Όταν ήταν 19 χρονών, το 2013, μια γυναίκα από την Ουαλία, η Catrin Pugh, ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, από το οποίο της έδιναν μία στις 1.000 πιθανότητες να επιβιώσει. Έξι χρόνια και 200 επεμβάσεις μετά, η Catrin, 25 ετών σήμερα, αν και με εγκαύματα στο 96% του σώματός της έχει νικήσει τη μάχη της ζωής. Πρόσφατα μάλιστα έγινε το νέο πρόσωπο της Avon για τη σειρά προϊόντων Perfect Nudes.

Η Catrin, σύμφωνα με το BBC, αποφάσισε να συμβάλει στην αποδοχή του «διαφορετικού» ενώ ξεφύλλιζε ένα περιοδικό στο νοσοκομείο. «Κάθε σελίδα του έδειχνε και ένα πρότυπο εξωπραγματικό για μένα» είπε. «Μου δυσκολεύει τη ζωή το γεγονός ότι δείχνω τόσο διαφορετική σε έναν κόσμο όπου υποτίθεται ότι πρέπει να έχουμε μια συγκεκριμένη εμφάνιση... Επικρατεί η αντίληψη ότι υπάρχει ένας τρόπος να είμαστε όμορφοι».

Η νεαρή γυναίκα ήταν μία από τους 50 επιβάτες ενός πούλμαν που επέστρεφε από τις Άλπεις στη Βρετανία, όταν ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, σκοτώνοντας τον 63χρονο οδηγό του. Η ίδια πέρασε οκτώ μήνες στο νοσοκομείο και μια διαδικασία αποκατάστασης που κράτησε τέσσερα χρόνια και που ουσιαστικά θα συνεχιστεί σε ολόκληρη τη ζωή της, δεδομένου ότι οι μοναδικές περιοχές του σώματός της που δεν υπέστησαν εγκαύματα ήταν τα πέλματά της.

Πλέον είναι πρέσβειρα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Changing Faces, η οποία στηρίζει ανθρώπους με ορατή τη «διαφορετικότητά» τους και έχει χριστεί σύμβουλος της Avon σε τέτοια ζητήματα.

Η Catrin Pugh είναι πρέσβειρα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Changing Faces, η οποία στηρίζει ανθρώπους με ορατή τη «διαφορετικότητά» τους και έχει χριστεί σύμβουλος της Avon σε τέτοια ζητήματα.

Δείτε τη να αφηγείται την ιστορία της.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS