτωπο και πολύ στενό στο πηγούνι θα πρέπει να επιλέξετε ένα είδος φράντζας που θα τραβήξει την προσοχή στα μάτια και στη μέση του προσώπου. Ιδανική λοιπόν είναι η πλάγια ή πλάγιες φράντζες με μύτες που σχηματίζουν μια γωνία που αρχίζει από το φρύδι και καταλήγει στα ζυγωματικά ή πιο κάτω.

Δείτε το βίντεο με τον σωστό τρόπο χτενίσματος της ανοιχτής φράντζας:

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS